Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Επιμένει το πρόβλημα με τα σκουπίδια στον Αστακό-νεώτερες εξελίξεις

       Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr μέχρι και σήμερα ο δήμος του Ξηρομέρου, περίμενε την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε να προχωρήσει η διαδικασία απευθείας ανάθεσης ύψους 19.500 ευρώ και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 
     Σήμερα η αποκομιδή γίνεται με ένα μικρό φορτηγό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλης της Δημοτικής Ενότητας του Αστακού.
     Στις άλλες δυο Δημοτικές Ενότητες του δήμου Ξηρομέρου τις Φυτείες και την Αλυζία, η κατάσταση τείνει να ομαλοποιηθεί, αφού έγινε μεν διαγωνισμός , αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και εδώ πρόβλημα με τις εγγυητικές που πρέπει να κατατεθούν από τους ιδιώτες που ανέλαβαν το έργο......



     Εικόνες ντροπής είναι για τον Αστακό, και ειδικά αυτή την περίοδο, την καλοκαιρινή, οι γεμάτοι κάδοι των απορριμμάτων και τα σκουπίδια γύρω από αυτούς.
    Οι γάτες και τα σκυλιά (όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες) ανοίγουν τις σακούλες των σκουπιδιών με αποτέλεσμα το περιεχόμενό τους να σκορπά στον δρόμο.
     Πέρα από το αντιαισθητικό αποτέλεσμα και την μυρωδιά των σκουπιδιών, υπάρχει και κίνδυνος για την δημόσια υγεία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Αστακού, επισημαίνει το τοπικό blog astakosnews.

http://www.agriniopress.gr/

4 σχόλια:

  1. ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΠΡΕΣΣ. Ο ΜΑΧΑΛΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ.ΩΡΑΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ ΕΙΧΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΥΤΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩς ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ..........ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΟΥΣ...ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ορθως. πιστεύουμε ειλικρινά εσάς. Για το πρόβλημα του Αστακού που όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι υπαρκτό , δεν βλέπω να σας ενδιαφέρει. Το κάνετε κοινώς γαργάρα ! Θά είστε απ΄ αυτούς φαίνεται που , ενώ ο δημος είναι ένας (ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ) , δεν λέτε να το καταλάβετε και αναπολείτε παλιές χρυσές εποχές που 2 χωριά ( το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα) και με 3.200 κατοίκους αποτελούσαν Δήμο. Οταν υπάρχει πρόβλημα με τα σκουπίδια στην πρωτεύουσα του Δήμου ( Αστακός) και δεν το καταλαβαίνετε ή καλύτερα το προσπερνάτε....είναι περιττό να μιλάμε. Η ανυπαρξία και η ασχετοσύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής φαίνεται και στην πράξη σε προβλήματα καθημερινότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΦΥΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΥΖΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ. ΚΑΙ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ? ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ.ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΠΑΚΤΩΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο