Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" -ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΠΗΣ: Τραγελαφικές καταστάσεις στη συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας!!

     Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες σε Δράση" και δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Λιάπης, μας ενημερώνει για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Αναλυτικά:

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" - ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΠΗΣ
ΘΕΣΗ ΜΑΣ επί Θεμάτων της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (31 Ιανουαρίου 2018) 
που δεν έγινε

    Είχαμε Οικονομική Επιτροπή στις 31.01.2018, στις 2 το μεσημέρι.
     Καθυστέρησα να πάω λόγω απρόβλέπτου κωλύματος, και εμφανίστηκα στις 02.30 μεσημέρι, έξω από την αίθουσα των συνεδριάσεων της επιτροπής, που εδώ και λίγους μήνες, είναι η ίδια με αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Αλλά, φεύ!!!

     Η πόρτα ήταν μανταλωμένη και οι κρατούντες μέσα κλειδαμπαρωμένοι. Περίμενα λίγο, κινήθηκαν να μου ανοίξουν, αλλά τα κλειδιά ήταν παρμένα.
-Έτσι γίνεται.

       Τους προειδοποίησα πως οι συνεδριάσεις πρέπει να είναι δημόσιες με τις πόρτες ανοιχτές, για όποιον θέλει να παρευρίσκεται.
   Πάντα, άνοιγαν (ξεκλείδωναν δηλαδή) μετά από δική μου παρέμβαση.
    Οι Σύμβουλοι, έμπαιναν στη αίθουσα μέσω της αίθουσας εργασίας του ληξιαρχείου κλπ του Δήμου, με την εξώπορτα της αίθουσας συνεδρίασης κλειδομανταλωμένη.

    Πριν τον χώρο αυτόν, οι συνεδριάσεις γίνονταν στο γραφείο Δημάρχου με τις πόρτες κλειστές και απέξω δύο γραμματείς.
     Είπα, διαμαρτυρήθηκα, μίλησα για ακυρότητα διαδικασίας που δεν τηρεί την δημοσιότητα, και κατέβηκαν από κάτω, όχι και πολύ ευχαριστημένοι, είναι η αλήθεια..
-Αλλά λειψά, χωρίς την έννοια της ανοιχτής διαδικασίας.

     Χτες λοιπόν, αφού η πόρτα δεν άνοιγε, πήγα μέσω της αίθουσας ληξιαρχείου στην αίθουσα συνεδρίασης και δήλωσα πως δεν συμμετέχω σε αυτό......



    Στη χθεσινή συνεδρίασή τους, που ήταν μόνο οι κυβερνώντες, ως τελευταίο θέμα, συζήτησαν και φαντάζομαι ψήφισαν, 15 αποφάσεις απευθείας αναθέσεων του Δημάρχου που είχαν ήδη εκδοθεί, ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών στις αρχές Δεκέμβρη 2017, έπρεπε να ανατεθεί η εκτέλεση έργων για την αντιμετώπιση των καταστροφών της θεομηνίας. Έγινε τέτοιας έκτασης καταστροφή αρχές Δεκέμβρη 2017;
-Λοιπόν, φαίνεται πως η κατάσταση δεν παίρνει γιατρειά.

           Να γιατί δεν μπορώ να σας πω περισσότερα για όσα είπαν, σε αυτή τους τη συνάντηση, που δεν ήταν οικονομικής επιτροπής αλλά ιδιωτική των συνδαιτημόνων της εξουσίας.

Βόνιτσα, 31 01 2018  

Νίκος Λιάπης

12 σχόλια:

  1. Ολοι μαζί να ελεγχθούν, να καθίσουν στο σκαμνί και με τις εκλογές να πάνε σπίτια τους. Δεν υπάρχει μέλλον για το τόπο με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην αρχή της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου παρακολούθησα 3 φορές τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

    Πράγματι γινόταν οι συνεδριάσεις στο Γραφείο του Δημάρχου με κλειστές πόρτες.

    Για να μην νομιμοποιήσω με την παρουσία μου αυτή την απαράδεκτη κατάσταση δεν ξαναπήγα όσο γινόταν οι συνεδριάσεις στο Γραφείο του Δημάρχου.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα ,τώρα μας τα λες Δάσκαλε,λίγα λίγα μας τα ξεφουρνάς.Τετοιο άρθρο δεν μας έγραψες για ένα τόσο σημαντικό θέμα!...

      Διαγραφή
  3. Πάρτι Γεωργοθόδωρου, της Δημοτικής ομάδας του, των εξαπτέρυγων της Δημοτικής Αρχής , εργολάβων και προμηθευτών με φόντο 250.000 ευρώ για τη βροχόπτωση την 1-12-2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καντε οτι θελετε πεστε οτι οελετε κατηγοριστε οσο θελετε ενα εχω να σας πω οτι ο δημαρχος και η δημοτικη ομαδα θα ειναι παλι εδω κ αρχισε να σας ποναει τωρα ετσι θα γινετε θα ψαχνετε να βρειτε ψιλλο στα αχυρα αλλα να ξερετε δεν σας ακουει κανενας τα ειχαμε δει τα εργα σας πριν τον αποστολακη τιποτα απολυτος τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα ιδια εκανε το 2010 με θεομηνιες και τα πληρωσε το 2015 ο γιωργακης κανει την δουλεια του και εσυ Λιαπη μεινε στις διαπιστωσεις παρε και τον Φερεντινο και φουντο ακου ρε φιλε εκτακτη αναγκη για μια μπορα και 250000 ουτε ο κατρινα να περασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Λιάπη. Καλώς άρχισες όμως τώρα έχεις υποχρέωση να ελέγξεις αν έγιναν τα εργα αυτά στις ανύπαρκτες καταστροφές. Μη γενόμενης της ενέργειας τότε η διαμαρτυρία είναι μια διαμαρτυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΙΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΡΙΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΥΝΗΓΟΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Λιαπη είστε δημοτικός σύμβουλος. Καλείται εισαγγελέα και μετα το βάζετε στα blogs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά, όσες φορές θέλησα να παρακολουθήσω συνεδρίαση της οικονομικής, κανένας δεν με εμπόδισε. Πράγματι ο χώρο του γραφείου του δημάρχου ήταν μικρός αλλά μικρο και το ενδιαφέρον των δημοτών. Καλλίτερα που τώρα συνεδριάζει στην αίθουσα του ΔΣ. Τώρα , για ποιό πράγμα αναφέρεται ο κ. Λιάπης, δεν κατάλαβα. άλλωστε οι αποφάσεις της οικονομικής αναρτώνται στ διαυγεια. έτσι για τν ντόρο λοιπόν, μπας και μας προσέξει κανένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσύ με το "καλλιτερα" ξερουμε ποιος εισαι κ τι συμφερον εχεις απο το δημαρχειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι εσύ 9:38 π.μ. αν ξέρεις ποιος είναι θα τον κάνεις ντα ντα? Ούτε ξέρεις ούτε έχεις ιδέα ποιος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο