Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ετοιμάζεται η κυκλοφορία εντός ωρών Fake δημοσκόπησης. Προαναγγέλθηκε από στελέχη δημοτικής παράταξης. Κοινός νους είναι αυτός που κρίνει τα πράγματα, όπως του τα παρουσιάζουν οι πέντε αισθήσεις (Λεονάρντο Ντα Βίντσι).Δημαρχείο Ξηρομέρου πριν και μετά. Κολάζ δυο χαρακτηριστικών εικόνων, που σημειολογικά περιγράφουν τους δύο κόσμους, τις δύο νοοτροπίες που συγκρούονται σήμερα στον Δήμο Ξηρομέρου, που κάποιοι τον θέλουν να μείνει καθηλωμένος στη μιζέρια και στην υπανάπτυξη, γιατί στην διαχείριση της μιζέριας έχουν άριστα στο βιογραφικό τους.

πηγη:  mytikaspress

 Κοινός νους είναι αυτός που κρίνει τα πράγματα, όπως του τα παρουσιάζουν οι πέντε αισθήσεις.


Λεονάρντο Ντα Βίντσι....

----------------------------

Γίναμε δέκτες πληροφοριών, για προαναγγελία από στελέχη δημοτικής παράταξης, κυκλοφορίας εντός λίγων ωρών, Fake δημοσκόπησης. Η τακτική είναι συνηθισμένη και την είδαμε και το 2019, όπου ο Τριανταφυλλάκης που με διαφορά ήταν ο πρώτος, δεύτερο και καταϊδρωμένο τον παρουσιάζανε και στον δεύτερο γύρο έβγαινε Δήμαρχος άλλος με 62% και ο Τριανταφυλλάκης 38%.
Η επικοινωνία στην σημερινή εποχή, δυστυχώς έχει υποσκελίσει τις πολιτικές θέσεις και τέτοια φαινόμενα πλέον είναι συνηθισμένα.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Σε κάθε Δήμο υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς, που σήμερα στην ψηφιακή εποχή της πληροφορίας, του ΔΙΑΥΓΕΙΑ, της ζωντανής μετάδοσης των Δημοτικών Συμβουλίων, του πλουραλισμού ενημέρωσης από τα πολλά και καλά τοπικά Blogs που υπάρχουν κ.λπ, όπου όλα είναι στο άπλετο φως, οποιοσδήποτε με κοινή λογική, μπορεί να εξετάσει από μόνος του και να κρίνει με στοιχεία τι έχει συμβεί:
 • Στα οικονομικά του Δήμου και στην κατάσταση του ταμείου.
 • Στην εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.
 • Στις δράσεις εξωστρέφειας του Δήμου.
 • Στο πλήθος των δημοπρασιών.
 • Στο πλήθος εκπόνησης μελετών.
 • Στην υλοποίηση των έργων.
 • Στην αποπληρωμή παρελθόντων χρεών.
 • Αν δημιουργούνται νέα χρέη ή όχι.
 • Στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
 • Στην πάταξη του φαινομένου των παράνομων προφορικών αναθέσεων.
 • Στην καθημερινότητα του πολίτη.
 • Στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων, με συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσης των θεμάτων, όπως παράδειγμα η ιδρυθείσα πλέον Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, η αλόγιστη ανάπτυξη των Α.Π.Ε. και το Πλατυγιάλι.
 • Στην αναπτυξιακή προοπτική και στις αναπτυξιακές δράσεις, όπως ένα παράδειγμα οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε) και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ), που επιτέλους για πρώτη φορά ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει κ.λπ.
 • Στη δημοκρατική λειτουργία και στο ύφος και στο ήθος κάθε δημοτικής αρχής.
Με βάση αυτά και την αποτίμηση τι πήγε θετικά ή αρνητικά, να βγαίνει ένα συνολικό άθροισμα, και ένα συνολικό συμπέρασμα.
Ευρύτερες συναινέσεις εκεί που υπάρχουν συγκλίσεις, είναι το αυτονόητο όταν μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού, που αφορά τα κοινά προβλήματα ανθρώπων, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους με το μικρό τους όνομα.
Σε προτεραιότητα σε όλες τις πολιτικές διεργασίες θα πρέπει να είναι η αξιολόγηση του παρεχόμενου έργου στον Δήμο, οι πολιτικές θέσεις, οι προτάσεις, το όραμα και η προοπτική για το μέλλον του τόπου, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές.
Αντ' αυτού κυριαρχεί το αντίθετο. Στο προσκήνιο η παραπολιτική, η μικροπολιτική, το κουτσομπολιό, οι προσωπικές σχέσεις και ζήλιες, οι προτιμήσεις ανάλογα με ποιους τσακωθήκαμε και παρεξηγηθήκαμε κάθε φορά, οι τακτικισμοί, το υποκριτικό ενδιαφέρον, η παραποίηση, η στρέβλωση της πραγματικότητας, οι διαπραγματεύσεις υποψηφιοτήτων, ο καιροσκοπισμός, η αντιπαράθεση γηπεδικού τύπου, οι σκληρές κουβέντες, οι προσβολές προς τον πολιτικό αντίπαλο, οι λοιδορίες, η αγένεια, το ανεξήγητο πολιτικό μίσος, η εμπλοκή οικογενειών, το πολιτικό ήθος σε έλλειψη.... οι προσωπικές επιθέσεις σε περίσσια.
Και όλα αυτά ως δια μαγείας ξεκινάνε πάντα προεκλογικά και την επομένη των εκλογών καταλαγιάζει ο θόρυβος, ενώ τα προβλήματα παραμένουν εκεί και αναζητούν τη λύση τους.
Η ενασχόληση με τα κοινά θέλει αιρετούς με γνώση, χρόνο και μεράκι, με όρεξη για πολύ δουλειά αλλά κυρίως θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ και ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ενεργούς πολίτες, που να παρακολουθούν με σοβαρότητα και να συμμετέχουν στα κοινά, με μία συνέχεια και μία συνέπεια και όχι ιδιοτελείς που ενεργοποιούνται μόνο προεκλογικά, με δημιουργία ευκαιριακών και ετερόκλητων συνδυασμών, με ταπεινά ελατήρια προσωπικού συμφέροντος.
Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα απαξιώνει τον πολιτικό λόγο, ευτελίζει την ίδια την πολιτική και την σημασία της στις ζωές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο