Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΗ …ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΥΖΙΑ


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Πολύζος*

       Έναν πρωτότυπο και έξυπνο τρόπο βρήκε η υπηρεσία καθαριότητας, σε συνεργασία με την ομάδα των απασχολούμενων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου. 
       Ανήρτησε ανακοινώσεις σε πέντε διαφορετικές γλώσσες (Ρουμάνικα, Βουλγάρικα, Αλβανικά, Πακιστανικά), στην πλατεία της Κανδήλας απέναντι από το πρώην Δημαρχείο Αλυζίας, στις οποίες αναγράφεται το μήνυμα: 
"Σας παρακαλούμε μην πετάτε σκουπίδια στην πλατεία"
      Κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της ελαιοκομικής περιόδου σημειώνεται αθρόα προσέλευση μεταναστών στην περιοχή της Αλυζίας......



    Χώρος συγκέντρωσης αποτελεί η πλατεία της Κανδήλας, όπου κατά τις πρωινές ώρες δεκάδες μετανάστες περιμένουν να τους πάρουν για εργασία.
          Να λοιπόν που οι κοινωνίες  των μικρών χωριών μας έγιναν πολυπολυτισμικές. Σημεία των καιρών………. ή μάλλον των πολυπολυτισμικών καιρών .

(*Πρόεδρος Τ.Κ. Βάρνακα)



2 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι η ιδέα θα ήταν της υπεύθυνης για την καθαριότητα αντιδημάρχου κ. Ντίνας ή τουλάχιστον θα είχε την έγκρισή της. Συγχαρητήρια λοιπόν και στη κ. Ντίνα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι ότι το σχόλιο σας είναι ειρωνικό και ότι κάποιο πρόβλημα θα έχετε με την εν λόγω κυρία. Περαστικά λοιπόν και σε σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο