Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Ακτίου Βόνιτσας: Υπογράφηκαν δύο συμβάσεις από τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη. Υπογράφηκε η Σύμβαση για την Βελτίωση Προσβασιμότητας σε Αγροτικές Περιοχές Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Υπογράφηκε στην Βόνιτσα την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόνιτσας κύριο Γεώργιο Θεόδωρο Αποστολάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση που αφορά το έργο : Βελτίωση Προσβασιμότητας σε Αγροτικές Περιοχές Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, προϋπολογισμού 4.455.000 ευρώ.

Αναλυτικά θα γίνουν εργασίες στην ΔΕ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ (Θυρρειο, Παλιονήσι, Παλιάμπελα, Δρυμός, Μοναστηράκι, Αγιος Νικολαος), στην ΔΕ ΠΑΛΑΙΡΟΥ (Πλαγιά, Περατιά, Πογωνιά, Πάλαιρος, Σκλάβαινα) και στην ΔΕ ΜΕΔΕΩΝΩΣ (Κονοπίνα, Τρύφου, Κομπωτή, Λουτράκι) , ασφαλτοστρωσεις μήκους 55 χιλιομέτρων.

Η βελτίωση συνίσταται στην κατασκευή υπόβασης και βάσης και τέλος ασφαλτόστρωση καθ όλο το μήκος και το πλάτος του με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας.

Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων για την απορροή των ομβρίων υδάτων και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε διάφορα σημεία του δρόμου.

Θα γίνει σήμανση των δρόμων με πινακίδες επικινδύνων θέσεων και ρυθμιστικές καθώς και τελική διαγράμμιση του οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας τουλάχιστον στις δύο πλευρές της διατομής των δρόμων.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».


Υπογράφηκε η σύμβαση για την Βελτίωση - Αντικατάσταση Τμημάτων Δίκτυου Ύδρευσης Αγίας Βαρβάρας – Περατιάς, Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.


Υπογράφηκε στην Βόνιτσα την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόνιτσας κύριο Γεώργιο Θεόδωρο Αποστολάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση που αφορά το έργο : «Βελτίωση - Αντικατάσταση Τμημάτων Δίκτυου Ύδρευσης Αγίας Βαρβάρας – Περατιάς, Δήμου Ακτίου Βόνιτσας», προϋπολογισμού 470.111 ευρώ.

Σήμερα οι δύο παραπάνω οικισμοί υδρεύονται μέσω του αγωγού Φ225 ο οποίος παραλαμβάνει το νερό από τον υφιστάμενο αγωγό Φ600 υδροδότησης Λευκάδας.  

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα ενισχυθεί η ποσότητα νερού που καταλήγει στη δεξαμενή της Αγ. Βαρβάρας και στην δεξαμενή Περατιάς και με την τοποθέτηση αντλιοστασίου τύπου bosster θα διαχωριστούν οι ζώνες υδροδότησης από τις δυο δεξαμενές (Αγ. Βαρβάρας και Περατιάς) επιτυγχάνοντας την δυνατότητα ρύθμισης της παροχής που θα λαμβάνει κάθε δεξαμενή με την τοποθέτηση κατάλληλων οργάνων και εξαρτημάτων σε κομβικά σημεία του δικτύου.


 

2 σχόλια:

  1. Το μυαλοσου όλο στο μαμ μαμ μαμ μέχρι την τελευταία μέρα άι σιχττιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ένα από τα τελευταία γελάκια σου από αύριο κάτω η μούρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο