Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ζητάμε τοπικό δημοψήφισμα είναι η λύση να μπει στη δημόσια συζήτηση.


   Ζητάμε τοπικό δημοψήφισμα, για να ανοίξει μια μαζική διαδικασία προβληματισμού και συζητήσεων, γύρω από ένα σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει οι δημότες, να κατανοήσουν τόσο την έκταση όσο και τη σημασία των ενεργειών-παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν.

Προϋποθέτει την έμπρακτη υποστήριξή και συμμετοχή όλων, καθώς η περιορισμένη συμμετοχή δεν θα μπορεί να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το τοπικό δημοψήφισμα είναι λοιπόν η απλή δημοκρατική αρχή, που θέλει να αποφασίζουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για όλα όσα τους αφορούν.

Η κινητοποίηση μίας ολόκληρης κοινωνίας με την εμπλοκή των Δημοτών, στις όποιες ενημερώσεις, πάνω σε εξειδικευμένα θέματα, που ακόμα και οι νομικοί δεν μπορούν να έχουν μία σύμφωνη γνώμη, παράλληλα με την τοποθέτηση των εκλεγμένων στα δημοτικά-διοικητικά συμβούλια (δημοτικό, κοινοτικό, περιβαλλοντικών συλλόγων, πολιτιστικών συλλόγων κλπ) σε δεύτερο ρόλο, θα πρέπει να εξασφαλίζει τη σωστή ενημέρωση των δημοτών, μακριά από αντιπολιτευτικούς, κομματικούς, μονολόγους και συμφέροντα.  

Ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ποιος πρέπει να είναι;


Είναι προφανές, ότι θα πρέπει να είναι πριν να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις, οι ακόμα χειρότερα νομοθετικές παρεμβάσεις, που θα ορίζουν το αποτέλεσμα έναντι των απαιτήσεων της τοπικής κοινωνίας. Είναι προφανές ότι το δημοψήφισμα οποιασδήποτε μορφής είναι λειτουργικό ως μέσω πίεσης πριν τις αποφάσεις, αυτό είναι κατανοητό απ΄όλους.

Στην περίπτωση της ΠΟΑΥ όλες οι νομοθετικές διαδικασίες (προθεσμίες ενστάσεων, γνωμοδοτήσεις, κλπ) έχουν τελειώσει, ίσως και με ευθύνη κάποιων.

Πως λοιπόν ένα τοπικό δημοψήφισμα θα βοηθήσει την απόφαση που έχει παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Αγώνα η οποία είναι ξεκάθαρα απέναντι στην υπό θεσμοθέτηση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Καθώς αντιτίθεται στην αναπτυξιακή προοπτική και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής του Ξηρομέρου, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου στο επιχειρησιακό 2015-2020. 

Η πρόταση και μόνο για ένα τέτοιο δημοψήφισμα δημιουργεί την εικόνα ότι ο Δήμος Ξηρομέρου και η επιτροπή αγώνα υποχωρεί έναντι απαιτήσεων ή ίσως πιέσεων.

Όποιοι τώρα θυμήθηκαν να ανασύρουν «πρακτικές» που οδηγούν σε αόριστα αποτελέσματα, μήπως θα πρέπει πρώτα να το ζητήσουν μετά από τη συγκέντρωση και κάποιον υπογραφών που θα αναδεικνύουν την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα που κάνει τόσο ο Δήμος Ξηρομέρου όσο και η επιτροπή αγώνα. Έχουν σκεφτεί κάτι τέτοιο;

Πέραν των παραπάνω η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της πανδημίας από τον COVID-19 (κορωνοϊό), ας αναλογιστούμε τη επιτρέπεται να κάνουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σίγουρα πάντως απαγορεύεται οι συνάθροιση πολλών ανθρώπων μαζί καθώς και οι μετακινήσεις, πως θα γίνει ένα τοπικό δημοψήφισμα χωρίς τους ετεροδημότες, με ποιο τρόπο θα ενημερωθούν οι ηλικιωμένοι που μένουν στα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου με τηλεδιάσκεψη; 

Με αυτό τον τρόπο όμως, το ζήτημα του τοπικού δημοψηφίσματος δεν προωθείται, γι’ αυτό οι δημότες θα πρέπει να συνεχίσουν να ανησυχούν και να πιέζουν, μαζί με όσους αγωνίζονται, στην επιτροπή αγώνα!

Ας μην ξεχνάμε κάποιες από τις δημοσιεύσεις και τις ενέργειες που έχουν γίνει:

  • Πίνακας ανακοινώσεων Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

  • Σε έντονους τόνους η κοινή επιστολή των Δήμαρχων Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, για τις υπό σύσταση Π.Ο.Α.Υ., και την μεθόδευση αποκλεισμού των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
  • Και υφυπουργός και μελετητής σε ιχθυοκαλλιέργειες ο κ. Οικονόμου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

  • Νέα ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό με θέμα: «Για την επικείμενη ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

  • Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου, ψευδή επιχειρήματα του Δήμου Ξηρομέρου. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

 



10 σχόλια:

  1. Τότε να γίνουν και για άλλα θέματα δημοψήφισμα που είναι σημαντικά και ποιο επικίνδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προέχει το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας
      και οχι πρόωρες εκλογες.και τοπικα δημοψηφίσματα
      σοβαρευτείτε κύριοι.

      Διαγραφή
    2. Προέχει το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας
      και οχι πρόωρες εκλογες και τοπικα δημοψηφίσματα
      σοβαρευτείτε κύριοι.

      Διαγραφή
  2. Δημοψήφισμα να φέρουμε πίσω τον Βασιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ λέω να γίνει ενα τοπικο δημοψήφισμα ανάμεσα στους 5 ηγέτες της αντιπολίτευσης του δημου κατ' αλφαβητική σειρά
    κους Γαλουνη, Γεωργούλα, Ζώγα, Πανταζή , Στάϊκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πεταγεται ο βελουτσασ και λεεει δημοψηφισμα .εντωμεταξυ δεν εχει εμφανιστει πουθενα στον αγωνα που γινεται .μονο ακαρπη κριτικη του καναπε. αντε και βγαινει στο δημοψηφισμα οτι δεν τισ θελουν τισ ιχθυοκαλλιεργειεσ τι θα αλλαξει στο τροπο αντιμετωπισησ;
    αν γινει δημοψηφισμα θα ρθεισ να ψηφισεισ βελουτσα ,γιατι στην διαμαρτυρια στη βελα δεν σε ειδε κανενασ.επαναστατεσ του καναπε που εχουν αποψη για ολα και δεν κανουν τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ πήγες στην συγκέντρωση ? δείξε μας την φάντσούλα σου.

      Διαγραφή
  5. Από ολους αυτούς τους 5 ο ΣΤΆΪΚΟΣ έχει τα πιό πολλά προσόντα. Είναι και μορφωμένος. οι άλλοι ειναι αγράμματοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποφέρουμε από τους...μορφωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χωρίς μόρφωση 1.27 δεν πας πουθενά την σήμερον εποχήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο