Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: Περί Κέντρου Υγείας Αστακού ο λόγος....

Γράφει ο: Ιωάννης Τριανταφυλλάκης 
                                 Ιατρός 

      Πραγματικά θλίβομαι για τις επιθέσεις που δέχονται οι πολύπαθες δημόσιες δομές Υγείας της περιοχής μας.
   Η πραγματικότητα είναι οτι κάποτε λειτουργούσαν με πολλαπλάσιο προσωπικό (4 ειδικούς και 5 "αγροτικούς", μαίες, νοσηλεύτριες, οδηγούς, φύλακες, διοικητικούς, καθαρίστριες, μαγείρισσες....). Σήμερα, στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων, η Δημόσια Υγεία δοκιμάζεται και μαζί με αυτήν, οι αντοχές των δημόσιων λειτουργών και πολλές φορές των ασθενών. Η υποστελέχωση και οι περικοπές πόρων στραγγαλίζουν πολλές φορές την εύρυθμη λειτουργία. 
       Πάραυτα, το έτος 2018 θεωρώ οτι είναι κατάκτηση μια γυναίκα να μπορεί να απευθυνθεί στον μαιευτήρα της και σε β´βαθμια ή γ´ βάθμια δομή για να γεννήσει με ασφάλεια και να ελαχιστοποιηθεί έτσι ο κίνδυνος περιγεννητικής θνητότητας και θνησιμότητας. 
    Επίσης, πληροφοριακά να ενημερώσω οτι δεν είναι λίγες οι φορές που οι γιατροί των Κέντρων Υγείας του δήμου Ξηρομέρου, χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα για να προσφέρουν βοήθεια στους ασθενείς και πάσχοντες. Παράλληλα, οι χιλιάδες ασθενών που εξυπηρετούνται,  πιστοποιούν την εμπιστοσύνη τους σε οργανωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ακόμα και δεκάτης κατηγορίας) και ακόμα περισσότερο το πλήθος των ασθενών που η ζωή τους σώθηκε από την υπερπροσπάθεια του προσωπικού (τροχαία, εμφράγματα, ανακοπές, πνευμονικό οιδήματα, αλλεργικά shock, αιμορραγίες και σοβαρά τραύματα κτλ).........

  
       Σαν πολίτης θα ήθελα στην περιοχή να υπήρχε και να λειτουργεί το πιο σύγχρονο Κέντρο Υγείας ...σε καμιά περίπτωση όμως, δεν θα ήθελα να κλείσει ένα "κακό" Κέντρο Υγείας, όπου έστω και ένας "γιατράκος" θα προσφέρει πρώτες βοήθειες και θα είναι εκεί για εμένα, τους συγγενείς μου και γενικότερα τους πολίτες. 
          Όσο για ένα σχόλιο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο για κάποιον συνάδερφο μου που παρέπεμψε ένα παιδάκι για ένα ράμμα, θα του πω συγχαρητήρια. Για μένα καλός γιατρός είναι αυτός που γνωρίζει τα όρια του και τις ανεπάρκειές του, γιατί μόνο έτσι μπορεί να βελτιωθεί. "Το μη χείρον ...βέλτιστον" έλεγε ο Ιπποκράτης. Αν ο συνάδερφος για τον οποιοδήποτε λόγο αισθάνθηκε ανασφαλής, έπραξε σωστά που παρέπεμψε τον ασθενή σε πιο έμπειρο ιατρό. 
          Παρόλα τα προβλήματα, κάποιοι δώσανε και δίνουν τον αγώνα τους και κάποιοι άλλοι πυροβολούν έναν "ασθενή", όπως είναι η Δημόσια Υγεία αυτές τις κρίσιμες ώρες. Βέβαια, πουθενά λόγος για ευθύνες και αυτοκριτική. 
          Προσωπικά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη (και πιστεύω εκφράζω και τους συναδέλφους μου) για τις φορές που μετά από 3 ή 4 ημέρες σερί εφημερίες (μεταφράζεται σε 72-96 ώρες) μπορεί κάποιες ελάχιστες φορές να είμαι κακόκεφος ή κουρασμένος. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τις φορές που δεν έχουμε τα μέσα να τρέξουμε στον ασθενή σε όποια άκρη και αν είναι. 
         Αλλά θα εκφράσω και ένα μεγάλο κατηγορώ σε όλους αυτούς που άσκησαν και ασκούν διοίκηση για την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, με άγνωστους σκοπούς !!!

Με εκτίμηση 
Τριανταφυλλάκης Ιωάννης
"Γιατράκος" ενός Κέντρου Υγείας δεκάτης κατηγορίας 

ΥΓ 1: Θα μπορούσαμε να απομονώνουμε "κακές" στιγμές, στοχευμένα για να αποδομήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις... αλλά η ηθική μας δεν το επιτρέπει.
ΥΓ 2: Δηλώνω απογοητευμένος από τις εξελίξεις.
ΥΓ 3: Αυτό που ίσως να μείνει στην περιοχή είναι μια Δημόσια Δομή Υγείας και οτι αυτή μπορεί να προσφέρει. Τα πρόσωπα είναι περαστικά, προσωρινά και αναλώσιμα (μηδενός εξαιρουμένου).
ΥΓ 4: Σαν πολίτες οφείλουμε να προασπίζουμε τα κεκτημένα και να διεκδικούμε την βελτιώση τους.







4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου Συνάδελφε και Φιλε Γιάννη
    Γιατί εγώ όταν αναφέρομαι σε εσένα αναφέρομαι το όνομα σου και όχι με υπονοούμενα .!!
    Δήλωσα επανειλημμένα Δημόσια ,ότι δεν είσαι ένα Γιατρουδάκη αλλά ένας άξιος και ικανότατος γιατρός και είπα ότι αν λειτουργεί έστω στοιχειωδώς το Κέντρο Υγείας Αστακού λειτουργεί χαρις στον πατριωτισμό ,το φιλότιμο και την αυταπάρνηση την δικιά σου ,της επίσης εκλεκτής Συναδέλφου κυρίας Γκάτση και μερικών ακόμη εργαζομένων .!!
    Θα περίμενα λίγο μεγαλύτερο θάρρος από εσένα ,να βγεις και να στηλιτεύσεις ,τα κακώς κείμενα του Κέντρου Υγείας και όχι να εξαπολύσει μια μίνι ´´συγκεκαλυμμένη ´´ επίθεση προς εμένα .!!!
    Εάν σε καλύπτει η λειτουργία του Κ.Υ.,τι να πω εγώ ,ο οποίος όταν έφυγα το 2006 δεν με κάλυπτε παρά το γεγονός ότι έπεσαν πάρα πολλά χρήματα (5.500 ευρώ τον μήνα μικτά,μαζί με τις εφημερίες και η εφορία πληρωμένη ).!!!
    Δηλαδή μαζί με δώρα Χριστουγέννων ,Πάσχα και επίδομα άδειας πάνω από 50·000 ευρώ τον χρόνο .!!!
    Στο ιδιωτικό ιατρείο μου ποτέ δεν μου έμειναν τόσα χρήματα καθαρά .!!
    Ενώ εσείς σήμερα δυστυχώς δουλεύετε κάτω από αντίξοες συνθήκες ούτε για το ένα τρίτο .!!!
    Με εκτίμηση και αγάπη για εσένα τόσο ως επιστήμονα ,όσο και ως άνθρωπο για την μεγάλη σου προσφορά στην Δημόσια Υγεία και φιλικούς χαιρετισμούς και εγκαρδιες ευχές για κάθε καλό σε σένα και την οικογένεια σου .!!!
    Παναγιώτης Σταικος
    Υ.Γ
    Του χρόνου το Κέντρο Αστακού θα έχει και Hemoque και Δημοτικό Ασθενοφόρο και αλλά απαραίτητα ,για να κάνετε την δουλεια σας με μεγαλύτερη ασφάλεια .!!!
    Υ.Γ 2
    Εγώ πιστεύω ότι το Κ.Υ Αστακού θα λειτουργεί καλύτερα αν αναλάβεις εσυ ως Διευθυντής και θα υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα διοικητικης ανεπάρκειας .
    Υ.Γ
    Συμφωνείς να μετατεθεί από το Νοσοκομείο Μεσολογγιου ο εκλεκτός Συνάδελφος Ηλίας Γκάτσης Παθολόγος από τον Αστακό στο Κ.Υ.Αστακου ;;;;;
    Ναι ή όχι ;;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατρέ μην απογοητεύεστε από τίποτε και κανέναν.Συνεχίστε το έργο σας όπως το κάνετε τόσα χρόνια και εσείς και οι συνάδελφοί σας.Το Κέντρο Υγείας πρέπει να κρατηθεί ζωντανό. Ο κόσμος του Αστακού βλέπει και κρίνει.
    Υ.Γ: Ένας απλός άνθρωπος που σας έχει ανάγκη όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Παναγιώτη, αξιότιμε Συνάδερφε,αγαπητέ φίλε...
    Νομίζω οτι η ανάρτησή μου έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο.Αισθάνθηκα την ανάγκη να υπερασπιστώ τον χώρο εργασίας μου και τους συναδέρφους μου και όχι να σας κάνω επίθεση .Συμφωνώ να μετατεθεί ο φίλος και εξαίρετος συνάδερφος κος Γκάτσης Ηλίας στο ΚΥ Αστακού (εδώ θα ήθελα να αναφέρω οτι ο Δήμαρχος κος Ερωτόκριτος Γαλούνης έχει κινήσει την διαδικασία εδώ και καιρό και ευελπιστούμε με την βοήθεια της 6ης ΥΠΕ να ευοδώσουν οι προσπάθειες),και μαζί με αυτόν και άλλοι ιατροί που μπορούν να βοηθήσουν την λειτουργία του ,καθώς και το απαραίτητο παραϊατρικό προσωπικό .
    Το ΚΥ έχει Διευθυντή που προσπαθεί και μάλιστα προσπαθεί πολύ.Το αποτέλεσμα βέβαια εξαρτάται και από τις ενέργειες της Διοίκησης της ΥΠΕ.Και δεν είναι λίγα αυτά που έχει πετύχει με την πίεση που ασκεί.
    Τέλος ,για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ,δηλώνω οτι το Ξηρόμερο ήταν και είναι τυχερό που στους κόλπους του επιτελεί το λειτούργημα του ιατρού ο Παναγιώτης Στάικος και εύχομαι να συνεπικουρεί το έργο των Δημόσιων δομών Υγείας για πάρα πολλά χρόνια ακόμα .Ο τόπος σας χρειάζεται.Αλλά θα παρακαλούσα να βρούμε κοινούς τρόπους να λύσουμε τα θέματα του ΚΥ και να αποφεύγουμε συγκρούσεις που δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.Προσωπικά,προτιμώ τον Παναγιώτη Στάικο συνεργάτη ,Δάσκαλο,συναγωνιστή.

    Με εκτίμηση
    Ο φίλος σου
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να γιατί το Κέντρο υγείας Αστακού έχει θέμα, γιατί οι γιατροί το έβαλαν στη μέση της αντιπαράθεση τους, πολητικολογουντες, κύριοι λίγο σεμνότητα κάντε τη δουλειά σας όπως πρέπει και έχεται υποχρέωση από τον όρκο που δώσατε, δεν θέλουμε άλλους αυτικλητους σωτηρες πληρώνεστε για αυτο που κάνετε. Το υπουργείο δεν τα βλέπει αυτά για να παρέμβει μπας και ηρεμήσουν έλεος ποια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο