Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Μνημόσυνο του Αντάρτη Δημήτρη Λαζαρόπουλου στα Βλυζιανά.








Συμπληρώθηκαν φέτος 66 χρόνια από την ημέρα που ο Δημήτρης Λαζαρόπουλος, δολοφονήθηκε άνανδρα από παρακρατικούς, το 1943 στα Βλυζιανά. Κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι υποστήριζε τις θέσεις της αριστεράς χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι και υποκινούμενοι από προσωπικά ελατήρια τον δολοφόνησαν. Συνελήφθη στο Βασιλόπουλο από τραμπούκους παρακρατικούς, βασανίστηκε απάνθρωπα στη διαδρομή και μεταφέρθηκε από τους δήμιούς του μέχρι την Αγία Δευτέρα Βλυζιανών, όπου εκτελέστηκε.
Κανένας δεν απολογήθηκε στην οικογένειά του μέχρι σήμερα για τη δολοφονία του. Έτσι σφράγισε με τη μαρτυρική θυσία της ζωής του, την αγάπη του για την πατρίδα, για την εθνική αντίσταση, την εθνική ανεξαρτησία και για μια πανανθρώπινη ελευθερία.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής
προς τον αδικοχαμένο τελέστηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009, μνημόσυνο από τον γιό του, τον συγγραφέα Πάνο Λαζαρόπουλο. Στο μνημόσυνο παρέστησαν συγγενείς του, Χρυσοβιτσάνοι, Βλυζανίτες και φίλοι, πρώτα στην Αγία Δευτέρα και μετά στον τόπο της εκτέλεσης για να τιμήσουνε τη μνήμη και τη θυσία του.
Αιώνια δόξα και τιμή!
ΦΩΤΟ: FOTO ART ANGELOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο