Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Βάσεις 2017 – results.it.minedu.gov.gr: Δειτε σε ποια σχολή περάσατε

Ο κύκλος των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, βαίνει προς την ολοκλήρωση του, αφού το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει το ποιοι υποψήφιοι και σε ποιες σχολές περνούν με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των βάσεων στο results.it.minedu.gov.gr. Τα dikaiologitika.gr ακριβώς στις 10:00 πμ θα αναρτήσουν όλους τους πίνακες με τις βάσεις των σχολών, στατιστικά και όλες τις λεπτομέρειες των αποτελεσμάτων

 Έτσι μπαίνει τέλος στην αγωνία για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων αφού σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 θα μάθουν τις βάσεις εισαγωγής για το 2017.
Ειδικότερα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποιήθηκε ότι στις 10:00 το πρωί ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έτους 2017.AdTech Ad
Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τις βάσεις εισαγωγής μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Η ειδική εφαρμογή για τις βάσεις 2017

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.
Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.
ΒΑΣΕΙΣ 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2017: Εισιτήριο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε δύο απο τους τρεις υποψηφίους

Δύο στους τρεις υποψηφίους θα «λάβουν» σήμερα το εισιτήριο για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων, που ουσιαστικά καθορίζουν τις βάσεις 2017.
Συνολικά 104.965 (πέρυσι ήταν περίπου 103.000) υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στους διαγωνισμούς.
Οι υποψήφιοι αυτοί σήμερα θα μάθουν αν μπόρεσαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες 2017 να πιάσουν τις βάσεις εισαγωγής μία από τις 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ που καθορίζει ο φετινός αριθμός εισακτέων.Οι περισσότεροι υποψήφιοι φυσικά προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια και είναι 84.838 και ακολουθούν 17.995 υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται από τα Ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ οι υπόλοιποι είναι όσοι αποφοίτησαν από τα εσπερινά σχολεία.
ΒΑΣΕΙΣ 2017

Η διαδικασία για να δουν τα γραπτά των Πανελλαδικών οι υποψήφιοι

H υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους που   επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων,    πραγματοποιείται κάθε χρόνο αποκλειστικά από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου
Oι αιτήσεις συνοδευόμενες από τα προβλεπόμενα παράβολα  υποβάλλονται από τους ίδιους ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό  τους     στη ∆ιεύθυνση ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγεται το σχολείο στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκαν  .
Το παράβολο ορίστηκε σε 50 ευρώ για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών δοκιμίων και σε 80 ευρώ για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών (3) γραπτών δοκιμίων (αριθμ. Φ151/96481/Β6/7-8-2009 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας ∆ια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων). Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης με επίδειξη σε φωτοτυπία.
Επισημαίνεται ότι αντίγραφα των αιτήσεων που ζητούν επίδειξη γραπτών Ειδικών Μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες, Σχέδια, Μουσικά μαθήματα) καθώς και των μαθημάτων «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» και «Γραφιστικές Εφαρμογές» των ΕΠΑΛ, θα πρέπει να διαβιβάζονται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (∆ιεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων, Τμήμα Α ́), όπου και θα λαμβάνουν γνώση των αντίστοιχων γραπτών τους οι υποψήφιοι σε χώρο και χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται από την ως άνω ∆ιεύθυνση του υπουργείου.

Οι εκτιμήσεις της τελευταίας στιγμής

Αν και οι εκτιμήσεις έχουν μικρή σημασία την ώρα που μπαίνει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, συγκλίνουν πάντως πως οι βάσεις στα  παιδαγωγικά τμήματα του 4ου πεδίου αναμένεται να εκτιναχθούν σε σχέση με πέρυσι.
Αντίθετα όλα δείχνουν πως θα υπάρξει πτώση  στις πολυτεχνικές σχολές υψηλής ζήτησης του 2ου πεδίου.
Οι οικονομικές σχολές του 5ου πεδίου αναμένεται να κινηθούν έντονα πτωτικά  καθώς ένα μεγάλο ποσοστό άνω του 80% έγραψε κάτω από τη βάση στα μαθηματικά.
ΒΑΣΕΙΣ 2017
Στις θεωρητικές σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ελαφρώς ανοδικά στις δημοφιλείς σχολές, όπως η Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ μικρές μεταβολές αναμένεται στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές του 3ου πεδίου.
Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις οι βάσεις στην Ιατρική Αθήνας θα κινηθούν λίγο πάνω από τα 19.000 μόρια.
Ενώ μικρή πτώση αναμένεται να σημειωθεί στα ΤΕΙ των επιστημών υγείας.
Σύμφωνα με όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως τις δημοσιότητας, οι εκτιμήσεις των ειδικών για τις Βάσεις 2017, για μερικές από τις «δυνατές» σχολές, έχουν ως εξής:
Νομική Αθήνας 18.250
Νομική Θεσσαλονίκης 17.965
Νομική Κομοτηνής 17.510
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Βόλου 16.200
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ξάνθης 15.600
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αθήνας 18.500
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης 17.950
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Χανίων 15.300
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πάτρας 16.850
Πολιτικών Μηχανικών Αθήνας 16.800
Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης 15.650
Πολιτικών Μηχανικών Βόλου 14.300
Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης 13.800
Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας 14.650
Ιατρική Αλεξανδρούπολης 18.750
Ιατρική Αθήνας 19.150
Ιατρική Ηρακλείου 18780
Ιατρική Θεσσαλονίκης 19.050
Ιατρική Ιωαννίνων 18.850
Ιατρική Λάρισας 18820
Ιατρική Πάτρας 18.950
Φαρμακευτική Αθήνας 18.560
Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης 18.600
Φαρμακευτική Πάτρας 18.450
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας 15.300
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης 11.800
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου 13.000
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης 14.300
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων 12.600
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάτρας 13.300
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου 12.400
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου 11.200
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας 11.700
Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων 10.500
Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Φλώρινας 10.000

Ζήτημα με τις βάσεις για τους υποψηφίους των σεισμόπληκτων περιοχών

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι εκδόθηκε απόφαση καθορισμού ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών με τις πανελλήνιες 2017
Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από τους υποψηφίους στην Χίο αφου αν και υπέστησαν την ίδια αναστάτωση λόγω του σεισμού δεν μοριοδοτούνται με τους ίδιους υψηλους συντελεστές στις βάσεις 207 που θα ανακοινωθούν αύριο. Στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης χαρακτηρίζουν μάλιστα ως δώρο- άδωρο για τους υποψήφιους ΑΕΙ- ΤΕΙ από N. Χίου τον ειδικό συντελεστή για σεισμόπληκτες περιοχές και την μοριοδότηση τους στα αποτελέσματα των πανελλήνιων 2017.
Συγκεκριμένα ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, για τους μαθητές και αποφοίτους που υπέβαλαν αίτηση δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών και οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2016-2017 προβλέπεται ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους, κατά το ανωτέρω ακαδημαϊκό έτος, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Οι θέσεις αυτές αποδίδονται στους ανωτέρω υποψηφίους, σε ποσοστό:
– Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΓΕΛ 1,50% καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.
– Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΕΠΑΛ 1,00% καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.
– Για τους υποψηφίους των εσπερινών ΓΕΛ 0,05% καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.
– Για τους υποψηφίους των εσπερινών ΕΠΑΛ 0,05% καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.
ΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ
Τη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Δήμος Χίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται τελικά το ειδικό ποσοστό για επιπλέον αριθμού εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα νησιά Λέσβου, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.
Δίνοντας παραδείγματα για το πως λειτουργεί ο ιδιαίτερα υψηλός συντελεστής για τους υποψήφιους της Λέσβου (εκτός της κοινότητας Βρύσας), ο Δήμος Χίου κάνει λόγο για «Κατάφωρη αδικία εις βάρος των μαθητών της Χίου» ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης επισημαίνει ότι «οι υποψήφιοι και της Χίου και της Λέσβου (εξαιρουμένης της τοπικής κοινότητας Βρύσας) υπέστησαν ακριβώς την ίδια αναστάτωση και ταλαιπωρία: αναβολή των εξετάσεων, διεξαγωγή τους σε νέες ημερομηνίες και με διαφοροποιημένα θέματα σε σχέση με τα πανελλαδικά θέματα».
Την έκπληξή του εξέφρασε σε επικοινωνία μαζί μας και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρος Σταυρινούδης κάνοντας λόγο για εμπαιγμό των υποψηφίων της Χίου, ενώ για κοροϊδία κάνουν λόγο Σύλλογοι Γονέων και η Ενωση Γονέων νομού Χίου που προσανατολίζονται επίσης σε ανακοίνωση.

Εγγραφή στα δημόσια ΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε επίσης, ότι έπειτα από την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος εγγραφής στις προσφερόμενες ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.
dikaiologitika.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο