Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.πηγη  : mytikaspress
Είμαστε ακριβώς 10 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Ξηρομέρου και η προεκλογική περίοδος κυλά ομαλά, αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα που αντιμετώπισε η παράταξη ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' , του κ. Αλέξανδρου Σάββα,..... όπου στο Πρωτοδικείο, χρειάστηκε ειδική οδηγία από το Υπουργείο Εσωτερικών για να ξεπεραστεί το θέμα της μη καταχώρισης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 158 παραβόλων και επίσης δεν ανακηρύχθηκαν 4 υποψήφιοι της λόγω λαθών και 9 υποψήφιοι είχαν ελλείψεις, που όμως ξεπεράστηκαν.
Λίγες μέρες πριν την Κυριακή της 8ης Οκτώβρη και οι παρατάξεις καθημερινά κάνουν τις προγραμματισμένες δράσεις τους, που περιλαμβάνουν, περιοδείες και ομιλίες στις Κοινότητες, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα υπάρχουν ομιλίες στην Αθήνα για τους ετεροδημότες, καθημερινά δελτία τύπου με φωτογραφίες και videos των συνδυασμών και ανακοινώσεις μεμονωμένων υποψηφίων.
Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές έχουν και τα social media, όπου και εκεί οι συνδυασμοί και μεμονωμένοι υποψήφιοι ποστάρουν υλικό.
Τώρα όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών, στα πηγαδάκια των χωριών μας οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν, με χιούμορ, με πειράγματα και καλαμπούρι (πολύ υγιές αυτό), με κάποιους να έχουν επαφή με την πραγματικότητα και να κάνουν σοβαρά προγνωστικά και κάποιοι άλλοι, μάλλον περισσότερο να εκφράζουν ευσεβείς πόθους.
Σε κάθε περίπτωση, τον λόγο τον έχουν οι δημότες του Ξηρομέρου, οι οποίοι αυτοί με τη ψήφο τους θα ορίσουν την νέα δημοτική αρχή της 5ετίας 2023-2028.
Όλοι έχουμε άποψη και γνώση για το τι συμβαίνει και την σαφή παράσταση νίκης, αλλά οφείλουμε όλοι στη δημόσια γραφή μας να περιμένουμε και να σεβαστούμε την επιλογή των δημοτών, που σε 10 μέρες θα διατυπωθεί καθαρά και με σαφήνεια προς όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο