Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΒΟΝΙΤΣΑ: Απεργία για το Ασφαλιστικό εξήγγειλαν Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί

   ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΝΕΡΓΟΥΣ  - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 4/2/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
     Συνάδελφοι/ισσες, εδώ και μερικές εβδομάδες δόθηκε στην δημοσιότητα η πρόταση της κυβέρνησης η οποία, ενώ διασφαλίζει τις παλιές συντάξεις, θα οδηγήσει σε μείωση των νέων συντάξεων από 1/1/2016.  Μέσα στις δεσμεύσεις που υπεγράφησαν το καλοκαίρι, περιλαμβάνεται και η περικοπή για το 2015 450εκ. ευρώ από το ασφαλιστικό σύστημα και από 1% του ΑΕΠ για το 2016 και 2017, ήτοι άλλα 3,6 δις ευρώ. 
      Συνοπτικά η πρόταση της κυβέρνησης, προς το κουαρτέτο των δανειστών, αναφέρει βασική σύνταξη 384€ και ανταποδοτική σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές και τα έτη υπηρεσίας. Αυτός ο υπολογισμός θα οδηγήσει σε μειώσεις στις νέες συντάξεις κυρίως όσων έχουν πάνω από 30 έτη υπηρεσίας...........



     Επίσης προτείνεται και η  σταδιακή περικοπή του ΕΚΑΣ μέχρι την πλήρη κατάργησή του το 2019 και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι θα αντικατασταθεί με άλλο μέτρο, ακόμα και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. 
      Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις ήδη αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης, στα 62 χρόνια με 40 έτη εργασίας ή στα 67 χρόνια με 15 έτη εργασίας,  καθώς και την αύξηση των κρατήσεων για την υγειονομική περίθαλψη κατά 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές συντάξεις, που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι.
   Γνωρίζουμε ότι το ασφαλιστικό σύστημα μετά την καταστροφική διαχείριση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, (άτοκες τοποθετήσεις, χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα) με αποκορύφωμα το PSI που κούρεψε κατά  15 δις τα αποθεματικά των ταμείων, καθώς και την αύξηση της ανεργίας, είναι ένα βήμα πριν την διάλυση του. Όμως  δεν θα ανεχτούμε να πληρώσει πάλι το λογαριασμό ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και ο αυτοαπασχολούμενος. 
  Θα πρέπει, επιτέλους, να πληρώσουν αυτοί που έφεραν την κατάσταση ως εδώ.

Γι αυτό απαιτούμε και διεκδικούμε:
1)-Πλήρη σύνταξη στα 60 χρόνια με 35 έτη εργασίας ή στα 65 χρόνια με 15 έτη εργασίας.
2)-Καμία μείωση των χαμηλών και μεσαίων συντάξεων (είτε κύριας είτε επικουρικής)
3)-Το ύψος της κύριας σύνταξης να ανέρχεται στο 80% του τελευταίου μισθού.
4)-Δίκαια κατανομή των βαρών στις ασφαλιστικές εισφορές με αύξηση εισφορών του μεγάλου κεφαλαίου και τα μεγάλα εισοδήματα και με παράλληλη μείωση ή απαλλαγή των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.
5)-Ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων από τα κλεμμένα όλων των προηγούμενων χρόνων. Τα πρόστιμα από τις διάφορες λίστες των φοροφυγάδων να αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία από όπου και εκλάπησαν κατά κύριο λόγο.
6)-Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μέτρα για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. 
      Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με το ψαλίδισμα των συντάξεων το ασφαλιστικό σύστημα δεν σώζεται. Οι 11 μειώσεις συντάξεων τα τελευταία χρόνια, είναι η πιο μεγάλη απόδειξη.  Ο μόνος τρόπος είναι η χρηματοδότηση των ταμείων.
     Καθιστούμε σαφές ότι πριν την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να καθίσει στο τραπέζι με τους κοινωνικούς φορείς και την κοινωνία που βρίσκεται σε γενικό αναβρασμό και μέσα από ουσιώδη διάλογο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου της εργασίας.

ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΝΤ.
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ . ΑΝΕΡΓΟΥΣ  - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 4/2/2016

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο