Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Δημοτική παράταξη ''Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια''. Διεκδίκησε να διοικήσει το Δήμο, μετά την εκλογική ήττα αγνοείται.

 

Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει και προκαλεί, η ολοκληρωτική εξαφάνιση της δημοτικής παράταξης ''Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια'', από τα σημαντικά δρώμενα στην κοινωνία του Δήμου Ξηρομέρου, μετά την συντριπτική εκλογική ήττα που γνώρισε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.....

Μιλάμε για μία δημοτική παράταξη που διεκδίκησε να διοικήσει τον Δήμο και μετά τις πρόσφατες εκλογές, όπου η πολίτες την τοποθέτησαν στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κυριολεκτικά αγνοείται.
Μία παράταξη που κατέβηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με 153 υποψήφιους (58 στο γενικό ψηφοδέλτιο και 95 στα τοπικά ψηφοδέλτια) και επαναλαμβάνουμε ότι διεκδίκησε να είναι η δημοτική αρχή για τα επόμενα 5 χρόνια.
Ήδη από τους 8 δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξε, ο επικεφαλής κ. Αλέξανδρος Σάββας, με δημόσια δήλωση του 4 ημέρες μετά τις εκλογές, στις 12 Οκτωβρίου, γνωστοποίησε την παραίτηση και την αποχώρηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου 2024-2028 (δείτε εδώ) και μετά από λιγότερο από ένα μήνα, παραιτήθηκε και ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης κ. Αποστόλης Πανταζής, ο οποίος παραμένει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος (δείτε εδώ).
Δηλαδή στη περίπτωση αυτή έγινε κάτι παράδοξο, Καπετάνιος και Α' Μηχανικός εγκατάλειψαν πρώτοι το καράβι, κάτι που δεν συνηθίζεται και διάφορα στελέχη από εδώ και από εκεί λένε τα δικά τους, παρουσιάζοντας πολιτική αμνησία, σαν να μην ήταν οι ίδιοι υποψήφιοι και σαν να μην έχουν καμία ευθύνη για την σημερινή εικόνα της παράταξης, η οποία είναι ανύπαρκτη.
Εκκρεμεί λοιπόν η ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος θα είναι ένας από τους εναπομείναντες 7 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, αν βέβαια συνεχίσει να υπάρχει παράταξη ''Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια'', γιατί δεν ξέρει κανένας τι θα πράξουν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι.
Δεν χρειάζεται εμείς να πούμε την σημασία που έχει για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής μας Δημοκρατίας, η συγκροτημένη παρουσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα δίνει καταρχήν αδιάλειπτα το παρόν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ελέγχει την δημοτική αρχή, θα καταθέτει προτάσεις και θα στηρίζει όπου κρίνει ότι είναι θετικό για τον τόπο.
Την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2019-2023, προσωπική μας υποκειμενική εκτίμηση είναι, ότι η παρουσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν άκρως απογοητευτική έως τραγική και δεν θα μπούμε σε αναφορά περισσότερων λεπτομερειών και απαρίθμηση περιπτώσεων. Άλλωστε ένας από τους λόγους και του συντριπτικού εκλογικού αποτελέσματος, ήταν και αυτός.
Αναμένουμε όλοι λοιπόν τις εξελίξεις στη δημοτική παράταξη ''Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια'', γιατί ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι σημαντικός.


mytikaspress

4 σχόλια:

  1. Ανεμομαζωματα ανεμοσκορπιζματα αλλού για αλλού αυτοδιαλύθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ ο ερωτοκριτος πάει για τη βονιτσα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΡΕΤΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε τα φράγκα δεν στιρηζουν την έκανα λαού λαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο