Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Παπαδημητρίου: Ενδιαφέρον Αμερικάνων για το Πλατυγιάλι (φωτο)

“Έβγαλε είδηση” τελικά η επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου και συγκεκριμένα στον Αστακό και το λιμάνι του Πλατυγιαλιού. Ο κ. Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο του διήμερου 9ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδος που ξεκινά την Δευτέρα στην Πάτρα και κορυφώνεται την Τρίτη με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επισκέφτηκε την Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή στο Πλατυγιάλι και το Δημαρχείο του Αστακού χθες Κυριακή

Όπως αποκάλυψε κατά τη συνάντηση του με τοπικούς φορείς, , αυτήν την περίοδο, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με επενδυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες , που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση της τεράστιας αυτής υποδομής, για την παροχή υπηρεσιών logistics.
Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Αστακού, πέραν του δημάρχου Ερ. Γαλούνη και συνεργατών του, παραβρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, ο διευθυντης του γραφείου του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, Σταύρος Καραγκούνης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
 Να θυμίσουμε πως το λιμάνι του Πλατυγιαλιού ανήκει σε τραπεζικούς ομίλους με κυρίαρχη την Alpha και κατά καιρούς  έχουν διακινηθεί διάφορες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση του , σε διάφορους τομείς , χωρίς όμως ποτέ τα σενάρια αυτά να επαληθεύονται.
Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο ο κ. Παπαδημητρίου πιθανότατα θα κάνει πιο εξειδικευμένες ανακοινώσεις, που σε κάθε περίπτωση, μόνο  θετικές μπορεί να χαρακτηριστούν για την Αιτωλοακαρνανία και την σπουδαία υποδομή του Πλατυγιαλιου που εδώ και χρόνια είναι στα “αζήτητα”.
 Πληροφορίες του agriniopress.gr σχετικά με το θέμα αναφέρουν πως θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να “χαμηλώσουν” τις απαιτήσεις τους οι Τράπεζες και εφόσον συμβεί αυτό δεν αποκλείεται το “deal” να κλείσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, για την χρήση του λιμανιού ως διαμετακομιστικού κέντρου από εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων και με προορισμό αγορές της Ευρώπης.
 http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΑΘΕ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο