Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Υπό καταρρακτώδη βροχή οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο (φωτο-video)



       Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποιούνται οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. Ειδικότερα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ διήρκησε μόλις ένα δεκάλεπτο με χαιρετισμό του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Κ. Μαργιώλη, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου. 
   Λίγο μετά τις 10 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ με ομιλίες εκπροσώπων της Β” ΕΛΜΕ, των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγρινίου, της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών και του Σωματείου «Δικαίωμα στη ζωή»...........



    Παρά την σχετικά μικρή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις λόγω της κακοκαιρίας, η συμμετοχή στην απεργία είναι σύμφωνα με πληροφορίες ικανοποιητική και με υψηλά ποσοστά σε πολλούς κλάδους εργαζομένων. Μαζική είναι και η συμμετοχή των εμπόρων, που έκλεισαν τα καταστήματα τους στο Αγρίνιο, ενώ απογοητευτική ήταν η εικόνα στα καφέ της πόλης που παρά την απόφαση του Συλλόγου Εστίασης, τα περισσότερα άνοιξαν και λειτούργησαν κανονικά.
    Στον χαιρετισμό του στην συγκέντρωση της πλατείας Δημοκρατίας, ο κ. Μαργιώλης ανέγνωσε την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, κάνοντας λόγο για προώθηση νέων μειώσεων στις συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους νέα μείωση μισθών με αύξηση των εισφορών, ενοποιήσεις ταμείων κλπ. Για εμάς το ασφαλιστικό είναι η ζωη μας, είναι η σύνταξη, τα φάρμακα, το επίδομα ασθενείας , η προστασία της μητρότητας, στον επαγγελματικό κίνδυνο και άλλα. Η κυβέρνηση θέλει να τα παραχωρήσει αυτά στο κεφάλαιο, να τα κάνει εμπόριο για τα κέρδη. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαργιώλης.
    Στην πλατεία Ειρήνης, λίγο μετά τις 11 ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, των δημοσιοϋπαλληλικών σωματείων της περιοχής και της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών. Στην συγκέντρωση πέραν  εκπροσωπών των σωματείων παραβρέθηκαν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, του ΕΠΑΜ κλπ.
   «Όλοι χρησιμοποιούν τα ίδια μέτρα και τα ίδια επιχειρήματα και η σημερινή κυβέρνηση ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο. » είπε στον χαιρετισμό του ο κ. Καραμητσόπουλος, πρόεδρος της Β” ΕΛΜΕ στην ομιλία του στην πλατεία Ειρήνης, παραθέτοντας μια σειρά μέτρων και δράσεων που θα μπορούσαν, σύμφωνα με τον ίδιο , μπορούν να αποτελέσουν εκείνα τα εργαλεία μιας νέας προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Τόνισε ακόμη πως στον αγώνα αυτόν δεν πρέπει υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των εργαζομένων και πως μόνο ενωμένοι μπορούν να νικήσουν.
    Ο κ. Βαγγέλης Παπασπύρου, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγρινίου, έκανε λόγο για "βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο», που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, πλήττοντας ιδιαίτερα τους νέους συνταξιούχους. «Μόνο μέσα από έναν λαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης» ειπώ χαρακτηριστικά , ενώ ο κ. Τσιούνης αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών ανέγνωσε την απεργιακή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και  παρέθεσε τα αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ  για την εισφοροδιαφυγή, την ανασφάλιστη εργασία, την καταπολέμηση της ανεργίας στον κλάδο, τις εισφορές, την επιβολή κινήτρων, τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, την εισφορά υπέρ του ΕΟΠΥΥ , την δίκαια κατανομή των ασφαλιστικών βαρών κλπ.
    Ακολούθησε ο χαιρετισμός απο την κ. Ελένη Σκανδάλου, από το Σωματείο Δικαίωμα στη Ζωή» που είπε πως η κοινωνία δεν πρέπει να πάση στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού, συμπληρώνοντας πως με το νέο ασφαλιστικό, υποθηκεύεται και το μέλλον των νέων γενιών: «Όλοι μας ο καθένας στον κλάδο του , στο σωματείο του, όλοι μαζί να γίνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας».
    Τέλος,  ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ.Γαλατάς, κάλεσε σε δυνάμωση των αγώνων που θα έρθουν, ζητώντας μαζικότητα και ενότητα.

http://www.agriniopress.gr/

ΒΙΝΤΕΟ


ΦΩΤΟ
DSCN0515
koi-apergia-4-2-16-3
koi-apergia-4-2-16-4

koi-apergia-4-2-16-5
koi-apergia-4-2-16-6
koi-apergia-4-2-16-1
koi-apergia-4-2-16-7
koi-apergia-4-2-16-8
koi-apergia-4-2-16-15

koi-apergia-4-2-16-22
koi-apergia-4-2-16-9
koi-apergia-4-2-16-10
koi-apergia-4-2-16-11
koi-apergia-4-2-16-12
DSCN0514
koi-apergia-4-2-16-13
koi-apergia-4-2-16-14
koi-apergia-4-2-16-23
koi-apergia-4-2-16-24
koi-apergia-4-2-16-25
koi-apergia-4-2-16-16
DSCN0535DSCN0529DSCN0527DSCN0524DSCN0521
koi-apergia-4-2-16-17
koi-apergia-4-2-16-18
koi-apergia-4-2-16-19
koi-apergia-4-2-16-20




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο