Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

H θαλαμηγός «CHRISTINA Ο» στον Σκορπιό – Ήταν μια συγκινητική συνάντηση περιγράφει η Κασσιανή Βερυκίου


Ανοιχτά του Φισκάρδου βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ η θαλαμηγός Christina O (Χριστίνα Ωνάση). Πρόκειται για το θρυλικό σκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση, το οποίο τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως charter διοργανώνοντας κρουαζιέρες για Vips. Όπως ακούγεται το κόστος ενοικίασης της θαλαμηγού είναι 560.000 ευρώ την εβδομάδα!
Σήμερα το «CHRISTINA Ο» κατέπλευσε στα νερά του Σκορπιού όπου οι επιβάτες του έκαναν το μπάνιο τους, ζώντας κάτι από τον μύθο του Ωνάση.
 Η Κασσιανή Βερυκίου μένει στο Νυδρί και είναι ιδιοκτήτρια του Papanikolis Boat. Καθημερινά τώρα το καλοκαίρι πραγματοποιεί κρουαζιέρες. Η συνήθης διαδρομή που ακολουθεί είναι η Σπηλιά Παπανικολή και ο περίπλους του Σκορπιού. Οι σημερινοι επιβάτες της ήταν ταξιδιώτες από το Βόλο. Ξεκίνησαν από το Νυδρί κατά τις 11:000. Στα ανοιχτά του Σκορπιού συνάντησαν την θαλαμηγό «CHRISTINA Ο» και άλλαξε όχι μόνο η μέρα τους αλλά και η διάθεσή τους. «Ήταν πολύ συγκινητικό» λέει η Κασσιανή. Θυμάται μικρό κοριτσάκι που την έπαιρνε ο πατέρας της με το μικρό καΐκι που είχε τότε και παγαίνανε στο Σκορπιό. Το «Χριστίνα» φάνταζε στα μάτια της ένα παλάτι.
 Και σήμερα καπετάνισσα πια η Κασσιανή, μετά από τόσα χρόνια, συνάντησε τη θρυλική «Χριστίνα» των παιδικών της χρόνων αλλά και των θρύλων. Μια θαλαμηγός που φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής και της Τέχνης, που τη θυμούνται ακόμα να δένει σε ένα μικρό ψαροχώρι, το Νυδρί.

Το πρόγραμμα της ημέρας άλλαξε. Η Κασσιανή δεν μπορούσε να… ξεκολλήσει. Κοιτούσε και ξανακοιτούσε τη θρυλική θαλαμηγό. Έκανε δυο στροφές τον Σκορπιό μέσα από τα όρια και παρά την απαγόρευση. Έβαλε στη διαπασών τη μουσική από τον Ζορμπά και κορνάρισε στη θαλαμηγό. (Η μουσική από τον Ζορμπά ήταν η αγαπημένη του Αριστοτέλη Ωνάση). Εκείνη ανταπέδωσαν και κάποιοι έφεραν βόλτες στους ήχους του Ζορμπά.
«Ζούμε ακόμα από τον Ωνάση» λέει η Κασσιανή. «Κανένας μας δεν τον ξέχασε».
Το 1954 ο Αριστοτέλης Ωνάσης αποκτά την «Χριστίνα», τον μοναδικό πραγματικό έρωτα της ζωής του, τη θαλαμηγό του, η οποία του είχε στοιχίσει τότε το αστρονομικό ποσό των τεσσάρων εκατ. δολαρίων.
Το κίνητρο του Ωνάση για να αποκτήσει ένα τόσο πολυτελές σκάφος, που όμοιό του δεν υπήρξε άλλο μέχρι τότε, ήταν η κόντρα του με τον Σταύρο Νιάρχο και η διάθεσή του να επιδείξει τον πλούτο του.
Κάνοντας πράξη το «να περιστοιχίζεσαι από σημαντικούς καλεσμένους, για να γίνεις και ο ίδιος σημαντικός» ο Αριστοτέλης Ωνάσης διοργανώνει πάνω στη «Χριστίνα» τα πιο θρυλικά πάρτι της εποχής, ενώ δεν παραλείπει να παίρνει μαζί του στις κρουαζιέρες του, κάποιους από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του πλανήτη.
Στα καταστρώματα της Χριστίνας βρέθηκαν μεταξύ άλλων η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, ο Φράνκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τίτο, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, ο Τζον Κένεντι.
Φυσικά, στη θαλαμηγό του Ελληνα κροίσου πέρασαν κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της κοινής ζωής μαζί τους οι γυναίκες που πέρασαν από το πλάι του.
 http://aromalefkadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο