Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

MYTIKAS PRESS: Η απλή αναλογική στον Δήμο Ξηρομέρου!

          Μόλις πρόσφατα ξεκαθάρισε οριστικά ότι οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2019 και ο κύβος ερρίφθη για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και στον Δήμο Ξηρομέρου, η οποία προεκλογική περίοδος θα κορυφωθεί σε μόλις 10 μήνες περίπου από τώρα, όπου θα έχουμε και τις εκλογές, τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο αν χρειαστεί.
         Μια μεγάλη διαφορά σε αυτές τις εκλογές είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο με το οποίο αυτές θα διεξαχθούν, ο επονομαζόμενος Κλεισθένης 1, που πολύ πρόσφατα έγινε νόμος του Κράτους, για τον οποίο πολύ διαδικτυακό μελάνι χύθηκε από πολέμιους και υποστηρικτές.
         Η μεγαλύτερη διαφορά που φέρνει το νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής, μια αλλαγή πολύ μεγάλη, που διαμορφώνει τελείως άλλα δεδομένα και κατά την γνώμη μας ουσιαστικά μεταβιβάζει την ευθύνη διοίκησης των Δήμων από την απλώς πλειοψηφούσα παράταξη και τον προτεινόμενο από αυτή για Δήμαρχο, στο σύνολο των παρατάξεων και μεμονωμένα στο κάθε δημοτικό σύμβουλο του Δημοτικού Συμβουλίου και στον εκλεγέντα Δήμαρχο..............



    Το Δημαρχοκεντρικό σύστημα, που ως τώρα ίσχυε περιορίζεται και ενισχύεται ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου, των Τοπικών Συμβουλίων, των Επιτροπών, της Επιτροπής Διαβούλευσης και των δημοτών.

          Ας προσπαθήσουμε τώρα να δούμε την επιρροή που πιθανόν να έχει η εφαρμογή της απλής αναλογικής στον δικό μας Δήμο Ξηρομέρου, αφού όμως προσδιορίσουμε τι συμβαίνει πραγματικά στον Δήμο μας, που με βάση την εμπειρία των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων έχει κάποιες πολύ περίεργες και μοναδικές ιδιαιτερότητες, τις οποίες με θάρρος δεν θα διστάσουμε να τις αναφέρουμε, χωρίς να «κομίζουμε Γλαύκα εις Αθήνας»
ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
             Δυστυχώς από ότι έχει δείξει η προηγούμενη εμπειρία, οι συνδυασμοί στο Ξηρόμερο δεν γίνονται με βάση την κοινή πρόοδο και το καλό του Δήμου, κοινούς τόπους, κοινούς στόχους, κοινό συμφωνημένο πραγματικό πρόγραμμα, ίδια αντίληψη των προβλημάτων και των προτεραιοτήτων και πραγματικές συγκλίσεις σε πολιτικές, αλλά οι συνδυασμοί δημιουργούνται με βάση την ιδιοτέλεια, τα προσωπικά μικροσυμφέροντα του καθενός, με συμφωνημένα από πριν τι θα συμβεί, ποιοι και πότε θα γίνουν Αντιδήμαρχοι, ποιοι και για πόσο θα είναι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και ποιοι Αντιπρόεδροι, ποιοι θα έχουν αντιμισθίες και οδοιπορικά, ποιοι θα είναι οι ειδικοί συνεργάτες, ποιοι θα εργάζονται αόρατα στον Δήμο, με πληρωμένους - νοικιασμένους υποψηφίους, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καθόλου τα τοπικά θέματα και απλά τυγχάνουν να έχουν μεγάλο σόι, με εξαγορασμένους ψήφους, με ημετέρους εργολάβους και ανάληψη δεσμεύσεων προς αυτούς, με τάξιμο μικρορουσφετιών, με αλισβερίσια και συμφωνίες και όλο αυτό το σάπιο πελατειακό σύστημα που δημιουργεί παρασιτικά φαινόμενα και έχει εκτραφεί και γιγαντωθεί όλα αυτά τα προηγούμενα πολλά χρόνια... κατατρώγοντας τα σαρκία του Δήμου μας....
    Όσο αυτά εξακολουθούν να συμβαίνουν..., ΑΣΠΡΗ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.
          Με όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω, που επαναλαμβάνουμε ότι ΟΛΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει τοπική δημοκρατία και άλλα. Ουσιαστικά περιγράφουν την παραπάνω κατάσταση: Μαφία, νοθεία, εξαναγκασμός, χρηματισμός, φαυλότητα, επηρεασμός, εκβιασμός, πίεση και πολλά άλλα και σίγουρα δεν είναι και για έπαινο κάποιος να εκλέγεται έτσι και να το υπερηφανεύεται και κάποιοι έξυπνοι να μιλάν και να προκαλούν εκ του ασφαλούς, «κατέβα και εσύ να σε δούμε» ή «για έλα να δεις πόσα απίδια παίρνει ο σάκος». Αυτή είναι η δική μας γνώμη και με όσους μιλάμε προφορικά την ξέρουν.

             Θέλουμε να επισημάνουμε ότι σε όλο αυτό που περιγράψαμε παραπάνω, υπάρχουν και εξαιρέσεις, δηλαδή παρατάξεις και άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τα κοινά με το σταυρό στο χέρι, που για την περιοχή μας έχει καταντήσει να αποτελεί μομφή και ψόγος, έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους στα δημοτικά συμβούλια και καλό θα ήταν ο κόσμος να εντοπίσει αυτές τις περιπτώσεις και πολύ περισσότερο να τις στηρίξει.
        Αυτά όλα που αναφέρουμε παραπάνω γίνονται δυστυχώς πολλά χρόνια τώρα, και με λύπη μας προβλέπουμε ότι και στις νέες εκλογές, που δεν είναι πλέον μακριά και οι διεργασίες ήδη ξεκίνησαν, θα ζήσουμε πάλι το ίδιο έργο, με πολύ κόσμο και κοσμάκη δυστυχώς να περιμένει με το χέρι απλωμένο.
                     Αν ο κόσμος δεν ωριμάσει και δεν πάρει την ψήφο του στα σοβαρά, αν δεν αποτινάξει από πάνω του την νοοτροπία και τον ρόλο του ψηφοφόρου - πελάτη που εκουσίως τον φορτώθηκε ή του τον φόρτωσαν, αν τώρα που έχουμε απλή αναλογική, επιλέξει να στείλει στο δημοτικό συμβούλιο ανθρώπους ετερόφωτους, ανθρώπους κατευθυνόμενους, που δεν γνωρίζουν τα θέματα και ούτε προσπαθούν να τα μάθουν, που έχουν πάει εκεί για ιδιοτελείς λόγους και δημόσιες σχέσεις και όχι για το κοινό καλό του Δήμου και των δημοτών, τότε μην περιμένετε τον Δήμο μας να πάει μπροστά, όλο για τα ίδια και τα ίδια θα λέμε στα καφενεία και στις παρέες μας, τα οποία είναι απότοκος της άρρωστης αυτής κατάστασης που μόλις σας περιγράψαμε.
           Επίσης σε αυτή την περίπτωση θα δικαιωθούν και κάποιοι «πεφωτισμένοι» που μιλάνε για νομοθέτηση της ακυβερνησίας με την απλή αναλογική ή εμείς λέμε για «κυβερνησία» με συναλλαγή, ενώ την ακυβερνησία θα την φέρουν οι επιλογές του κυρίαρχου λαού και όχι η απλή αναλογική.
         Η απλή αναλογική για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, απαιτεί ανθρώπους διαφορετικής λογικής σε σχέση με τα κοινά, απαιτεί υγιείς δυνάμεις που σήμερα αποφεύγουν σαν ο διάολος το λιβάνι την ενασχόληση με τα κοινά με όλα αυτά που βλέπουν..... και αν έτυχε και ασχολήθηκαν μία φορά, φεύγουν κακήν κακώς και ούτε θέλουν να ξανακούσουν για τοπική αυτοδιοίκηση και ενασχόληση με τα κοινά από την πλευρά του υποψήφιου αιρετού.
          Απαιτεί να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα και να σπάσουμε τα δεσμά μας και πολύ περισσότερο σε μικρούς Δήμους σαν το δικό μας, όπου οι εκλογές έχουν καταντήσει δυστυχώς παζάρι και δημοπράτηση ψήφων και υποψηφίων.
      Αν πρώτα εμείς όλοι δεν αλλάξουμε, δεν πρόκειται να δούμε αλλαγή και πρόοδο στον Δήμο Ξηρομέρου.


Πηγή: http://mytikaspress.blogspot.com



8 σχόλια:

  1. Πριν τις εκλογές πρέπει να γίνει Διαχειριστικός και Οικονομικός έλεγχος των Δήμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα αυτοι οι συριζαδες αριστεροι εκσυχρονιστες για τι δεν βαλαν την θητεια να φρεσκαρουμε λιγο τα πραγματα ,αραγεσ συμφωνησαν να κατεβουν με τισ λεγομενες αριστεροπροοδευτικεσ δυναμεις και να μην τουσ δυσαρεστησουν
    δεν θελω να μαντεψω τι θα προκυψει κρατηστε αυτο το σχολιο και θα τα πουμε το επομενο
    καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ Α.... ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω α..... εχω αλλα λεφτα δεν εχω.
      Να βαλω?????

      Διαγραφή
  4. Μια λυση εχουν για να σώσουν την εξουσία τους Αποστολάκης και Γαλούνης
    να κατέβουμ μαζι στις εκλογες και να παρουν 50+1 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ εξουσιαστικο αδιέξοδο
      άλλη λυση δέν υπαρχει για "δαύτους"

      Διαγραφή
    2. ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔέΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

      Διαγραφή
  5. Τι αερολογίες είναι τούτες ; (να μη τις χαρακτηρίσω πιό λαϊκά). Ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος οφείλει να επιλέγει τους συνεργάτες – μέλη του συνδυασμού του με βάση τα προσόντα και τα συγκεκριμένα καθήκοντα που θα τους αναθέσει. Πως ήθελες να επιλέγονται ; με βάσει τους ψήφους που κουβαλάει ο καθένας ; Αυτό κι αν είναι συναλλαγή . . .
    Και τόσους χαρακτηρισμούς – τη σημασία των οποίων αμφιβάλλω αν .. – τι τους ήθελες ; απλά για εντυπωσιασμό ; Αλήθεια, ΕΣΥ που ψηφίζεις με λογική και με βάση το τοπικό συνολικο συμφέρον, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ όταν διαπιστώσεις ότι οι προσδοκίες και οι ελπίδες σου προδόθηκαν από τα άτομα που ψήφισες ; Θα αλλάξεις ρότα – θα τους καταγγείλεις ; - θα τους διαλοστείλεις ; ή θα το βουλώσεις , μη παραδεχόμενος δημόσια το λάθος σου . … . . . Ασε ρε φίλε, είναι προφανείς οι λόγοι του κειμένου σου, αλλά δεν τρώμε πλέον σανό για να μας κατευθύνεις . Και δεν μπήκε ακομα ο Αύγουστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο