Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Στην τελική ευθεία ο σημαντικός κόμβος της Ιονίας Oδού – «Τρέχει» η Παραϊόνια Oδός

Ολοκληρώνεται ο κόμβος του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει το λιμάνι Πλατυγιαλίου με την Ιόνια οδό.
Ένας από τους πιο σημαντικούς κόμβους της Ιονίας οδού στο ύψος της Σταμνάς μπαίνει στην τελική ευθεία όπου θα συνδέεται με την Παραϊόνια οδό. Έτσι μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα καθυστέρησης της υλοποίησής του, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αρχαιολογικές εκσκαφές και ευρήματα στη περιοχή «Λουτρά Σταμνάς» είναι σχεδόν έτοιμος για παράδοση.

 Από την άλλη, κινητικότητα παρατηρείται στην υλοποίηση της Παραϊόνιας οδού που θα διευκολύνει εκατοντάδες οδηγούς από την ευρύτερη περιοχή του Αστακού και από τα χωριά Πεντάλοφο, Λεσίνι, Άγιος Ηλίας, Σταμνά και Γουριά, αλλά κυρίως θα αναβαθμίσει το λιμάνι στο Πλατυγιάλι με την εύκολη πρόσβαση.
Το iAitoloakarnania.gr με παλαιότερα ρεπορτάζ έχει ασχοληθεί εντόνως με την κατασκευή ενός σημαντικού οδικού έργου που θα αρχίζει από την Ιόνια οδό στο ύψος της Σταμνάς και θα καταλήγει στο Πλατυγιάλι, λίγα χιλιόμετρα από τον Αστακό.
Οι εργασίες του ξεκίνησαν το 2013 και πλέον βρίσκονται περίπου στο 70% και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2017, οδικού έργου του οποίου ανάδοχος είναι η Εργοδυναμική Πατρών και το κόστος φτάνει τα 24,5 εκ. ευρώ!
Πλέον, το κομμάτι από την παραλία Σταμνάς μέχρι την Γουριά είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη σύνδεση Γουριάς-Αγίου Δημητρίου μέσω Πενταλόφου, ένα τμήμα που εκτιμάται γύρω στα 6χλμ. και το οποίο έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα.
Οι εργασίες στον κόμβο της Ιονίας οδού από τον φακό του Νίκου Παπαλέξη

2 σχόλια:

  1. η παραιονια δεν νομιζω οτι τρεχει η εταιρια το εχει παρατησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχει καθησει ολο το κοματι στο Αγιο Δημητριο ..Και στα γεφυρακια που εχουν κατασκευαστει δεν περνας ειναι αποτομα λογο καθηζησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο