Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΘΥΡΡΕΙΟ: Διαμαρτυρία κατοίκων για να αποτραπεί η εγκατάσταση μονάδας με βιορευστά στη Γουργουβλή (ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη)







       Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση και συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου, από τους κατοίκους του Θυρρείου, του Δρυμού, των Παλιαμπέλων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας με βιορευστά, ισχύος 1MW στη θέση «Γούργουβλή» θυρρείου........


    
      Όσοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία είναι κάθετα αντίθετοι στην καταστροφή της οικονομίας της περιοχής, του φυσικού περιβάλλοντος (Αμβρακικός Κόλπος -  Ακαρνανικά Όρη, ιαματικές πηγές), των αρχαιοτήτων του τόπου (το αρχαίο Θύρρειο ήταν η μεγαλύτερη πόλη της αρχαίας Ακαρνανίας) και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατασκευή της μονάδας από βιορευστά στην περιοχή τους. 
       Ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση της εν λόγω μονάδας, οι συγκεντρωθέντες ανανέωσαν το Ραντεβου με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, στον ίδιο τόπο......


































































































































13 σχόλια:

  1. Τωρα πισω,πισω..αργησατε κυριοι να φωναξετε.δεν ησασταν εδω τοσο καιρο??εχω το δικαιωμα να πω, πως κατι βρομαει εδω..οπως και καποια προσωπα που βλεπω στις φωτο..η μοναδα,η ρυπανση και ο κουπας νικησε....ολε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yποκρισία του Αποστολάκη, του Στούπα, της Πανταζή και της Δημοτικής του Ομάδας. Είναι αυτοί που ψήφισαν ναι στη Κατούνα να γίνει το εργοστάσιο και όχι στο Γουργοβλί. Ποιός θα σας πάρει στα σοβαρά ; Kοροϊδεύετε το κόσμο. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασαρέλα από υποψήφιους, εκλεγμένους και ουρανοκατεβατους. Και κάποιοι τιμολογιοβολεμενοι της παρουσας δημοτικής αρχής από κοντά. Σοβαροτης μηδέν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΡΥΜΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ.ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΜΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣΕΣ ΧΗΡΕΣ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΟΧΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκέτη βρομιά και υποκρισία.Και από κοντά οι παλαμακιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηγα χθες στη διαδηλωση και κανενας ομιλητης δεν εξηγησε στο κοσμο γιατι πρέπει να μην γινει η επενδυση με επιχειρηματα.
    Αλλα αντ' αλλων. Λογια αερα. Να μας πουν εκπέμπει ρύπους; μολύνει τον ατμοσφαιρικό αέρα; είναι επικίνδυνα τα βιορευστά; προχειροτητα παντού.
    Χωρις μαυρες σημαίες, χωρις πλακατ και πανώ, ανευ μικροφωνικής (για γιορτη πρατίνας μόνο έχει), ουτε ενα στοιχειωδη παταρι, ουτε ενας επιστήμονας να πει για τα βιορευστά, λιγος κοσμος, αποτυχία.
    Προχειρότητα, μιζέρια, αραιά – αραιά καμιά σαρανταριά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κουπλας-δημοτικη αρχή βονιτσας = 14-0. Τους διέλυσε με μια κίνηση. πήρε αδεια και τους πήρε και τα σωβρακα.
    και με την ανοχή και τις παραλειψεις του Αποστολάκη. Οχι άλλο σανό Αποστολάκη ζήτα συγνώμη απο το κόσμο για τις λάθος χειρισμό κινησεις σου.
    Πως είπες; Θα κάνεις ασφαλιστικά μετρα κατα της εταιρείας;
    Τωρα είναι αργά η απόφαση είναι ήδη υπογεγραμμένη, από την Αποκεντρωμένη και τον υπουργό και το πολύ πολύ να πληρωσουν οι δημότες και κανα προστιμο για καθυστέρηση απόφασης υπουργού και διαφυγόντα κέρδη της εταιρείας.
    Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΛΑΔΑ 2017 .... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ .ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΕΛΤΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟ 3% ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΣ .ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο