Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ απαντά στη δημοσιογράφο ΕΛΙΝΑ ΜΑΚΡΗ σχετικά με την έρευνα για το νερό στον Αστακό

     Με ανακοίνωσή του ο γιατρός και π. δήμαρχος Αστακού κ. Παναγιώτης Στάϊκος, απαντάει στη δημοσιογράφο κα Ελίνα Μακρή, σχετικά με την έρευνα για το νερό στον Αστακό.

Κυρία Ελίνα Μακρή καλησπέρα σας.
    Να συστηθούμε λοιπόν κανονικά, αφού μαζί δεν έχουμε πει καλημέρα ποτέ:
  Είμαι ο Παναγιώτης Στάικος του Γεωργίου και της Σταμάτας, δεν κατάγομαι από τζάκια, αλλά είμαι γιός αγροτικής οικογένειας, που ότι έγινα το χρωστάω στις θυσίες των γονιών μου!!!!!
   Έτσι με τις θυσίες των γονιών μου πέρασα με εισαγωγικές εξετάσεις στην Ιατρική, την οποία τελείωσα στα 5,5 χρόνια, παρά το γεγονός ότι εργαζόμουν!!!!!!
   Στην συνέχεια μετά την ειδικότητά μου ως Γενικού Γιατρού, με σκληρή δουλειά, έκανα μετεκπαιδεύσεις, σε Λοιμώδη Νοσήματα, Μονάδα Εντατικής  Θεραπείας, Ιατρείο βρογχικού άσθματος, εξειδίκευση για ένα χρόνο σε Υπερήχους, με άδεια άσκησης Υπερηχογραφημάτων και ένα Άριστο Διδακτορικό δίπλα στον διάσημο σε όλο τον κόσμο Καθηγητή Χαράλαμπο Μουτσόπουλο, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα έγινε τακτικό μέλος στην Ακαδημία Αθηνών, στην οποία τελετή ήμουν καλεσμένος και παρευρέθηκα.....

 
   Η εργασία δε της Διδακτορικής μου Διατριβής βραβεύτηκε από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών και έγινε δεκτή, όπου παρουσιάστηκε στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Sjogren στο Τόκιο της Ιαπωνίας (όπου η φωτογραφία  με τον φίλο Τακτικό Καθηγητή της Παθολογικής Φυσιολογίας Θανάση Τζιούφα και την φίλη Καθηγήτρια Παθολογίας Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία διετέλεσε και Υφυπουργός Υγείας)!!!!
      Ασφαλώς το βιογραφικό του Καθηγητή μου Μουτσόπουλου και οι βραβεύσεις του είναι πολύ πιο σημαντικά από το δικό μου!!!!!
    Αλλά αν εσείς νομίζετε, πως με το βραβείο Καρλομάγνου γίνατε κάτι πολύ σημαντικό στην επιστημονική κοινότητα, εδώ πραγματικά γελάνε!!!   
     
Στην ερώτηση σας  όπως αναφέρετε ακριβώς:
Για την ερευνά μου, δεν έχω κανενός είδους σημερινό ή μελλοντικό συμφέρον, ούτε οικονομικό, ούτε πολιτικό.
Μπορούμε άραγε να πούμε το ίδιο και για εσάς;

Σας απαντώ λοιπόν:
    Ότι ασφαλώς έχω ανιδιοτελές κίνητρο, αυτό που είχα πάντα από το 1980, που μένω μόνιμα στον Αστακό. Η επιστήμη μου και η συμμετοχή μου στα κοινά  ήταν και θα είναι και στο μέλλον, να  υπηρετώ την κοινωνία, πράγμα το οποίο αναγνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Αστακού εκτός από εσάς, την οικογένεια σας και ελάχιστους ακόμη. 
     Και αφήστε τα υπονοούμενα για τους απολογισμούς μου στην αυτοδιοίκηση, γιατί αυτοί έγιναν κανονικά και υπάρχουν και όλοι οι έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές και πέραν αυτού εγώ όταν με προκάλεσαν κάποιοι, δημοσίευσα τις φορολογικές μου Δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία όχι μόνο τα δικά μου, αλλά και των παιδιών μου με το Ε9, πράγμα το οποίο δεν έκανε κανένα πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα. Και εάν θέλετε προκαλέστε με,  να βάλω τις φορολογικές μου δηλώσεις  και τα Ε9 σε βάθος  10ετία (αλλά τότε θα κληθείτε να πράξετε το ίδιο τόσο για τον εαυτόν σας, όσο  και της οικογενείας σας και ο λαός θα κάνει τις συγκρίσεις.!!!).
      Και το έργο μου οι πολίτες του Αστακού το βλέπουν και το απολαμβάνουν καθημερινά, εκτός από κάποιους τυφλωμένους από τον φθόνο από τα λεγόμενα ψευτοτζάκια.    
    Και ασφαλώς δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ σε σας, αφού καθημερινά απολογούμαι στην κοινωνία του Ξηρομέρου!!!
   Εσείς για εμένα δεν υπάρχετε. Απλά σας προσπερνώ με αδιαφορία και αυτό βέβαια σας πληγώνει.
      Στην τοποθέτηση σας, ότι είστε αθώα περιστερά, σας λέω  ότι έχετε κίνητρα, αλλά είναι ταπεινά, αφού σκοπεύουν στην αυτοπροβολή σας και στο να συνεχίσετε την σύγχυση και τον πανικό, ενώ η δική μου η παρέμβαση είχε το θάρρος και τη υπευθυνότητα (την οποία δεν διαθέτετε εσείς), να πω ότι η σήμερα η Δημοτική Αρχή πράττει τα δέοντα (της οποίας ούτε ψηφοφόρος ή υποστηρικτής ήμουν, αλλά δεν είμαι μικροπρεπής, για να μην αναγνωρίζω ότι θετικό) και συνέστησα στους Αστακιώτες όχι μόνο να πίνουν νερό, αλλά να δίνουν και στα παιδιά τους, πράγμα που δεν είχατε το θάρρος και το ήθος εσείς και με την παρέμβασή σας ουσιαστικά τροφοδοτήσατε περεταίρω την σύγχυση και τον πανικό!!!!!  
        Μπορεί η ίδια να μην έχετε πολιτικές βλέψεις για το Ξηρόμερο, όπως λέτε (δεν σας παίρνει άλλωστε, λέει η κοινωνία), αλλά στενό σας συγγενικό πρόσωπο προσπάθησε να γίνει Δήμαρχος Αστακού, επειδή πίστευε πως είναι σπουδαίο, αλλά αφού η κοινωνία του Αστακού του γύρισε την πλάτη, δεν κατάφερε να φτιάξει συνδυασμό και του έμεινε η προσπάθεια!!!    

 Στην τοποθέτηση σας περί άμυνας μου  που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, όπως γράφετε:
     H επιθετική σας απάντηση με αφορμή την ερευνά μου, όχι μόνο αποτελεί άμυνα, αλλά αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και παρουσίασα ως δημοσιογράφος με μόνο γνώμονα το κοινό συμφέρον (όπως άλλωστε μου επιβάλλει η δεοντολογική μου θέση ως δημοσιογράφου που δραστηριοποιείται στον Ελληνικό και διεθνή χώρο).

Σας απαντώ πως οι πολίτες του Ξηρομέρου, οι οποίοι  μέχρι χθες  αγνοούσαν την ύπαρξή σας, δεν τρώνε κουτόχορτο και ξέρουν πολύ καλά ποιος αποπροσανατολίζει και ποιος ενημερώνει με θάρρος, υπευθυνότητα και παρρησία.!!!
       Αλήθεια είχατε πάει ποτέ, να πείτε μια καλημέρα  σε έναν κάτοικο στα Βλυζιανά, στην άνω Παναγούλα ή στα Αγράμπελα!!
       Όσο για την δήλωσή σας, ότι δραστηριοποιείστε στην Ελλάδα και το εξωτερικό  ως Δημοσιογράφος, με πείσατε ότι έχω να κάνω με την νέα Ελένη Βλάχου της Καθημερινής, η οποία μάλλον ήταν υποδεέστερη σας, αφού εκείνη δεν έλαβε το βραβείο Καρλομάγνου.!!!!!

    Στην προκλητική, επιθετική, και μειωτική προς το πρόσωπο μου πάρα κάτω τοποθέτηση σας:
Στριφογυρίζετε γύρω από το θέμα της ποιότητας του νερού, θέμα για το οποίο ΔΕΝ είστε αρμόδιος να αποφασίσετε. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες του νερού, περιβαντολλόγοι και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που έχουν επανηλειμμένα τοποθετηθεί. Το ίδιο και για το θέμα των αμιαντοσωλήνων το οποίο έχω καλύψει ξεκάθαρα με την ερευνά μου. Εκτός αν θεωρείτε τον εαυτό σας Λουδοβίκο 14ο και την περίφημη εκφρασή του, "το Κράτος είμαι εγώ!"............

      Αγαπητή κυρία Μακρή ως άλλη Αντουανέτα της Ελλάδας ξεχνάτε, πως είμαι γιατρός και με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, αλλά και την συνεργασία μου περιβαλλοντολόγους (ο γιός της αδερφής της γυναίκας μου είναι μηχανικός περιβάλλοντος με λαμπρές μεταπτυχιακές σπουδές, έχει κάνει την μελέτη περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, για την αντικατάσταση του αγωγού από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό  με πολυαιθυλένιο και τώρα εργάζεται στον Άκτορα) και άρα έχω πλήρη γνώση γύρω από το νερό και μπορώ  να αντιπαρατεθώ με όποιον Μηχανικό Περιβάλλοντος ή Υγιεινολόγο, με βάση την διεθνή βιβλιογραφία. Γι αυτό σιωπή λοιπόν!!!!
      Αγαπητή κυρία Μακρή ως άλλη Αντουανέτα της Ελλάδας:
Εμάς τους δύο μας χωρίζει βαθύ ποτάμι!!!!
      Εσείς πιστεύεται στην ταξική κοινωνία, όπου ο Πολιτικός ή ο Γιατρός έχουν δικαίωμα να γίνουν πλούσιοι, αρκεί το εισόδημά τους να είναι νόμιμο, δηλαδή να δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους στο κράτος.
     Εγώ που πιστεύω στην αταξική κοινωνία έχω την δικιά μου φιλοσοφία και άποψη:
   Ο πολιτικός (είδε Τσοχατζόπουλος, Παπαγεωργόπουλος) και ο Γιατρός που δεν πεθαίνουν στην ψάθα είναι ρεμάλια.!!!
     Εγώ λοιπόν φτωχός μπήκα και στα δύο και φτωχότερος είμαι σήμερα  και έτσι σκοπεύω να πορευτώ και στο μέλλον και παρά την μεγάλη επαγγελματική επιτυχία ως Γιατρός και ως Πολιτικός!!!!!
      Εγώ μπορεί  να ανήκω στην γενιά του Πολυτεχνείου και να συμμετείχα στην εξέγερση τότε, δεν πρόδωσα τα ιδανικά και τις ιδέες μου, όπως κάποιοι άλλοι και ούτε καρέκλες κατέλαβα, ούτε  βίλες, σαλέ ή κότερα απέκτησα ή καταθέσεις σε τράπεζες  της Ελβετίας ή σε Εξωχώριους παραδείσους έχω!!!
     Αφήστε τις μπηχτές σε εμένα και κοιτάξτε τον περίγυρό σας;;;;;;;;
    Και ενώ ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι στο κράτος (άμα θέλετε συγκρίνουμε τις οικογένειες μας), ο γιός μου αναγκάστηκε να ζει στην Γαλλία, όπου διαπρέπει και περνάει μια ζωή αξιοπρεπέστατη . Μην μου μιλάτε λοιπόν εμένα για ευθύνες μου απέναντι στην νέα γενιά!!!!
       Έτσι λοιπόν  επειδή εγώ δεν εξουσιάζω, αλλά υπηρετώ τον λαό και την κοινωνία, όταν κάποιοι με περισσή ανευθυνότητα και αμετροέπεια σπέρνουν την σύγχυση και τον πανικό στην κοινωνία είτε είναι ανεύθυνοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας, ή Δημοσιογράφοι, ή Πολιτικάντηδες, τότε δεν λέω απλά κλείστε το στοματάκι σας, αλλά με κεφαλαία γράμματα ΣΚΑΣΜΟΣ.!!!!

Και καταλήγω σε τρείς λέξεις:
   Το νερό από τον άγιο Δημήτριο είναι αρίστης ποιότητας για πόσιμο!!!!
    Τα πλούτη τα δικά μου είναι αυτοί η τίτλοι  και οι διακρίσεις των σπουδών μου, η αναγνώριση της προσφοράς μου τόσο ως γιατρού όσο και ως Δημάρχου και η αγάπη της κοινωνίας, η ευτυχισμένη οικογένειά μου, με τις λαμπρές σπουδές των παιδιών μου, που έχουν ξεπεράσει την αριστεία και διακρίνονται ως λαμπροί επιστήμονες στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα και προπαντός οι τρείς χαριτωμένες εγγονούλες μου, τις οποίες λατρεύω  και με κάνουν τρισευτυχισμένο!!!
      Απλά με υποχρεώνεται να παραθέσω κάποιες διακρίσεις και μεταπτυχιακούς τίτλους.
    Με μία λέξη μπορείτε να βρείτε το σθένος και να πείτε στους Αστακιώτες, πού τόσο "αγαπάτε":
Το νερό από τον Άγιο Δημήτριο είναι κατάλληλο για να το δίνουν να το πίνουν τα παιδιά τους;;;;;;
Όλα τα άλλα είναι απλά ανοησίες με σκοπό την αυτοπροβολή!!!!!  

Αστακός 27/11/2017
Ευχαριστώ για την φιλοξενία .
Παναγιώτης Στάικος  







   

13 σχόλια:

  1. κυριε Σαικε εσεις δε λεγατε ποτε ξανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξηρόμερο Όχι κι άλλο ξεπεσμό. Όχι παρακάτω. Προστατέψτε την αξιοπρέπεια των αναγνωστών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ύφος της απάντησής σας και οι εκφράσεις που χρησημοποιείται δείχνουν τον πολιτισμό σας και την άποψη που έχετε για όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κοινωνία μας είναι μικρή και γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες την ιστορία της δικιάς μου οικογένειας ,αλλά και της κυρίας Μακρή , με αποτέλεσμα την τεράστια διαφορά στην αποδοχή μας από την κοινωνία.!!!!
    Ξεχνάτε ότι στην ηλικία της κυρία Μακρή η κοινωνία του Αστακού , μου εμπιστεύτηκε τις τύχες του Αστακού στα χέρια μου ,γιατί μέχρι τότε τα <> του Αστακού είχαν την κοινωνία χωρίς νερό , χωρίς Δημαρχείο , χωρίς Λύκειο , χωρίς κλειστά γυμναστήρια , χωρίς πνευματικό κέντρο , χωρίς σύγχρονα ανοιχτά γυμναστήρια , χωρίς την πλατεία της παραλίας , χωρίς απορριμματοφόρο με ένα ανοιχτό φορτηγάκι ΟΜ ( πραγματικό κάρο της Δημαρχίας ,όταν εμείς προμηθευτήκαμε 12 υπερσύγχρονα μηχανήματα για τον Δήμο , ας μην μιλήσω για βιολογικό και σφαγεία και εγώ μαζί με τους συνεργάτες μου τα φτιάξαμε.!!!
    Μήπως πρέπει να ντρέπομαι για όλα αυτά ;
    Σας τσούζει η απόφαση μου να αναθεωρήσω το ποτέ ξανά ( φαίνεται πως ο σοφός λαός μας κάτι ήξερε πάρα πάνω από εμένα ,που έλεγε : στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ , μόνο που εγώ δεν είμαι σοφός).!!! Υπομονή και σε ενάμισι χρόνο θα το χωνέψετε και δεν θα σας πειράζει.!!!!
    Α ,σας πείραξε όταν σήκωσα το γάντι και μίλησα για Αντουανέτες ,αλλά δεν σας πείραξε το Λουδοβίκος.!!!
    Σας πειράζει όμως και κάτι περισσότερο , ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ατακιωτών και των Ξηρομεριτών πέραν από γιατρό και Δήμαρχο που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια , μου δείχνουν καθημερινά πολλή μεγάλη αγάπη, αναγνωρίζοντας απλότητα, ευγένεια και ανθρωπιά και αυτό είναι που σας σκοτώνει .!!!!
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ
      τι να το κανεις αμα ειμαστε α-πολίτιστοι.

      Διαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ,ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΥ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ,ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΑΖΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΥΝΗΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΙ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΩ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠανΟ κανε λιγο κρατι,ολοι γνωριζομαστε σαυτον τον μικρο τοπο,εσυ δυο φορες δηλωνες οτι κατεβαινεις και δεν εφτιαξες ουτε συνδιασμο,τον υσκιο μας Κ. Σταικο εμεις εδω στο ξηρομερο δεν τον μετραμε το πρωι αλλα το μεσημερι,Δημαρχος βγηκες οταν σε στηριξε ο Πυθαγορας επιδη οπως η ζωη αποδιξε σε θεωρουσε ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ και κηνοταρχης οταν σε στηριζε το αλλοτε κρατεο ΠΑ.ΣΟ.Κ λιγη σεμνοτητα γιατρε.Πιστευω να το αναρτησετε αγαπητο ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΨΑΧΝΩ χρονια να βρω εναν ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ που να λεει αληθειες...
    Μεχρι σημερα δεν βρηκα.
    Η δικη τους αληθεια ειναι μια λεξη........ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ και παντα για καποιο λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να παίσουν οι τόνοι. ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΔΉΜΑΡΧΟ, ΠΟΛΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑΚΙΑΣ ΓΑΛΟΎΝΗΣ.
    ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΙΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά τα λάθη πληρώνουμε οι Αστακιωτες κύριε Σταικε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο