Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΩΝΤΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι και η κατάσταση στην Υγεία


Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ σας καλεί να αποτελέσει κριτήριο του ψήφου σας  και η τραγική κατάσταση των μονάδων υγείας στο δήμο μας, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει καμία απολύτως παρέμβαση και ταυτόχρονα σιγοντάρει το κυβερνητικό αφήγημα για την υποβάθμιση της υγείας, όπως και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ,  του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που η πολιτική που υλοποιούν τα κόμματα τους δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο και στο χώρο της δημόσιας υγείας......

Η οριακή κατάσταση των ΚΥ Βόνιτσας και Κατούνας που πλέον τα έχουν μετατρέψει σε κέντρα συνταγογράφησης είναι αποτελέσματα της χρόνιας πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, δηλαδή των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας, από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που τις στηρίζουν, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες ούτε σε "κανονικές συνθήκες" και πολύ περισσότερο στις συνθήκες πανδημίας του COVID-19 του προηγούμενου διαστήματος.

Ούτε στο ελάχιστο δεν καλύπτονται οι ανάγκες, αφού πρωτίστως υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα πλέον το ΚΥ Κατούνας που αδυνατεί να εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα και χωρίς κάλυψη ασθενοφόρου. Σε αυτά αν προσθέσει κανείς τις ελλείψεις σε εξειδικευμένες ειδικότητες, σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και αντιδραστήρια και την μη κάλυψη ασθενοφόρου όλο το 24ωρο, τότε αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Η κυβέρνηση ΝΔ όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, και με στηρίγματα διαχρονικά όλες τις δημοτικές αρχές, υλοποιώντας και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μαζί με το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διαλύουν μεθοδικά και το δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να φτιάξουν Πρωτοβάθμια Υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού γιατί υπηρετούν άλλη πολιτική, αυτή που θεωρεί την υγεία του λαού κόστος και εμπόρευμα. Μετατρέπουν την Πρωτοβάθμια Υγεία σε μηχανισμό συνταγογράφησης, ψηφίζουν κλειστούς ασφυκτικούς προϋπολογισμούς που προβλέπουν μόνο τις ελάχιστες παροχές, ετοιμάζουν μεγαλύτερη μείωση των δαπανών, προχωράνε προσλήψεις μόνο με το σταγονόμετρο στην πλειοψηφία τους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθώς θέλουν να έχουν σε ομηρία τους συμβασιούχους εργαζόμενους που πλέον αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στις μονάδες υγείας.

Είναι τουλάχιστον κοροϊδία να ισχυρίζονται η κυβέρνηση και το υπουργείο ότι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τους ασθενείς, την ίδια ώρα που όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τη λογική της ανταποδοτικότητας, του κόστους - οφέλους, της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης.

Επίσης, αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ να μεταφέρουν την αρμοδιότητα δημιουργίας μονάδων Υγείας, τον εξοπλισμό, τη μισθοδοσία του προσωπικού και συνολικά τη λειτουργία τους στην Τοπική Διοίκηση. Στην ουσία, αυτό το μέτρο αποτελεί μετάθεση της ευθύνης του κράτους στην Τοπική Διοίκηση και προοπτικά στους κατοίκους μέσω της τοπικής φορολογίας. Δηλαδή να εφαρμοστεί ένα νέο φορομπηχτικό μέτρο, αλλά και να σπάσει ο ενιαίος δημόσιος χαρακτήρας που πρέπει να έχει η Υγεία στο σύνολό της.

Η υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει. Τώρα να απαιτήσουμε Κέντρα Υγείας που διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, δημόσιας υγείας, κατ' οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες (προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων), οδοντιατρεία, φαρμακεία. Με στελέχωση με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων. Πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις. Να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, την πλήρη καταγραφή, τη συστηματική και εξειδικευμένη παρακολούθηση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη δευτερογενή πρόληψη πρόσθετων κινδύνων ασθενειών από χρόνια νοσήματα. Κάλυψη με ασθενοφόρο και πλήρωμα σε 24ωρη βάση. 

Απέναντι σε όλα αυτά, που ταλαιπωρούν καθημερινά τους συνανθρώπους μας και βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές τους, πρέπει να πάρουμε όλοι θέση και να αντιδράσουμε.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου, άρα πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους και να την παρέχει ισότιμα, δωρεάν και ποιοτικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου-Βόνιτσας είχε αναδείξει έγκαιρα το θέμα και το έφερε προς συζήτηση  στο δημοτικό συμβούλιο και απαιτούσε να ληφθούν μέτρα και να γίνουν παρεμβάσεις από την Δημοτική Αρχή Ακτίου Βόνιτσας. 

Ταυτόχρονα καλούσαμε τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη με τις υποστελεχωμένες δομές υγείας όπως το Κ.Υ. Βόνιτσας, το Π.Π.Ι. Παλαίρου και το Κ.Υ. Κατούνας που εφημερεύει τις μισές ημέρες το μήνα και χωρίς κάλυψη με ασθενοφόρο και πλήρωμα.

Ρωτάμε ποιες είναι οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για την κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας στο δήμο μας;;;

Αυτή η είναι η  ανάπτυξη που διατυμπανίζει η Δημοτική Αρχή ;;;

Τώρα τι να πουν στους δημότες οι οπαδοί της “ανάπτυξης μέσω ιδιωτικοποιήσεων”, ο κυβερνητικός Δήμαρχος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ,  του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ  ;  Πως η πολιτική που υλοποιούν τα κόμματα τους δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο;

Σε αντίθεση με αυτούς η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί και αγωνίζεται για αυτά που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας. Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, Για διατήρηση, στελέχωση, χρηματοδότηση και 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο και πλήρωμα των Κέντρων Υγείας Βόνιτσας και Κατούνας και άμεση επαναφορά σε 24ωρη λειτουργία του όλο το μήνα. Αντίστοιχα στελέχωση και χρηματοδότηση του Π.Π.Ι. Παλαίρου.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μπορούν και στις επερχόμενες εκλογές να καταδικάσουν την πολιτική που τους τσακίζει. Αλλά για να το πετύχουν, πρέπει με την ψήφο τους να καταδικάσουν και την προσπάθεια υποστήριξης αυτής της πολιτικής από τη νυν δημοτική αρχή του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας αλλά και από τους δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς των λεγόμενων "αυτοδιοικητικών" κριτηρίων, όλοι τους είναι στελέχη, μέλη και συνεργαζόμενοι των κομμάτων που ψήφισαν και στήριξαν μέχρι κεραίας όλα τα μνημόνια (1ο, 2ο, 3ο και το 4ο) και τώρα βρίσκονται σε αγώνα δρόμου, όχι μόνο να μη σηκώσει ο λαός κεφάλι σ' αυτήν την πολιτική, αλλά εξαπατώντας τον, για άλλη μια φορά, να τον κάνουν συνένοχο στην καταδίκη του.

Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Να ενισχύσουν τον δικό τους αγώνα, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", σε Δήμο και Περιφέρεια, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ».


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δώστε δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ  


Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών, Όχι για τα κέρδη των λίγων. 

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΩΝΤΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 

ΕΚ ΝΕΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο