Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Θωμάς Κουτσουπιάς: «Μετά το Πάσχα θα γνωρίζουμε για την προβληματική γραμμή R21»


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών Χρήστος Σαλτογιάννης με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Αγρινίου Θωμά Κουτσουπιά με θέμα την «προβληματική» γραμμή R21 εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών και που αφορά περίπου το 20% των αιτήσεων...


Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Αγρινίου ανέφερε χαρακτηριστικά στον Χρήστο Σαλτογιάννη ότι: «Μετά το Πάσχα θα γνωρίζουμε για την προβληματική γραμμή R21. Η Δ.Ε.Η. μέχρι στιγμής αδυνατεί να τους συνδέσει και γι αυτό το λόγο υπάρχει πρόβλημα σε αυτή τη γραμμή. Μέχρι το Πάσχα θα υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους της Δ.Ε.Η. και τότε θα γνωρίζουμε».

Ωστόσο, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, το δίκτυο της γραμμής R21 εμφανίζεται ως «προβληματικό», λόγω του ότι η Δ.Ε.Η. φέρεται διατεθειμένη να συνάψει συμβάσεις με επιχειρηματίες.
Δηλαδή με λίγα λόγια, η Δ.Ε.Η. δεν δίνει προτεραιότητα στους αγρότες όπως προβλέπει το νομοσχέδιο περί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), αλλά αντίθετα κατά κάποιο τρόπο τους «εμπαίζει».
Επομένως, η Δ.Ε.Η. οφείλει άμεσα να «συμμορφωθεί» και να δώσει προτεραιότητα στους αγρότες όπως ορίζει το νομοσχέδιο.
Ο Σύλλογος μας καλεί τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη καθώς και τους υπόλοιπους Βουλευτές του Νομού να μεριμνήσουν επί του θέματος, ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των αγροτών μας.
Εφήμ. «Φυτειώτικα Νέα» Αρίθ. Φ. 105     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο