Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ TOY ΔΡΟΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ.

βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης (Αιτωλοακαρνανίας) και Μπάμπης Χαραλάμπους (Κέρκυρας) επανέρχονται ξανά για μια ακόμα φορά και κατέθεσαν Ερώτηση με θέμα την επικινδυνότητα του εθνικού οδικού δικτύου Αμφιλοχίας – Λευκάδας, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στην επίκαιρη ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν:

Θέμα: Θανατηφόρο ατύχημα στην εθνική οδό Αμφιλοχίας – Λευκάδας.

Το κόμμα μας επανειλημμένα έχει φέρει το θέμα της μεγάλης επικινδυνότητας που παρουσιάζει το εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αμφιλοχία με τη Λευκάδα στη Βουλή με ερωτήσεις.
Αναγκαζόμαστε σήμερα να επανέλθουμε κάτω από τον απόηχο ενός ακόμη θανατηφόρου ατυχήματος.
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση, βάζοντας σε συνεχή κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Το υπάρχον οδικό δίκτυο είναι χαραγμένο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται πλέον στις σύγχρονες ανάγκες. Τα προβλήματα είναι πολλά. Υπάρχουν πολλές στροφές οι οποίες έχουν λάθος κλίση. Η ποιότητα του οδοστρώματος είναι κακή και σε πολλά σημεία έχει 10ετίες να ανανεωθεί. Επίσης, και η σήμανση του δικτύου είναι αντιστοίχως ελλιπέστατη.
Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως από το συγκεκριμένο κομμάτι του οδικού δικτύου διέρχεται μεγάλος όγκος κίνησης αφού βρίσκεται πάνω στον άξονα που φτάνει μέχρι και την Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, υπάρχει στην περιοχή το αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς επίσης και από τη στιγμή που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνει η τουριστική κίνηση με επίκεντρο τη Λευκάδα.
Μιλάμε λοιπόν για έναν δρόμο καρμανιόλα, ιδιαίτερα επικίνδυνο, με μεγάλη κίνηση. Δυστυχώς, τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα αυξάνονται όπως επίσης και οι τραυματισμοί .

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο .κ. Υπουργός:
1) Σε ποιες άμεσες παρεμβάσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τη βελτίωση του δρόμου;
2) Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει και πότε σε χάραξη και κατασκευή νέου δρόμου;
Πότε επιτέλους θα εκταμιευθούν τα 500 χιλιάδες ευρώ για την επιδιόρθωση του παλιού οδικού δικτύου Αμφιλοχίας – Ακτίου – Λευκάδας;

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Μπάμπης Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο