Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Συλλαλητήριο αγροτών αύριο Τρίτη στη διασταύρωση Φυτειών (Κόμβος Κουβαρά)... οι αγρότες αντιδρούν!


Υπό το βάρος των πολλών προβλημάτων του αγροκτηνοτροφικού τομέα, συλλαλητήριο αύριο Τρίτη 12 Απρίλη και ώρα 11 το πρωί στη διασταύρωση Φυτειών (Κόμβος Κουβαρά) διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας με μήνυμα «Όλοι με τα αγροτικά μας μηχανήματα – Να μη λείψει κανείς»...


Τα αιτήματα είναι τα εξής:
• Μέτρα προστασίας από εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις και ενόψει Πάσχα. Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα. Τιμές σε γάλα: 1,30 ευρώ / κιλό για το πρόβειο γάλα, 0,85 ευρώ/κιλό για το γίδινο γάλα, 0,50 ευρώ / κιλό για το αγελαδινό γάλα. Τιμή στο κρέας: 8 ευρώ/κιλό σε αρνί και κατσίκι, 6 ευρώ/ κιλό στο βοδινό κρέας.
• Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Στήριξη και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΠΟΕ.
• Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή. Καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις και για την ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ, δωρεάν ή ηλεκτρονική σήμανση.
• Κανένας πλειστηριασμός μικρομεσαίας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και διαγραφή των χρεών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Στήριξη του κρατικού – συνεταιριστικού χαρακτήρα της παραγωγής των μεταποιητικών μονάδων ΔΩΔΩΝΗΣ – ΕΛΒΙΖ κ.α.
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
• ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας για την πλήρη ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
• Κίνητρα για καλλιέργειες κτηνοτροφικής χρήσης (Βίκος, τριφύλλι, βρώμη, κριθάρι, κ.α.) και οριοθέτηση των βοσκοτόπων και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και επιδότηση 100% του κόστους μετεγκατάστασής τους, δωρεάν υποδομών ηλεκτροδότησης.
• Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών και θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
• Διπλασιασμός των αγροτικών συντάξεων
• Άμεση πληρωμή της επιστροφής του Φ.Π.Α., πληρωμή για τα εξισωτικά και βιολογικά.
Συνάδελφοι, για να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία και να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες με ασφαλή και φθηνά τρόφιμα, ένας δρόμος υπάρχει. Η σύγκρουση και ανατροπή με αυτή την πολιτική που ακολουθείται και ανάπτυξη ενταγμένη στον κεντρικό σχεδιασμό για λαϊκή ευημερία.

http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο