Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Καταγγέλλει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για ακύρωση του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

       Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση της δικαιοσύνης, που αποφασίζει την ακύρωση του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, των αποφάσεών του και των εκλογών του.
Εργοδοσία, κυβέρνηση και δικαιοσύνη, με μια απόφαση – «λαγό», ετοιμάζουν τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, όπου η σύνθεση των εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων δεν θα είναι αποτέλεσμα των αρμόδιων οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά θα διαμορφώνεται στην Ευελπίδων, με βάση τις απαιτήσεις της εργοδοσίας.
       Οι πρακτικές αυτές μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, όταν το αστικό κράτος, προκειμένου να διαμορφώσει τους συσχετισμούς που θέλει, «μπάρκαρε» για μέρες αντιπροσώπους συνδικαλιστές, τους έστελνε σε ξερονήσια ή έβγαζε δικαστικές αποφάσεις τέτοιες, όπου καθόριζε ότι “τα 17 μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι περισσότερα από 23!!!”............



   Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚΑ: ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Νέα Πορεία, που από τα γεγονότα φαίνεται να έχουν ενεργό συμμετοχή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και στην προσπάθεια νοθείας, εκφυλισμού και τελικά απαξίωσης των σωματείων από τους εργαζόμενους. Όχι μόνο δέχονται την απόφαση της δικαστικού χωρίς να κάνουν τίποτα να την αντιπαλέψουν, αλλά τρέχουν να προλάβουν να ζητήσουν από αυτή τη δικαιοσύνη να τους διορίσει στη Διοίκηση του ΕΚΑ.
   Προειδοποιούμε αυτά τα τσιράκια της εργοδοσίας ότι το ΕΚΑ έχει εκλεγμένη Διοίκηση και ότι δεν θα δεχτούμε κανένα διορισμένο.
   Καλούμε τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στα δομικά υλικά και τις κατασκευές, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στην Αθήνα να δώσουν μαζική, μαχητική απάντηση στις προσπάθειες της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, της δικαιοσύνης και του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού με την οργάνωση στα συνδικάτα τους.
   Με τη συμμετοχή τους στις μαζικές διαδικασίες, να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για να απαλλαγούμε από όλη αυτή τη σαπίλα (τους εργοδότες και τα τσιράκια τους) που ζουν από τον δικό μας ιδρώτα. Να παλέψουμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου στο επίκεντρο θα έχει τις δικές μας ανάγκες κι όχι τα κέρδη των αφεντικών. Να δώσουμε μια πρώτη απάντηση με την συμμετοχή όλων στις 17 Οκτώβρη, στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ. ΛΙΤΣΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

..........................................

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ
ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Αρ. εγκρ. Κατ. 1449/84, Αρ. καταχ. Πρωτοδ. Αθηνών 12942 ειδ. 3908/ 2-7-84
ΕΔΡΑ:  ΑΘΗΝΑ,  ΟΔΟΣ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ  1,  ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ 2ος όρ.
SYNDICATE OF STRUCTURAL MATERIALS Κ΄ CONSTRUCTION BUILDERS Κ EMPLOYEES

HEAD OFFICE ATHENS 1 VERANZEROU STREET KANIGGOS SQUARE 2nd  floor
ΤΗΛ. 210 3827.122 – 210 3827.181   FAX. 210 3827.496
http://syndikatooikodomonathinas.gr/ E-mail:  info@syndikatooikodomonathinas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο