Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κώστας Καραγκούνης: Να μιλήσουμε κατάματα στον ελληνικό λαό και με ειλικρίνεια να τους πούμε ότι ναι, φταίμε στο μερίδιο που μας αναλογεί.

Η ομιλία του Βουλευτή Κώστα Καραγκούνη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.
«Χαιρετίζω την σημερινή πρωτοβουλία να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός μας.
Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο διάλογος και η ελεύθερη έκφραση των βουλευτών στα αρμόδια όργανα είναι δείγμα ουσιαστικής δημοκρατίας και θεμέλιος λίθος της αρμονικής και απρόσκοπτης λειτουργίας του κόμματός μας.
Η σημερινή μου τοποθέτηση έρχεται ως αποτέλεσμαπρογενέστερης επιστολής που απέστειλα στον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας με την οποία ζήτησα τη σύγκληση αυτής δύο ημέρες μετά τις εκλογές ώστε να μπορέσω τόσο εγώ όπως και άλλοι συνάδελφοι να τοποθετηθούμε σε θέματα που αφορούν τόσο την λειτουργία όσο και την εν γένει πορεία του κόμματός μας.
Η ιδέα της επιστολής δημιουργήθηκε από την παρότρυνση πολλών συμπολιτών μου κυρίως νέων ανθρώπων που αγωνιούν τόσο για την πορεία της Ελλάδος όσο και για το δικό τους μέλλον
που στα μάτια τους φαντάζει δύσκολο και ζοφερό.
Στη συζήτηση που είχαμε μου εξέφρασαν την απογοήτευση και την αποστροφή τους στο σημερινό πολιτικό σύστημα που δυστυχώς για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την πολιτική
το θεωρούν σαθρό, αποτυχημένο και μη αποτελεσματικό.
Με λίγα λόγια μου εξήγησαν για ποιο λόγο δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα μιας και οι περισσότεροι από εσάς είστε πολλά χρόνια στα κοινοβουλευτικά έδρανα ότι τα κόμματα εκφράζουν και βεβαίως οφείλουν να εκπροσωπούν με εντιμότητα και δικαιοσύνη τα συμφέροντα του λαού.
Ο λαός είναι η δύναμη των κομμάτων και όσο ο λαός στηρίζει τα κόμματα τόσο μεγαλύτερη είναι η νομιμοποίησή τους.
Στη σημερινή τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος η ισχυρή νομιμοποίηση των κομμάτων είναι παραπάνω από αναγκαία παραπάνω από επιτακτική.
Δεν μπορούμε ως πολιτικό σύστημα να θέλουμε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες εκείνες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σήμερα στην Ελλάδα και να έχουμε τη νομιμοποίηση μόνο του 50% του Ελληνικού λαού που προσήλθε να ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές.
Διότι σε αυτή την περίπτωση θα αμφισβητηθούν τόσο οι προθέσεις μας όσο δυστυχώς και οι πράξεις μας. Είναι κοινή πεποίθηση Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι ότι αν δεν κάνουμε κάτι ως πολιτικό σύστημα την ύστατη αυτή ώρα τότε θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στο λαό και κυρίως απέναντι στη νέα γενιά που βλέπει μπροστά της ανυπέρβλητα εμπόδια και αδιέξοδα.
Για να ξαναφέρουμε τους πολίτες πίσω στα κόμματα θα πρέπει να πείσουμε τόσο για τις προθέσεις μας όσο και για τους σκοπούς μας.
Να μιλήσουμε κατάματα στον ελληνικό λαό και με ειλικρίνεια να τους πούμε ότι ναι, φταίμε στο μερίδιο που μας αναλογεί και ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα είναι αναγκαία για να επαναφέρουμε την Ελλάδα στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα δημιουργήθηκε και δυστυχώς συντηρήθηκε ένα στρεβλό σύστημα οργάνωσης και λειτουργίας τόσο της οικονομίας όσο και της διοίκησης που κατατρώει τις σάρκες του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Και αντί να γίνει πρώτο μέλημα το πώς θ αυξηθεί επιτέλους η πίτα,τα τελευταία τριάντα χρόνια αυτό που δυστυχώς ακολουθείται είναι το πώς προοδευτικά θα διαιρέσουμε τη φτώχεια.
Και για να έρθω στο προκείμενο η πραγματικότητα των αριθμών είναι αμείλικτη.
Βάση των αποτελεσμάτων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και βάση της αποχής
το ΠΑΣΟΚ και η νεα δημοκρατια σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2009 έχασαν... 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους!
Περίπου 1,2 εκ. εκατομμύρια ψηφοφόρους το κυβερνών κόμμα και περίπου 700.000 η ΝΔ.
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ είμαι παραπάνω από βέβαιος ότι την απώλεια αυτή δεν πρόκειται να την αναπληρώσει γιατι απλούστατα το ιδεολογικό του οπλοστάσιο, τα πιστεύω του και η πολιτική του πρακτική διασφαλίζει την οριστική του ρήξη με την κοινωνία.
Κάποτε η φαυλότητα ο κομματισμός και οι σπατάλες περνούσαν. Σήμερα τα ψέμματα τελειώσανε.
Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε 30 χρόνια πριν το κρατούν καθηλωμένο και μαζί μ΄αυτό κρατούν καθηλωμένη την Ελλάδα και το μέλλον αυτής.
Για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά.
Γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
Και αυτό δυστυχώς αφορά και εμάς.
Η Ελλάδα, η οικονομία η λειτουργία του κράτους χρειάζονται ταχύτατα αλλαγές και ριζοσπαστικές λύσεις.
Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα. Η αυστηρή προσήλωση στην πολιτική παρακαταθήκη και στις πολιτικές επιταγές που μας κληροδότησε ο ιδρυτής του κόμματος μας Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι αρκετή για τη νικηφόρα πορεία του κόμματος μας στο μέλλον αλλά πάνω απ όλα είναι αρκετή ώστε να μπορέσει η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη ν αποδειχθεί σανίδα σωτηρίας για τον τόπο.
Πριν κλείσω Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά και να επαναλάβω όσα εξέθεσα στον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος με την επιστολή μου που σας προανέφερα.
Δεν μπορώ να παραβλέψω και να μην επισημάνω δυσάρεστα γεγονότα που παρατηρήθηκαν στις δημοτικές εκλογές στην περιφέρεια μου, φαινόμενα έντονης εσωστρέφειας και παραγοντισμού που στοίχησαν σε δήμους για το κόμμα μας και τα οποία οφείλουν να τύχουν της δέουσας προσοχής ώστε να μην επαναληφθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο