Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Διαταγή πληρωμής 13.736,93 € για προμήθειες με προφορικό τρόπο από τον Δήμο Ξηρομέρου. Δεν ασκεί ανακοπή η δημοτική αρχή.


Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, δεν ασκείται ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής 01/2019, ποσού 13.736,93 €, που αφορά προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού.
Εδώ έχουμε άλλη μία περίπτωση του πολύ γνωστού φαινομένου που συνηθίζεται και λαμβάνει χώρα με μεγάλη συχνότητα στον Δήμο Ξηρομέρου, χωρίς απ' ότι φαίνεται κανείς να ενοχλείται και να ανησυχεί......

Αφορά την εκτέλεση έργων και προμηθειών με προφορικό τρόπο (γιατί και με ποιο δικαίωμα κάποιος αναθέτει με αυτό τον τρόπο; Από εδώ ξεκινάει το κακό), χωρίς αποφάσεις, χωρίς εγγραφές των αντίστοιχων ποσών στον Προϋπολογισμό, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς τίποτα, δηλαδή μία διαδικασία τελείως στον αέρα που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.
Πως θα γίνει λοιπόν η πληρωμή σε αυτή την περίπτωση; Μην ανησυχείτε υπάρχει αναπτυγμένη η σχετική τεχνογνωσία, την οποία σας αναλύουμε παρακάτω εν συντομία.

Πολύ απλά σε μία ωραία άτυπη συμφωνία κυρίων, ο ενδιαφερόμενος προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, ο Δήμος Ξηρομέρου όχι απλά δεν αμφισβητεί την απαίτηση, αλλά τουναντίον την αναγνωρίζει (οι ίδιοι που ανέθεσαν προφορικά δίνουν και βεβαίωση για το Δικαστήριο).
Με απόφαση του Δικαστηρίου και αφού ο Δήμος αναγνωρίζει την οφειλή, εκδίδεται η διαταγή πληρωμής, δεν ασκείται έφεση ανακοπής κατόπιν σχετικής γνωμοδοτήσεως Δικηγόρου και ο Δήμος Ξηρομέρου ή πληρώνει από το Ταμείο του Δήμου ή ακόμα «καλύτερα», εντάσσει με δόξα και τιμή την συγκεκριμένη απόφαση για αποπληρωμή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΚΣΙΑ» που αφορά αυτές τις υποθέσεις, δηλώνοντας μάλιστα και ικανοποιημένος που δεν πληρώθηκαν από το Ταμείο του Δήμου αλλά από το Υπουργείο Εσωτερικών και τα γλιτώσαμε (!!!), ωσάν αυτά τα χρήματα να μην είναι του Ελληνικού Λαού που έχει ματώσει όλα αυτά τα χρόνια με τα μνημόνια, αλλά σαν να έπεσαν από τον ουρανό και μας τα χάρισαν.
Τόσο απλά.... τόσο νομότυπα..... μαθήματα χρηστής οικονομικής διοίκησης με νομότυπη σφραγίδα. Και έτσι ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα και τείνει να δικαιωθεί ένας καλός μας φίλος που υποστηρίζει φανατικά: «Φίλε, μνημόνια και τρόικα μέχρι να σβήσει ο ήλιος» και όπως πάει θα καταφέρει να μας πείσει και εμάς με τα συμβαίνοντα.
Αν δεν είναι έτσι όπως τα γράφουμε, ας βγει όποιος αξιωματούχος από τον Δήμο Ξηρομέρου θέλει να μας διαψεύσει και να εξηγήσει για πιο λόγο επιλέγεται σκοινί κορδόνι στον Δήμο Ξηρομέρου, αυτή η εξ ορισμού αδιαφανής διαδικασία οικονομικής διαχείρισης.
Εμείς ρωτάμε: ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΑΡΑΓΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ; Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ; Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ; Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΑΛΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
mytikaspress


23 σχόλια:

  1. Ασ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΈΝΑΣ ΧΟΡΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΣΤΆΊΚΟΣ
    ΒΑΡΆΤΕ ΠΑΛΑΜΆΚΙΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΏΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΏΤΕΣ
    τιμής,
    τένεκεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ΧΑ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ ΧΑΧΑΧΧΑΑΑ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΠΕΤΑΞΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα ο επομενος δημαρχος πρεπει να τα στειλει στην δικαιοσυνη αμεσα. Με αυτα πρεπει να θυμωνουμε και οχι με τα παλαμακια.
    Κανενας παληκαρας απο την δημοτικη αρχη να μας εξηγησει το ωραιο αυτο εργο θα βγει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον δήμο πήραν αλυσοπριονα πήραν χορτοκοπτικα πήραν εργαλεία πήραν δεκαμετρη σκάλα πτυσσόμενη και μετά που φύγαν από το γαλουνη θέλουν να γίνουν και ήρωες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ δυνατό Ξηρόμερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΑΤΕ ΦΑΤΕ ΦΑΤΕ.....ΠΙΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΧΩΝΕΨΗ.....ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ....ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΗΜΕΝΕ ΤΟΠΕ ΑΠΟΚΑΗΚΕΣ.....ΤΡΕΞΤΕ ΚΟΣΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλετε να πείτε ότι όποιος βάζει για δήμαρχος το κάνει για να φτιάξει τους δρόμους & για να έχουν οι αστακιωτες νερό.. Εδώ αφήνει νέος γιατρός την καριέρα του σε δεύτερη μοίρα για να πάει στο δημαρχείο.. Υπάρχει πολύ φαΐ για να καταλάβεις πως σκέφτεται ο νέος επιστήμων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν έχεις νερό και φαι τι να σου κάνει κι ο γιατρός!

      Διαγραφή
  9. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΕΒΑΛΕ
    Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΙΟΝΙΟ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ;;
    EINAI ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ;
    ΟΧΙ ΟΧΙ
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΑΙΤ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΓΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.
    ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΖΗΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ;;
    NEOI (οπως λεει) ΜΗΝ ΡΑΒΕΤΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ
    ΠΡΩΤΟ: ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η
    ΔΕΥΤΕΡΟ: ΚΡΥΦΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ Η
    ΑΙΤΙΑ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ (δεν ξερει να κανει ενεσεις ο Τριανταφυλλακης)

    ΗΛΙΑΣ Α ΚΟΥΓΓΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ......ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα ξεκαθαρίζειτο τοπίο.
    σε λίγες μέρες θα ξερουμε με προσέγγιση στο 99,9999999999 % περίπου
    το εκλογικό αποτέλεσμα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 713 Ωραίοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O 1114 όλα τα λεφτά. Ωραίοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΊ ΕΊΝΑΙ
    ΤΙ θα κάνουν στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών οι κάθε είδους παρατάξεις που θα χαλέψουν την ψήφο μσς, εάν και λεμε εαν τους κατατάξει ο λαός
    απο την τρίτη θέση και κάτω.
    Έκτος και αν υπάρξει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΊΑ απο την πρώτη κιόλας Κυριακή της 26η Μαΐου του 2029

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΊ ΕΊΝΑΙ
    ΤΙ θα κάνουν στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών οι κάθε είδους παρατάξεις που θα χαλέψουν την ψήφο μσς, εάν και λεμε εαν τους κατατάξει ο λαός
    απο την τρίτη θέση και κάτω.
    Έκτος και αν υπάρξει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΊΑ απο την πρώτη κιόλας Κυριακή της 26η Μαΐου του 2029

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλα θα παιχτούν στο β γύρο. Που θα πάει η μισή συμπολιτεία και το κκε και τι θα κάνουν οι αναποφάσιστοι του Γαλούνη. Αν δεν πολώσει το κλίμα ο Στάικος θα κόψει πρώτος το νήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΤΑΙΚΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ.ΕΓΚΛΟΒΙΖΕΙ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΓΑΛΟΥΝΗ

      Διαγραφή
  17. Ο ΣΤΆΊΚΟΣ ασ κάνει ότι θελει
    Ασ λογοδοτήσει στους ψηφοφόρους της ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ
    Αργηγός είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε των 06:04 δεν λες κάτι πρωτόγνωρο για τον κύριο Στάικο..



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρωτόγνωρα πράγματα με τα παλαμάκια και των τριών που άλλοι από νεύρα τα μέτρησαν σε έναν. Σταικος και ας κάθεται αυτός στη κορυφή για εμάς και στο λαιμό τους για άλλους. Τι να κάνουμε Στάικος μας προέκυψε και πάει στα διάλα κάθε άλλη υπέργεια ή υπόγεια κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο