Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Εκδήλωση για την κτηνοτροφία και τις θέσεις του ΚΚΕ στις 22 Ιούλη, στην ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

           Εκδήλωση με θέμα «Οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας για την κάλυψη της διατροφής του λαού. Οι εξελίξεις στην κτηνοτροφία. Η θέση του ΚΚΕ» διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.
        Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Αμφιλοχίας (αίθουσα ΔΣ) την Κυριακή 22 Ιούλη στις 11:30 π.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θανάσης Κολιζέρας, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ........



Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Αιτωλοακαρνανία αναφέρει:
   «Στα 100 χρόνια ύπαρξης και δράσης του, το ΚΚΕ στάθηκε πάντα στο πλευρό της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, που για πολλά χρόνια πλειοψηφούσε στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τη ζωή και τα προβλήματά της εκδηλώθηκε από την ίδρυσή του.
         Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ έχει διακηρύξει από την πρώτη στιγμή την ανάγκη της κοινής πάλης εργατών, αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο και το κράτος του, ώστε ο κοινός αυτός αγώνας να οδηγήσει στην εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής της εργατικής τάξης και στο αντικειμενικά δικό τους συμφέρον, με την ένταξη στην άμεσα κοινωνική παραγωγή.
         Το ΚΚΕ συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος. Το ΚΚΕ επιδιώκει να αναδείξει την αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης με βάση το πλαίσιο πάλης που έχει κατακτηθεί, την αναγκαιότητα κινητοποιήσεων και κλιμάκωσης των αγώνων.
         Η πρότασή του για την Κοινωνική Συμμαχία μπορεί να αγκαλιάσει τη λαϊκή πλειοψηφία: Τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Η Κοινωνική Συμμαχία απαντά και στο σήμερα και στο αύριο.
           Οι μικρομεσαίοι αγροτοπαραγωγοί σήμερα δεν παλεύουν να αποκτήσουν γη. Παλεύουν για να μείνουν στη γη και την παραγωγή. Δίνουν το δικό τους αγώνα επιβίωσης. Οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στο ξεκλήρισμα από το συνεχές κατρακύλισμα της τιμής του κρέατος και του πρόβειου γάλακτος, που δεν ξεπερνά τα 85 λεπτά. Μόνο την περίοδο 2005-2013 πετάχτηκαν από την παραγωγή 33.490 προβατοτρόφοι και 48.900 αιγοτρόφοι, δηλαδή το 33% των αιγοπροβατοτρόφων της χώρας, ενώ εκτοξεύθηκε το μερίδιο της παραγωγής (με βάση τον αριθμό ζώων) των πιο μεγάλων προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων από 6% το 2000 σε 33% το 2013.
           Το ΚΚΕ στέκεται πάντα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και δίνει προοπτική για το μέλλον τους με την πρότασή του για μια συνολικά και ριζικά διαφορετική οργάνωση της παραγωγής. Σήμερα φαίνεται πιο καθαρά η ενίσχυση της τάσης διαμόρφωσης μιας παραγωγικής βάσης που στηρίζεται στη μεγάλη καπιταλιστική παραγωγική μονάδα και στην καθετοποίηση. Αυτή είναι τάση παραπέρα ωρίμανσης των υλικών συνθηκών για την κατάργηση της καπιταλιστικής ατομικής ιδιοκτησίας στη γη. Απέναντι στον αφανισμό τους από τις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομηχάνους, τις τράπεζες, το κράτος τους υπάρχει μόνο μία διέξοδος και για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους: Η συμπόρευση με το ΚΚΕ, για ν' ανοίξει ο δρόμος ώστε με την Κοινωνική Συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού να φύγουν οι καπιταλιστές από τη μέση στην οικονομία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο