Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας: Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισμα στήριξης της νέας Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας, που διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας

Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου – Βόνιτσας

    Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου - Βόνιτσας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου - Βόνιτσας που συνεδρίασε την Δευτέρα 29 Μάη εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα στήριξης της νέας Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας, που διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας στις 25/6/2017, για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών ένα χρόνο μετά την περσινή μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας Πάτρα – Αθήνα. Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
       Με την μαζική συμμετοχή και την αγωνιστική παρουσία δεκάδων φορέων, σωματείων και συλλόγων, με την κινητοποίηση των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας μας, «πλημμυρίζουμε» τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Την μετατρέπουμε σε Γέφυρα Ζωής και Αγώνα, για να υπάρχει εργασία για όλους, με αμοιβές που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας............

 
      Συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί θέλουμε ο λαός μας να σταθεί όρθιος, να υψώσει τις απαιτήσεις του, να σηκώσει ψηλά το δίκιο του, να σημαδέψει θαρρετά τον ένοχο, την αστική πολιτική και την εξουσία της.
Διεκδικούμε με συνέπεια τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των ανέργων.
-Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα.
-Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
-Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.
-Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.
-Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.
-Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
-Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας.
-Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κλπ.
-Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών, έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.
-Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.
Ένα χρόνο μετά ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
Την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί δίνουμε το «παρών» στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
Συγκεντρωνόμαστε στις 8.00 το πρωί πλατεία Γεωργίου και ξεκινάμε πορεία μέχρι τη Γέφυρα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας σωσει το ΚΚΕ τωρα. Ολα τα κομματα μαζι ειστε. Ψηφισατε στη βουλη προχθες κι εσεις για το κολωτεμενος στο Βοτανικο, που να κανει 10 ριχτερ σεισμο και να μεινει τιποτα, το οποιο χτιζεται μεσω κρατικης χρηματοδοτησης. Εμεις πληρωνουμε τους κολωφορους για να εξυπηρετησουμε τους μουσουλμανους και να ακουμε το χοτζα. Πως επιτρεπεις εσυ ΚΚΕ οι οικονομιες και οι θυσιες των φτωχων να πανε για τη μ..λ..α καποιων στο Βοτανικο? Περιμενουμε απαντηση...απο το ΚΚΕ.