Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δενδροφύτευση στη Λευκάδα την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΑΡΟΥΣ

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Τα παιδιά της Περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας, καλούν όλους τους ευαισθητοποιημένους για το περιβάλλον πολίτες, να βοηθήσουν με τη συμμετοχή τους, στην δενδροφύτευση των Σκάρων.
Κάθε παιδί έχει υιοθετήσει ένα μικρό δεντράκι, που το έχει φυτέψει από σπόρο, εδώ και ένα χρόνο.
Τώρα, ήρθε η εποχή τα μικρά δενδρύλλια να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν. Για την προστασία τους θα περιφραχθεί μια μικρή έκταση, η οποία θα λειτουργήσει σαν νησίδα και σαν εκπαιδευτικό υπόδειγμα ανανέωσης του δάσους. Οι εργασίες που θα γίνουν, προσυπογράφονται εγγράφως από το Δασαρχείο Λευκάδος.
Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, στις 9.00 το πρωί, θα ξεκινήσουμε από το χώρο του 1ου Γυμνασίου, στις Αλυκές. Χρειαζόμαστε εργαλεία, εργατικά χέρια, αυτοκίνητα για τη μεταφορά των υλικών και διάθεση αλληλεγγύης και υποστήριξης.
Αυτή η μικρή, συμβολική πρωτοβουλία ας είναι η αρχή για τη σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος των Σκάρων.
Σας περιμένουμε. Να είστε όλοι εκεί!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Τσίγκο, στο τηλ 6977094593.
.
ΞΕ - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ..
.
Η αναδάσωση των Σκάρων αναβάλλεται επ αόριστον. Η συναίνεση πλήθος κόσμου, που δήλωσε την εθελοντική του βοήθεια στην αναγέννηση του αρχαίου δάσους των Σκάρων, βρήκε αντίδραση από τον ίδιο το διευθυντή του Σχολείου, κύριο Νίκο Κονιδάρη.
Οι δικές του ενέργειες κατάφεραν να αποτρέψουν την πρωτοβουλία των μαθητών του, με τη δικαιολογία της προστασίας της ακαιρεότητας και της ζωής τους, που τάχα θα διέτρεχε κίνδυνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα παιδιά έρχονται στο σχολείο να μάθουν γράμματα κι όχι να τρέχουν στα βουνά!!!».
Το ζήτημα των Σκάρων όμως, ανακινήθηκε για μια ακόμη φορά. Οι ετοιμοθάνατες αρχαίες βελανιδιές ουρλιάζουν για βοήθεια. Όποιος γνωρίζει τη γλώσσα τους, ας ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους…
.
Χαρά Σαΐτη – Κώστας Τσίγκος
19-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο