Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Απών ο Κατσιφάρας απο τα σημερινά εγκαίνια Κουβαράς–Αμφιλοχία!! Ανακοίνωση με το βλέμμα στο Σπίρτζη

           Από μία σημαντική στιγμή για τις υποδομές στην Αιτωλοακαρνανία επέλεξε να απουσιάσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Μπορεί η Κυβέρνηση να επενδύει επικοινωνιακά ακόμη και σε παραδόσεις μικρών τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου, όμως δεν παύει η σημερινή να είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την «διψασμένη» για αυτοκινητοδρόμους Αιτωλοακαρνανία, αφού για πρώτη φορά μετά το 2009 παραδίδεται ένα μικρό τμήμα του νέου δρόμου.
    Από την Πάτρα λοιπόν ο Περιφερειάρχης εξέδωσε ανακοίνωση υπενθυμίζοντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και από πλευράς της Περιφέρειας για την Ιόνια Οδό...........      Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών είχε αναζωπυρωθεί, όταν στις αρχές του μήνα ο Χρ. Σπίρτζης κατά την επίσκεψή του στο έργο της Ιόνιας Οδού άφησε αιχμές για επικοινωνιακά σόου του περιφερειάρχη, αναφορικά με τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου. 
     «Τον Απρίλιο του 2017 θα υπάρχουν συμβάσεις και για τα οκτώ τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την εξέλιξη του έργου. Θα παρακαλούσα πολύ όσους διαχρονικά κόπτονταν για το πώς αυτό το έργο θα γίνει, αλλά πήγαιναν με τα νερά όσων έβγαλαν αυτό το έργο από τη συγκεκριμένη παραχώρηση, να ηρεμήσουν λιγάκι και να προσπαθήσουν να συμβάλλουν στην ολοκλήρωσή του και όχι να κάνουν διάφορα επικοινωνιακά σόου. Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αρκετά αργότερα» είχε δηλώσει τότε ο Χρ. Σπίρτζης.

           Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σήκωσε το «γάντι» τότε αναρτώντας στο facebook μια φωτογραφία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έγραψε: «Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μέχρι να ολοκληρωθεί και το τελευταίο χιλιόμετρο της Ολυμπίας Οδού». Σήμερα επανήλθε στην κόντρα του με τον Υπουργό Υποδομών με ανακοίνωση η οποία καταληγεί δηλώνοντας ότι ο ίδιος «ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, παρακολουθώντας την πορεία τους μέχρι και την ολοκλήρωσή τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Κατσιφάρα:
     Λίγο πριν το τέλος του 2016, με την Ιόνια Οδό να βρίσκεται σχεδόν στην ολοκλήρωσή της, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δίνει στη δημοσιότητα το χρονικό του έργου, υπενθυμίζοντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και από πλευράς της Περιφέρειας:

Το χρονικό της Ιόνιας Οδού
2007: Εντάχθηκε – ψηφίστηκε στη Βουλή η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα.
2010: Σταμάτησαν τα μεγάλα οδικά έργα της Ολυμπίας και της Ιόνιας Οδού και ξεκινά ο «Γολγοθάς» της επανεκκίνησης για το σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου.
2011: Επιβολή μακρόχρονης αναστολής εργασιών.
2012 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ): Επιστολή παρέμβασης στον τότε Υπουργό Ανάπτυξης, Μεταφορών και Δικτύων Κώστα Χατζηδάκη, ζητώντας δεσμεύσεις για την πορεία της Ιονίας Οδού και τη μη μείωση του φυσικού αντικειμένου του έργου.
2013 (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ): Παρέμβαση του Περιφερειάρχη στον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν για την υλοποίηση των αυτοκινητοδρόμων, μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
2013 (ΜΑΡΤΙΟΣ): Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη και φορείς της Αιτωλοακαρνανίας με κυριότερο θέμα την Ιόνια Οδό.
2013 (12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ): Κυρώθηκε η σύμβαση από τη Βουλή των Ελλήνων για την επανέναρξη της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων, μεταξύ αυτών των τμημάτων της Ιονίας Οδού Αντίρριο – Κεφαλόβρυσο, Κουβαράς – Άρτα, Φιλιππιάδα – Ιωάννινα.
2014 (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ): Επίσκεψη στα εργοτάξια της Ιονίας Οδού του Απ. Κατσιφάρα, του τότε Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, στελεχών της Περιφέρειας, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α. Στόχος η πίεση για την ταχύτερη πρόοδο των εργασιών.
2014 (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ): Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για ένταξη στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2014-2020.
2014 (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ): Επιστολή του Απ. Κατσιφάρα στον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλο για συμπληρωματικές εργασίες στη σύνδεση της Ιονίας Οδού με τον Αστακό, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.
2014 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών που προβλέπει ρητά την ένταξη και την υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου.
2015 – 2016: Διαρκείς επισκέψεις στα έργα τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τους Αντιπεριφερειάρχες, ώστε να υπάρχει στενή συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου.
2016 (ΙΟΥΛΙΟΣ): Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε με προτεραιότητα την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου της Ιόνιας Οδού.
2016 (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ): Επιθεώρηση των εργασιών ολοκλήρωσης των διδύμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας, του οδικού άξονα «Ιόνια Οδός» στην περιοχή Ριζά Αιτωλοακαρνανίας, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα.

       Ο Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, παρακολουθώντας την πορεία τους μέχρι και την ολοκλήρωσή τους.

http://www.agrinioculture.gr/

1 σχόλιο:

  1. Καλά όλα αυτά ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο