Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Δήμος Ξηρομέρου: Ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση από τους Δημότες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία προς την περιοχή Καμπλάφκα.






 
Αφορά τον τόπο και τις ζωές μας! Συμμετέχουμε όλοι!


     Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς την περιοχή Καμπλάφκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023, με αφορμή την εγκατάσταση νέας μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών στη παράκτια ζώνη Αστακού – Μύτικα.
 
Ο Δήμος Ξηρομέρου από το 2020 έχει εκφράσει σε όλα τα επίπεδα την άποψη ότι η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του θέματος της ΠΟΑΥ, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την τοπική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.



Στο παραπάνω πλαίσιο η επιτροπή αγώνα κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς την περιοχή Καμπλάφκα, που έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την τοποθέτηση νέας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας.

Στο κάλεσμα της επιτροπής ανταποκρίθηκαν και μαζικά έδωσαν το παρόν οι Δημότες Ξηρομέρου, μαζί με Αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες της περιοχής. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αρχικά έξω από το δημαρχείο συγκεντρώθηκαν οι πρώτοι δημότες οι οποίοι με τα οχήματά τους συναντήθηκαν στο ΔΑΚ Αστακού, με άλλους συγκεντρωμένους ξεκινώντας για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Καμπλάφκα. Παράλληλα από την περιοχή του Μύτικα ξεκίνησε επίσης αυτοκινητοπομπή με πολλά οχήματα και κατεύθυνση προς την περιοχή της διαμαρτυρίας.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση κρατούν μαύρες σημαίες, ενώ το κεντρικό πανό της διαμαρτυρίας αναγράφει ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Π.Ο.Α.Υ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους να μετατραπούν οι πανέμορφες ακτές του Ξηρομέρου, σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ψαριών, αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ή χρήση από τους ίδιους τους κατοίκους της.


Δείτε τις πρώτες εικόνες και βίντεο από την συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην εγκατάσταση νέας μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών:
 
 

 

















































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο