Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής: Δύο θέματα, που περιμένουν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Τα οποία αφορούν τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

  ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

 από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Είμαι στη διάθεση κάθε Διοικητικής Αρχής, κάθε Ελεγκτικής Αρχής και κάθε Εισαγγελικής Αρχής. 

 

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

11 -09-2023

<< Ποια η συγγενική σας σχέση κ Πανταζή Παναγιώτα με δικαιούχο προμηθευτή; Δώστε στη δημοσιότητα τις συμβάσεις έργου δύο δικαιούχων. Υποψήφιε Δήμαρχε κ Κασόλα πάρτε θέση δημοσίως>>.

                                              

Αγαπητοί  Αναγνώστες


Σήμερα έχουμε δύο θέματα, τα οποία αφορούνε τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του  Δήμου μας.

Η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση  έχει κύριες αρμοδιότητες

1)      Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

2)      Τη λειτουργία των   ΚΔΑΠ .

Βασικές δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι δράσεις αυτές αναδεικνύουν το κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βεβαίως ενισχύουν αποφασιστικά τη κοινωνική συνοχή.

Η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση  χρηματοδοτείται  από το Δήμο και από την ( Κεντρική Διοίκηση)

 ΘΕΜΑ 1

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής  Κοινωφελούς  Επιχείρησης κ Πανταζή Παναγιώτα , προχώρησε στην έγκριση και απευθείας ανάθεση της προμήθειας με τίτλο:

<< ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ- ΜΕΔΕΩΝΟΣ- ΠΑΛΑΙΡΟΥ>>

συνολικής αξίας 4.984 , 80 ευρώ και δικαιούχο την επιχείρηση με την επωνυμία ……………..  .   Η απόφαση έχει αριθμό πρωτοκόλλου  83, ημερομηνία 22/12/2020 και η οποία είναι αναρτημένη στη διαύγεια της Δημοτικής Κοινωφελούς  Επιχείρησης. 

Ο νόμος ορίζει ότι οι αιρετοί δεν μπορούνε να προβούν σε  απευθείας αναθέσεις σε στενούς συγγενείς τους.

 Προέβην σε αναφορά- καταγγελία για τον  έλεγχο νομιμότητας της παραπάνω απόφασης στην αρμόδια υπηρεσία την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.  Παρά τις αιτήσεις μου  δεν πήρα  συγκεκριμένη απάντηση .  Αν δηλαδή η υπόθεση είναι νόμιμη ή παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ΟΤΑ. 

Καλείται η  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής  Κοινωφελούς  Επιχείρησης  κ  Πανταζή Παναγιώτα να ενημερώσει τους Δημότες

1)      Ποιος είναι ο βαθμός συγγενείας της με τον δικαιούχο; 

2)      Έχει λάβει απόφαση παραπομπής του θέματος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ΟΤΑ;

                    

Αγαπητοί  Συνδημότες

Μέχρι να υπάρξει τελική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ουδείς είναι ένοχος για οτιδήποτε. Αυτό επιτάσσει ο νομικός μας Πολιτισμός , οι αξιακές μου αναφορές και η Δημοκρατική μου συνείδηση.

Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να μην  απαντήσει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής  Κοινωφελούς  Επιχείρησης κ Πανταζή Παναγιώτα . Στη κάλπη οι Δημότες επιβάλλεται να πάνε ενημερωμένοι για όλα τα θέματα.

 

ΘΕΜΑ 2

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία οι συμβάσεις έργου των ελευθέρων επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες    ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.  Στη διαύγεια είναι αναρτημένα δύο Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής  με δικαιούχους:

1)      Το ένα το κ …………………. Οικονομολόγο με καθαρές αποδοχές  1.494,48  ευρώ και φόρο 287,40 ευρώ συνολικό ποσό  1.781, 88 ευρώ που αφορούνε το μήνα Ιούλιο του 2022 και είναι αναρτημένο στη διαύγεια με αριθμό εντάλματος 172 και ημερομηνία 08/08/2022.

2)       Το δεύτερο  το κ ………………. Λογιστή με   καθαρές αποδοχές  1.249,04  ευρώ και φόρο 240,20 ευρώ συνολικό ποσό 1.489, 24 ευρώ που αφορούνε το μήνα Ιούλιο του 2022  και είναι αναρτημένο στη διαύγεια με αριθμό εντάλματος 173 και ημερομηνία 08/08/2022.

Με μία απλή πρόσθεση  έχουμε    1.781,88 + 1.489,24 = 3.271,12 ευρώ το μήνα Ιούλιο 2022,

Με ένα απλό πολλαπλασιασμό έχουμε   3.271,12   χ   12= 39.253,44 ευρώ το έτος. 

Ασφαλιστές εισφορές και σε ποιο ύψος  κατεβλήθησαν ή όχι στους δικαιούχους δεν γνωρίζω.

Βέβαια στη διαύγεια είναι αναρτημένα και άλλα πολλά ΧΕΠ με δικαιούχους τους ανωτέρω.

                                                         

Αγαπητοί  Συνδημότες

Υπέβαλλα μία αίτηση στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ζητώντας να μου δοθούν οι συμβάσεις έργου των δύο δικαιούχων.  Μου απάντησε η κ Πανταζή. Δεν μου δόθηκαν οι συμβάσεις με επιχείρημα, το αίτημα σας απορρίπτεται γιατί δεν έχετε έννομο συμφέρον.

Επανήλθα με δεύτερη αίτηση στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ζητώντας να μου δοθούν οι  ΑΔΑ  της διαύγειας για να βρω τις συμβάσεις έργου.  Μου απάντησε η κ Πανταζή. Δεν μου δόθηκαν οι ΑΔΑ  με επιχείρημα, το αίτημα σας απορρίπτεται γιατί δεν έχετε έννομο συμφέρον.

 Κατόπιν των ανωτέρω

Οφείλει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής  Κοινωφελούς  Επιχείρησης Κ Πανταζή Παναγιώτα να ενημερώσει τους Δημότες.


1)      Να δώσει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις  έργου των δύο δικαιούχων.
2)      Να πληροφορήσει τους Δημότες αν και πότε αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.
3) Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να μην   πράξει τα ανωτέρω η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής  Κοινωφελούς  Επιχείρησης κ Πανταζή Παναγιώτα . Στη κάλπη οι Δημότες επιβάλλεται να πάνε ενημερωμένοι για όλα τα θέματα.

Οφείλει ο Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Κασόλας να πάρει θέση δημοσίως. Να πάει στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και με αίτηση του να του δοθούν οι δύο συμβάσεις έργου.  Στη συνέχεια να τις δημοσιεύσει. Οι πάντες οφείλουν να πράξουν το καθήκον τους. Οι Δημότες επιβάλλεται να ενημερωθούνε για τα πάντα πριν πάνε στη κάλπη.

Αγαπητοί  Συνδημότες

Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι η διαχείριση του Δημοσίου χρήματος γίνεται με κανόνες σαφώς προσδιορισμένους με νόμους.

Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν κατανοήσουν  ότι ζούμε στη κοινωνία της Πληροφορίας. Τα πάντα διαδίδονται   με αστραπιαία ταχύτητα.  Το κλασικό ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ στη κοινωνία της πληροφορίας ενισχύεται με γεωμετρική πρόοδο. 

Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν κατανοήσουν  ότι επιβάλλεται η Διαφάνεια παντού και για τα πάντα.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ-ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο