Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Γιορτάζει το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ

   Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στο Βασιλόπουλο, γιορτάζει μεθαύριο στις 26.07.2018.
      Βρίσκεται στο παλιό χωριό, δυτικά του σημερινού και χτίστηκε στο βράχο που βρέθηκε η εικόνα της από τους χωριανούς πριν πολλά πολλά χρόνια. Ας το επισκεφτούμε να ανάψουμε ένα κεράκι στη χάρη της ΑΛΛΑ ΚΑΙ ένα κεράκι στη μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.
       Την παραμονή ΤΕΤΑΡΤΗ στις 6:30μμ θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και το πρωί της ΠΕΜΠΤΗΣ στις 7:00πμ πανηγυρική θεία λειτουργία....









1 σχόλιο:

  1. Βοήθεια η Αγία Παρασκευή σε όλους μας, αλλά και στους πυρόπληκτους! Πριν από πολλά χρόνια, που ήμουνα παιδί, με έπαιρνε η συχωρεμένη η μητέρα μου που είχε γεννηθεί στο Βασιλόπουλο και πηγαίναμε να προσκυνήσουμε την Χάρη της. Κάτω από το εκκλησάκι, μέσα στις ασφάκες υπήρχε ένας μικρός βράχος και πάνω του ήταν καρφωμένα πέταλα και καρφιά. Όπως έλεγε η μητέρα μου, σύμφωνα με την παράδοση, στα παλιά χρόνια υπήρχε μια αρρώστια που την λέγανε "Βλογιά", ήταν θανατηφόρα και πολύς κόσμος την εποχή εκείνη υπέφερε και έχανε την ζωή του από την αρρώστια αυτή. Στο Βασιλόπουλο όμως δεν είχε ασθενήσει κανένας, παρόλο που στα γύρω χωριά υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Εκεί λοιπόν σε αυτό το βράχο η Αγία Παρασκευή κάρφωσε την "Βλογιά" με τα καρφιά και τα πέταλα και γλύτωσε το Βασιλόπουλο.
    Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια, ξέρω όμως ότι με τα μάτια μου είδα τον βράχο με τα καρφωμένα καρφιά και πέταλα. Έχω να πω πως έκαναν έγκλημα αυτοί που χάλασαν τον βράχο με τις εργασίες συντήρησης στο συγκεκριμένο εκκλησάκι. Ήταν ένα ανεκτίμητο μνημείο όπως και αν έχει η δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο