Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

175.087,93 € για το νέο κλειστό στον Αστακό καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ξηρομέρου για υπερσυμβατικές εργασίες. Δικό μας επώνυμο σχόλιο.

Το ποσό των 175.087,93 €, επιπροσθέτως των χρημάτων που προβλέπει η σχετική σύμβαση, καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ξηρομέρου στον ανάδοχο του έργου του νέου κλειστού του Αστακού. Το θέμα συζητείται πρώτο στη σειρά, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη 31 Αυγούστου.......

Για να σας κατατοπίσουμε με λεπτομέρεια, το θέμα έχει ως εξής:
Ο ανάδοχος του έργου ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε στο νέο κλειστό του Αστακού, εργασίες που δεν περιλαμβάνονται στη υπογραφείσα σχετική σύμβαση για το έργο (υπερσυμβατικές εργασίες) και μάλιστα έχει συντάξει σχετικό πίνακα με περιγραφή και κοστολόγηση αυτών.
Προσέφυγε λοιπόν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, διεκδικώντας την πληρωμή του γι αυτές τις υπερσυμβατικές εργασίες και μάλιστα δικαιώθηκε με έκδοση απόφασης διαταγής πληρωμής για το παραπάνω αναφερόμενο ποσό, μιας και ο ίδιος ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετικό του έγγραφο, βεβαιώνει την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπερσυμβατικών εργασιών (αναγνώσατε με πολύ προσοχή αυτό το έγγραφο, θα καταλάβετε πολλά).
Επίσης ο Δήμος Ξηρομέρου έχει λάβει θετική γνωμοδότηση από Δικηγόρο, ώστε να μην ασκήσει ανακοπή στην εκδοθείσα διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και να καταβάλλει το ποσό των 178.087,93 € στον ανάδοχο άμεσα, και έτσι να αποφύγει την δικαστική οδό, γλυτώνοντας τα δικαστικά έξοδα που θα προκύψουν και την δικαστική δαπάνη των 1.750 €, από την οποία ο ανάδοχος παραιτείται, με σχετική του υπεύθυνη δήλωση, αρκεί να εξοφληθεί άμεσα.
Όλα αυτά που σας προαναφέραμε μπορείτε να τα δείτε στο σχετικό έγγραφο εδώ, και εμείς το μόνο που θα σχολιάσουμε επώνυμα είναι: «ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ''Ο ΦΕΣΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ''. Παραδίδονται δωρεάν μαθήματα οικονομικής διαχείρισης. Κάντε τις εγγραφές σας έγκαιρα!!!».
mytikaspress


5 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει λεφτά υπάρχουν άφθονα.Σαν δεν ντρεπονται που απειλούσαν με πτώχευση τον Δήμο και μοιράζουν λεφτά με το τσουβαλι για γήπεδο μιας ομάδας πυροτέχνημα.Σουλατσαριζαν και χαμογελαστοι στήν παραλία και στις εκδηλώσεις στά χωριά να τους καμαρωσουμε τρομάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή..λίγη σοβαροτιτα δεν βλάπτει αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός έδωσε εντολή για την εκτέλεση των επιπλέον έργων , βάση ποιάς εισήγησης- γνωμάτευσης, βάση ποιού νόμου; Ήταν εξ αρχής αναγκαία και δεν τα προέβλεψε ο μελετητής ή προέκυψαν εκ των υστέρων ; Ήταν αναγκαία για την ασφαλή και ποιοτική λειτουργία του γηπέδου ;
    Αφού απαντηθούν , μετά θα αρχίσουμε τη μικροπολιτική.
    ΥΓ Φοβάμαι ότι τέτοιοι προβληματισμοί δεν δημοσιεύονται και μάλιστα σε άρθρο του ιδιοκτήτη. Να είσαι καλά που μας φωτίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητε 0618 γιατι ξεχασεσ τον επικεφαλη και χρηματοδοτη αυτου του συνδυασμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να καταλαβω κατι που διαβαζω στο ρεπορταζ-το εξτρα κοστος που πρεπει να πληρωθει ειναι απο εργασιες που εγιναν επιπροσθετως Αρα δυο πραγματα συμβαινουν Η ο εργολαβος τις εκανε με την θεληση του θεωρωντας οτι μετα απο καιρο θα κατφυγει στην δικαιοσυνη και ισως δικαιωθει(πραγμα που δεν το πιστευω αλλα ουτε μπορει να συμβει ενας εργολαβαος να πραγματοποιησει εργασιες ερημην του χρηματοδοτη ) η ο εργολαβος ειχε την συμφωνη γνωμη του Δημου(στην προκειμενη περιπτωση) και προχωρησε στις συγκεκριμενες κατασκευες--Τωρα που βρισκετε η αληθεια μονο οι δυο τους ξερουν και θεωρω οτι πρεπει να δημοσιευσουν οτι εχει συζητηθει επισημα για να γνωριζουν οι φορολογουμενοι δημοτες τι πραγματικα συνεβη--Η σιωπη ενος εκ των δυο η και των δυο κρυβει ενοχες. Θεωρωντας οτι το ποσον ειναι τεραστιο(οχι απλα μεγαλο) αναρωτιεμαι τι ειδους εργασιες γινανε (ισως εσεις που κατοικειτε στον Αστακο να γνωριζετε καλυτερα) που ισοδυναμει με το συσβασταχτο αυτο ποσο ; Αλλο ενα κλειστο (σχεδον) κατασκευαζονταν.
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο