Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Αιτωλοακαρνανία-Ξενοδόχοι: «Πρέπει να δείξουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες»


«Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο» - Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης (9/11) το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας σε ξενοδοχείο του Αγρινίου......


Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χρήστος Κωστακόπουλος ο οποίος υπηρέτησε την Ένωση Ξενοδόχων για αρκετά χρόνια και υπήρξε πρόεδρος της για 12 έτη.

«Ήρθε η στιγμή που έπρεπε να φύγω από αυτή τη θέση. Πρόσφατα έγινε νέο ΔΣ από ανθρώπους που συμμετέχουν για πρώτη φορά στην Ένωση και έχουν όρεξη και διάθεση να προσφέρουν. Κάναμε ότι μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό», ανέφερε ο κ. Κωστακόπουλος.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Τσάρκος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας ευχαρίστησε τον κ. Κωστακόπουλο που μπόρεσε όπως είπε «με μεγάλες προσπάθειες μόνος του να κρατήσει την Ένωση. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε και θα μας δώσει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του για να συνεχίσουμε εμείς», πρόσθεσε.



Ο κ. Τσάρκος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νομού. «Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας που όλοι περιμένουν πολλά, ατέλειωτα χιλιόμετρα ακτογραμμών, ποτάμια, λίμνες, δάση και εμείς είμαστε στο απυρόβλητο. Πέρα από μερικές μονάδες παράκτιες η υπόλοιπη ενδοχώρα χαμένη στο «διάστημα». Βρισκόμαστε σε σημείο κομβικό, πρέπει να δείξουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχουμε ώστε να πάμε μπροστά. Δεν δέχομαι να βλέπω όμορους νόμους να κάνουν τεράστια βήματα τουριστικά και εμείς να τα βλέπουμε με το κιάλι», δήλωσε.



Συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε παρεμβάσεις σε επίπεδο κυβερνητικό όσο και σε επίπεδο με τους δικούς μας φορείς να αναδείξουμε τα προνόμια του τόπου μας. Τουρισμός δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία. Είμαστε εδώ με την πολυετή πείρα μας να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Σε απάντηση σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσάρκος ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην έλλειψη μελών στην Ένωση Ξενοδόχων. «Τα μέλη είναι λίγα. Να γράψουμε περισσότερα μέλη να ακουστεί η φωνή μας. Είμαστε εκατό ξενοδοχεία με ελάχιστα μέλη. Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε πράγματα και να πάμε παρακάτω», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του ΔΣ ενώ η συνέντευξη τύπου έκλεισε με δεξίωση.

agriniopress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο