Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τη γιορτή ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, το Σάββατο στην ΚΑΤΟΥΝΑ
      Γιορτινές μέρες και η Κατούνα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, ετοιμάζεται για τη μεγάλη της εκδήλωση, την Γιορτή Τσιγαρίδας, που θα πραγματοποιηθεί Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016, πρωί στις 10:30, στην Πλατεία του χωριού από τον πολιτιστικό σύλλογο «Αρχαία Μεδεώνα», τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του χωριού. 
       Όλο το χωριό επί ποδός, βοηθάει στις προετοιμασίες για την γιορτή με την παραδοσιακή Τσιγαρίδα να έχει την τιμητική της. Ήδη οι εθελοντές του συλλόγου από σήμερα αφού έσφαξαν τα γουρούνια (αυστηρά από ντόπια Ελληνικά κρέατα), άρχισαν το γδάρσιμο και το κόψιμο του λίπους, για να γίνει έπειτα το κόψιμο του κρέατος σε μικρά τεμάχια. Μεθαύριο πρωί από νωρίς τα τεμάχια κρέατος θα τα βάλουν σε μεγάλα καζάνια να βράσουν και να ψηθούν οι πεντανόστιμες τσιγαρίδες τις οποίες θα προσφέρουν δωρεάν στον κόσμο......      Η Τσιγαρίδα είναι ενα παμπάλαιο Ξηρομερίικο έθιμο των Χριστουγέννων και θα αναβιώσει αύριο για τέταρτη συνεχή χρονιά ως έμπρακτη προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
      Όλοι Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 στην Κατούνα, για να δείτε από κοντά την αναβίωση ενός εθίμου, να λάβετε μέρος στην διαδικασία και φυσικά να γευτείτε λαχταριστές, ξεροψημένες και ευωδιαστές τσιγαρίδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο