Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Η απάντηση του κ. Στάϊκου για τα σακχαρόμετρα και το επεισόδιο που έγινε στο Κ.Υ. Αστακού

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS

Του κ. Παναγιώτη Στάικου.


Αγαπητό ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.
        Επειδή έλειπα σε τριήμερο με τις εγγονούλες μου, δεν είχα μαζί μου τις ένορκες καταθέσεις των ανθρώπων, οι οποίοι συνόδευαν τον άνθρωπο από το Βασιλόπουλο, ο οποίος είχε πάθει το υπογλυκαιμικό κώμα, σας τις στέλνω τώρα έχοντας καλύψει άλλα τμήματα και ονόματα των καταθέσεων τους, που σε αυτές φαίνονται πως όλοι ορκίζονται πως άκουσαν την νοσηλεύτρια, που ήταν βάρδια να λέει στον γιατρό, ότι δεν έχουν άλλο σακχαρόμετρο, γιατί το μοναδικό που είχαν, ήταν στο ασθενοφόρο, το οποίο έλειπε.........


   
      Καλά αυτοί οι άνθρωποι είχαν κανένα λόγο να ορκιστούν ψέματα; Επίσης η νοσηλεύτρια κυρία........... κατέθεσε στον Ιατρικό Σύλλογο, ότι δεν υπήρχε άλλο σακχαρόμετρο, εκτός από αυτό που υπήρχε στο ασθενοφόρο που έλειπε.
         Δεν μπορεί τώρα η κυρία Δράκα, για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα να λέει ότι είχαν πέντε και να με συκοφαντεί.
         Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε το e-mail που σας είχα στείλει μαζί και με τις ένορκες βεβαιώσεις που σας έστειλα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Παναγιώτης Στάικος











ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Από το e-mail που πήραμε από τον γιατρό κ. Στάικο, επιλέγουμε να δημοσιεύσουμε μόνο εκείνα τα κομμάτια που μιλάνε για την ουσία του θέματος και του επεισοδίου που δημιουργήθηκε στο Κ.Υ. Αστακού και όχι προσωπικές αναφορές ή καταγγελίες, για τις οποίες αρμόδιοι να ελέγξουν αν ευσταθούν είναι άλλοι.
Προσωπικά την γνώμη μας για τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα δεν διστάσαμε να την πούμε επώνυμα (δείτε εδώ), όταν γίναμε γνώστες του επεισοδίου και μένουμε και επιμένουμε σε αυτή. Ακολουθεί το e-mail του κ. Στάικου.

Κυρία Δράκα.
Εάν ο ............. είχε φθάσει νωρίτερα στο Νοσοκομείο 1,5 ώρα, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ από το Αγρίνιο και είχε διασωληνωθεί και είχε μπει σε αναπνευστήρα και ήταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, θα ζούσε σήμερα ναι ή όχι;;;
Μακάρι κυρία Δράκα να υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αστακού και αν δεν μου δίνατε να πάρω τα κλειδιά, να έσπαγα την τζαμαρία, όχι μόνο με τσεκούρι, όπως είχα πει σχηματικά, αλλά με οτιδήποτε και να ζούσε ο .............. και ας πλήρωνα οποίες αστικές μου ευθύνες μου καταλόγιζε ο νόμος.!!!!
Για μένα υπέρτατος Νόμος είναι η σωτηρία της ζωής ενός ανθρώπου.!!
Τα Hemoque για τον αιματοκρίτη δεν υπήρχαν όταν ήμουν εγώ στο Κέντρο Υγείας Αστακού.!!
Όταν ήλθε υπογλυκαιμικό κώμα στο Κ.Υ. Αστακού, εκεί που εγώ δέχθηκα επίθεση, για την οποία έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, δεν είχατε άλλο μετρητή σακχάρου εκτός από έναν, τον οποίο είχαν πάρει μαζί τους στο ασθενοφόρο!!!
Είναι κατάντια αυτό ναι ή όχι, την στιγμή μάλιστα που οι εταιρίες τα δίνουν εντελώς δωρεάν αυτά τα μηχανήματα;!!!!!
Όσο για το ασθενοφόρο που με κατηγορείτε, ότι δεν πήρα όταν ήμουν Δήμαρχος, δεν φανταζόμουν αυτά τα ρεζιλίκια, γιατί μέχρι πριν, όποτε είχε χρειαστεί το είχα πάρει εγώ 100δες φορές, χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι την στιγμή που η εφημερεύουσα με το περιστατικό της διάτρησης στομάχου, με εμπόδισε και πήγε στο Νοσοκομείο κουλουριασμένος από τον πόνο, γιατί αν ήξερα πως θα φθάνατε σε τέτοια χάλια, θα είχα πάρει αντί για (4) τέσσερα πυροσβεστικά (3) τρία και ένα ασθενοφόρο και δεν θα υπήρχαν αυτά τα τραγικά περιστατικά, όταν μάλιστα και το ασθενοφόρο που έχετε, το είχε δωρίσει ο πρώην Δήμαρχος κύριος Σαμαράς, ο οποίος είχε πει, αν ήξερε αυτά τα χάλια θα το δώριζε  στον Δήμο Αστακού και αφού θα ήσασταν αναγκασμένοι να είχατε και το Κρατικό του Κέντρου Υγείας Αστακού, θα είχαμε (2) δυο ασθενοφόρα στον Αστακό, όπως θα έχουμε με την επόμενη Δημοτική Αρχή.!!
Αιδώς για τα χάλια του Κέντρου Υγείας Αστακού, τα οποία γνωρίζουν οι πολίτες, ότι προέρχονται από τις ανεπάρκειες των υπευθύνων λειτουργίας του και όχι από ευσυνείδητους γιατρούς και κάποιους άλλους εργαζόμενους, οι   οποίο δίνουν και την ψυχή τους για να αντιμετωπίσουν κάποια δύσκολα περιστατικά  και αυτούς τους έχω επαινέσει δημόσια!!!
Τελικά μια λέξη αρμόζει για όσα γράψατε κυρία Δράκα.
Ντροπή...

Αστακός 14/7/2018

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 
Dr. Παναγιώτης Στάικος 
Γενικός Γιατρός 
Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών 
Αριστούχος Διδάκτωρ Παν/μιου Ιωαννίνων
Μετεκπαιδευθεις: σε Υπερήχους - Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Ιατρείο Βρογχικού Άσθματος και Σπιρομετρησεων και Λοιμώδη Νοσήματα
Πρώην Δήμαρχος Αστακού

6 σχόλια:

  1. Παναγιώτη δεν χρειάζεται να μπεις καν στον κόπο να απαντήσεις.Όλος ο κόσμος ξέρει πως λειτουργούν τα κέντρα υγείας, πως λειτουργούν τα νοσοκομεία κλπ.Με τα λίγα μέσα τους παρέχει το Υπουργείο Υγείας και κατ'επέκταση η πολιτεία.Λειτουργούν όμως μόνο με το φιλότιμο και την ευσυνειδησία του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.Σαράντα χρόνια έδωσες και την ψυχή σου ως επιστήμονας παρέχοντας υπηρεσίες ιατρικής, αφιλοκερδώς κάποιες φορές, γιατί ακόμη και όταν ήσουν στο κέντρο υγείας Αστακού θυμάμαι, πριν χρόνια,γιατί αυτά πρέπει και αξίζει να τα λέμε, σε πήρα τηλέφωνο γύρω στις 3 τα μεσάνυχτα και έτρεξες να προσφέρεις και πρόσφερες βοήθεια στον πατέρα μου που υπέφερε απο πόνους.Για αυτό σου λέω ο κόσμος ξέρει την τεράστια προσφορά σου ως επιστήμονα.Για αυτό σε αγαπάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμαν ανθρωπε μου!Παρατα μας επιτελους.
    Σε βαρεθηκαμε . Κι εσενα και τους ακολουθους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχαμε φθάσει στο σημείο όταν κάποια Σαββατοκύριακα δεν υπήρχαν καθαρίστριες , να αφήνουν τις γάζες με τα αίματα , τους νάρθηκες ,τους καθετήρες και κάθε λογίς επικίνδυνα υλικά να ξεχειλίζουν από ένα μικρό δοχείο απορριμμάτων σαν και αυτά που έχουμε στις κουζίνες μας όταν δεν εφημέρευα εγώ και τότε αν πήγαινα με κάποιο επείγον περιστατικό και κάποιες χασκογελούσαν στο τηλέφωνο μιλώντας με τις ώρες , φορούσα τα γάντια μου και τα άδειαζα εγώ στους κάδους ( γιατί που ειδική διαχείριση βιολογικών αποβλήτων ,που προβλέπει τώρα ο νόμος ).!!!
    Και όταν πήρα με δικά μου χρήματα τους πράσινους στενούς και ψηλούς ύψους καθετήρες 100 λίτρων έναν για τι ιατρείο εφημερίας και έναν για το χειρουργείο , τους πέταξαν άκουσον –άκουσον γιατί δεν τους άρεσαν αισθητικά .!!!!
    Και ήταν σε όλους γνωστό ότι κατά την παραμονή μου στο Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Αστακού δεν εκτελούσα με αγάπη μόνο τα καθήκοντα του γιατρού , που προέβλεπε εξ ‘άλλου ο νόμος ,αλλά έκανα και τον οδηγό του ασθενοφόρου ,τον τραυματιοφορέα και την καθαρίστρια ακόμη , για να υπηρετήσω με ευλάβεια τον ασθενή και την κοινωνία.!!!
    Μήπως έβγαλαν κάποιες πετρωμένα κόπρανα με το δάκτυλό τους , για να κάνουν υποκλυσμό( κλύσμα ) σε κάποια παιδάκια ή γέροντες που υπέφεραν;;;;; Τότε το έκανε με χαρά ο Στάικος.!!!!

    Αλλά μπροστά σε αυτό το <>για εμένα περιβάλλον , αναγκάστηκα να υποβάλω τη παραίτηση μου μετά από 24 χρόνια υπηρεσίας στη Δημόσια Υγεία , χάνοντας και εφάπαξ και δικαίωμα συνταξιοδότησης .!!!
    Και στο ιατρείο μου μαζί με την γραμματέα μου και την γυναίκα μου σε ένα κλίμα ευγένειας ,κατανόησης και ανθρωπιάς προσφέρουμε με χαρά τις υπηρεσίες μας στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας και αισθανόμαστε πολύ ευτυχισμένοι .!!!
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειλικρινά θέλω σαν ευχαριστήσω την κυρία Δράκα για την επιστολή<< γεμάτη ευγένεια >> και συμπάθεια προς το Πρόσωπό μου .
    Δεν βγάζει ίχνος προσωπικής εμπάθειας, μίσους και φθόνου.!!!
    Όμως θεωρώ για μένα ύψιστη τιμή , που οι γονείς της δεν με έχουν απλά προσωπικό- οικογενειακό τους γιατρό , αλλά με αγαπάνε πραγματικά σαν παιδί τους . Με τον αδελφό της που μένει στον Αστακό είμαστε πολύ καλοί φίλοι και πίνουμε συχνά παρέα το καφαδάκι ή το ουζάκι μας.!!!
    Όσο για το τι με έκανε να φύγω από το Κέντρο Υγείας το 2006 , ήταν το γεγονός , ότι το κλίμα είχε γίνει φρικτό πλέον και δεν με σήκωνε άλλο .Αφού άλλη έλεγε αυτό δεν εμπίπτει στα καθήκοντά μου ή αυτό δεν είναι της αρμοδιότητας μου. Και όταν εγώ έφθανα στις 7:00 το πρωί και έλεγα πρώτα χαμογελαστός καλημέρα και στην συνέχεις σας παρακαλώ ελάτε να ξεκινήσουμε ιατρείο γιατί περίμεναν κάποιες γριούλες από κάποια χωριά , εκείνες μου απαντούσαν να πγώ πρώτα τον καφέ μ και ότι ώρα τους γούσταρε ξεκαμπούσαν στο ιατρείο ,όπου μετά από λίγο πήγαιναν για κατούρημα . Υπήρχαν βέβαια και περιστατικά μεγάλης ευσυνειδησίας από κάποιες νοσηλεύτριας, απέναντι στις οποίες είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων ,οι οποίες με λυπόνταν στην κυριολεξία ,αφού κάποιοι γιατροί την κοπάναγαν και έφθασα σε μία ημέρα να περάσουν από το ιατρείο μου 122 άτομα ,ναι 122 άτομα από 7 μέχρι 3 το μεσημέρι , όπου ήταν στο ιατρείο μου(2) δυο ναι ( 2) νοσηλεύτριες γεμάτες σεμνότητα ,ευγένεια και αλτρουισμό , για τις οποίες αισθάνομαι ιδιαίτερο σεβασμό για να κατορθώσουμε δουλεύοντας με φρενήρεις ρυθμούς να καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε αυτό το απίστευτο αριθμό ασθενών , στην μία από τις οποίες είχα μάθει να περνάει ουροκαθετήρα Foley και να κάνει έγχυση αντικαρκινικών φαρμάκων σε ασθενή με καρκίνο ουροδόχου κύστεως καλύτερα από πολλούς γιατρούς .!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ετσι οπως κανεις κ.Παναγιωτη θα το κανταντησεις το κεντρο υγειας χειροτερο απο του Μυτικα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλεος κ. ΣΤΑΪΚΟΥ υπάρχουν και άλλα κέντρα υγείας και άλλοι επιστήμονες γιατροί ελεύθεροι επαγγελματίες. Πουθενά και κανένας δεν έχει τη δική σου απαράδεκτη συμπεριφορά, έλεος άσε το Κέντρο υγείας να λειτουργήσει και εμάς να υσηχασουμε από τα καμοματα σου, δεν γίνεσαι δήμαρχος με ανοησιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο