Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Προβλήματα από την κακοκαιρία, πτώσεις δένδρων σε πολλές περιοχές

Προβλήματα από την κακοκαιρία, που είναι σε εξέλιξη, έχουν προκληθεί στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πολλά σημεία του Νομού έχουν σημειωθεί πτώσεις δένδρων ακόμη και μέσα στο Αγρίνιο.
Σε όλη την παρατριχώνια περιοχή, σε Καλύβια, Αγγελόκαστρο, Καμαρούλα, Γουριώτισσα, στην ορεινή Ναυπακτία και στο Ξηρόμερο (ειδικά στο δρόμο Αστακός- Πάλαιρος ) υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες πτώσεις δένδρων....
Πολλά δένδρα μάλιστα έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και για το λόγο αυτόν προκλήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στο Αγρίνιο. Κολόνα της ΔΕΗ κατέπεσε και στη Μεγάλη Χώρα αλλά και στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Πλάτανο Καλυβίων . Στις Παπαδάτες μάλιστα κυπαρίσσι έπεσε πάνω σε  δύο οχήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταστροφές στο δήμο Θέρμου σημειώθηκαν από το μπουρίνι .Δέντρα έπεσαν στο οδικό δίκτυο ,στέγες καταστράφηκαν ενώ στα ορεινά του δήμου αποκλεισμένα χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο παραμένουν χωριά.
Η Πυροσβεστική είναι «στο πόδι» καθώς συνδράμει κυρίως σε κοπές δένδρων ενώ στο Αγρίνιο αρκετές κλήσεις δέχθηκε για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.
Προβλήματα στην κυκλοφορία προκλήθηκαν στον κόμβο Κουβαρά από πτώση δένδρου άλλα αποκαταστάθηκε, στο δρόμο Αγρινίου- Θέρμου και αλλού. Προκλήθηκαν και αρκετά τροχαία υλικών ζημιών με αποτέλεσμα και η Τροχαία να είναι σε εγρήγορση.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση κλειστά είναι αυτή την ώρα και τα δύο ρεύματα της επαρχιακής οδού Αγ. Γεωργίου Καλυβίων- Γουριώτισσας ,λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ με παράλληλες πτώσεις δέντρων στο σημείο.
Τα συνεργεία της ΔΕΗ είναι απασχολημένα αφού το δίκτυο παρουσιάζει πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταστεί δυνατή η διακοπή του ρεύματος στο σημείο ώστε να μπορέσει η Π.Υ. να απομακρύνει τα δέντρα και τις κολώνες.

agrinionews.

1 σχόλιο:

  1. ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο