Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε στην Κανδήλα η ημερίδα για τις συλλογικές δράσεις αγροτών απο την Συμπολιτεία Ξηρομεριτών


ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

        Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Κανδήλα (πρώην Δημαρχείο Αλυζίας) η ημερίδα για τις συλλογικές δράσεις αγροτών που διοργάνωσε η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών. 
      Κύριος εισηγητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μπλάτσιος πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γεωργική Ανάπτυξη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία οι αγρότες θα πρέπει από μόνοι τους να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, να οργανωθούν και να συνεργαστούν ιδρύοντας ομάδες παράγωγων με πολλαπλά οφέλη για τους ιδίους όπως η αύξηση των τιμών στα προιοντα τους, η μείωση του κόστους παραγωγής και άλλα (σχέδια βελτίωσης κλπ.), δίνοντας  συγκεκριμένα παραδείγματα από πετυχημένες ομάδες παραγωγών σε διάφορες περιοχές της χώρας.......

 
    Στην συνέχεια αναφέρθηκε  στις διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση μια ομάδας παραγωγών και, τέλος, απάντησε  στα ερωτήματα των παρευρισκομένων αγροτών και ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση.
     Γενικα ήταν μια ενδιαφέρον ημερίδα και θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές αν και θα θέλαμε να υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή από αγρότες της περιοχής. 








http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/2016/02/blog-post_6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο