Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Οδηγώντας στην Ιόνια Οδό - Στην κυκλοφορία το τμήμα Κουβαράς – Αμφιλοχία [vid]

      Η πρώτη επίσημη παράδοση τμήματος της κατασκευής της Ιόνιας Οδού είναι γεγονός. Η αρχή έγινε με το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη έχοντας πανηγυρικό χαρακτήρα.

Το νέο τμήμα μήκους 26 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς δημιουργεί ένα ενιαίο οδικό τμήμα 59 χιλιομέτρων.
Πρόκειται για το γεγονός της χρονιάς για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και την Ήπειρο που βλέπουν την απόσταση να μικραίνει. Στο τμήμα που παραδόθηκε δεν υπάρχουν διόδια καθώς ο σταθμός διοδίων είναι βορειότερα.

Το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία παραδόθηκε σε πανηγυρικό κλίμα παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη και του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη............«Εντός του 2017 θα υπάρχει η ολοκλήρωση της μελέτης για το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων και εντός του 2018 η λειτουργία του συστήματος», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο υπουργός Υποδομών, σχετικά πάντα με τα διόδια, «πετύχαμε με την διαπραγμάτευση την ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικά τιμολόγια για τους καθημερινούς χρήστες, ειδικούς όρους για τους δήμους που δεν είχαν εναλλακτικές οδεύσεις και πολλά συνοδά έργα».
Επίσης, ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε, ότι «είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα μειώσουν τα διόδια και είναι επίσης καθήκον μας να ολοκληρώσουμε τις οδικές συνδέσεις με τα μεγάλα αστικά κέντρα, τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς πόλους των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια οδός, όπως το Αγρίνιο, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές».
Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της Ιονίας οδού, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε, ότι περιλαμβάνει 19 κόμβους, εννέα σταθμούς εξυπηρέτησης, τέσσερις πολύ μεγάλες σήραγγες, 17 μεγάλες γέφυρες και τρία κέντρα συντήρησης. Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε, ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να παραδοθεί στην κυκλοφορία, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το τμήμα από την Κλόκοβα Αντιρρίου, έως τον κόμβο Κουβαρά, κοντά στις Φυτειές Αιτωλοακαρνανίας.
Από την πλευρά της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, είπε: «Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, καθώς είμαι από τους χρήστες του παλιού δρόμου και είδα τη διαφορά». Επίσης τόνισε: «πλέον αισθάνομαι και πιο ασφαλής, αφού πολλοί από εμάς χάσαμε φίλους και γνωστούς στον παλιό δρόμο».
πηγή: agriniotimes, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο