Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ: Προσκυνηματική εκδρομή για την υποδοχή της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ στο ΑΓΡΙΝΙΟ

Της Σταυρούλας Κρίθυμου 

    Η Ενορία Αγίου Σπυρίδωνα Αρχοντοχωρίου Ξηρομέρου, θα πραγματοποιήσει Προσκυνηματική εκδρομή στο Αγρίνιο, για την υποδοχή και προσκύνημα της θαυματουργής Τιμίας ζώνης,
την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, με Ώρα αναχώρησης απο την εκκλησία: 15:00μμ και τιμή εισητηρίου 10€. 
       Επιστροφή απο το Αγρίνιο κατόπιν συννενοήσεως με τον Οδηγό.
Για κρατήσεις θέσεων, τηλ: 6998020359.......



Πιο αναλυτικά: 
  Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, θα έχει την ιδιαιτέρα τιμή και ευλογία να υποδεχθεί, στην πόλη του Αγρινίου, την πάνσεπτη και χαριτόβρυτη Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, από 22 έως 25 Νοεμβρίου.
   Το ιερό κειμήλιο θα προσκομίσει ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ και θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, επικεφαλής του ιερού Κλήρου, των αρχών και του πιστού λαού της Ιεράς Μητροπόλεως, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 17:00’ στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο.
       Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ στο Αγρίνιο από 22 έως 25 Νοεμβρίου και καθημερινώς θα τελείται η Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις, Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία....

4 σχόλια:

  1. Καλά, δεν φοβάστε το Θεό; Ή μήπως πιστεύετε ότι δεν σας βλέπει; Παρασύρετε τον κόσμο στην ειδωλολατρία, μολύνοντας την ψυχή τους. Θα δώσετε λόγο στο Χριστό γι' αυτά που κάνετε! Και μη μου πείτε ότι είμαι "Ιεχωβού" διότι και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, όπως κι εσείς, πλανώνται πλάνην οικτράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άιντε κυρά μου που θα μας κάνεις και κήρυγμα.... τραβα να βρεις κανένα Πνευματικό να σου ανοιξει τα μάτια, που θα πεις οτι είμαστε ειδωλολάτρες επειδή προσκυνουμε την Ζωνη της Παναγίας! Μάθε για να ξέρεις οτι η τιμή πάει στο πρόσωπο δηλαδή στην Παναγία αφενός, αφετέρου ότι έρχεται σε επαφή με τους Αγίους παίρνει χάρη και γίνονται θαύματα! Βασική προϋπόθεση όμως είναι η πίστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Σεφέρου δε μας ενδιαφέρει διόλου τί είστε, εάν δηλαδή είστε Ιαχωβού ή κάτι άλλο. Ένας μεγάλος αριθμός πιστών θα προσκυνήσουμε τιμητικώς την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου λαμβάνοντας ευλογία. Θα το κάνουμε ακολουθώντας την δογματική αντίληψη της Εκκλησίας μας ότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα και η χάρις του Θεού επισκιάζει και την ψυχή και το σώμα του Αγίου ακόμα και τα ενδύματά του. Επειδή όμως αναφέρατε την επικείμενη απολογία μας στο Χριστό να σας υπενθυμίσω το περιστατικό της αιμορροούσης όπου ο Χριστός ούτε μάλωσε ούτε κατέκρινε τη γυναίκα που ακούμπησε το πανωφόρι του ελπίζοντας στη θεραπεία την οποία και πέτυχε μαζί με τον έπαινο του Κυρίου για την πράξη της. Ο κάθε άνθρωπος βιώνει και εκδηλώνει την πίστη του όπως θέλει και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τον ειρωνευτεί και να τον κατηγορήσει για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρά Μάρω δεν μας τα λες καθόλου καλά! Αντε να προσκυνησεις την Αγία Ζώνη μπας και σουρθει το μυαλό γιατί είσαι φλοερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο