Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που πυροβολήθηκε με μονόβολο στον Μύτικα

            Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του σκύλου που στις 25 Φεβρουαρίου πυροβολήθηκε με μονόβολο βλήμα (που χρησιμοποιείται για την θανάτωση αγριογούρουνων) σ’ ένα εργοτάξιο μιας ξενοδοχειακής μονάδας στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. 
       Το σκυλί αιμόφυρτο έτρεξε κοντά στους εργαζόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο και εκείνοι διαπίστωσαν την σοβαρή κατάσταση του αφού είχε χτυπηθεί από καραμπίνα με σιγαστήρα καθώς δεν άκουσαν τον πυροβολισμό.
     Το σκυλί μεταφέρθηκε από την Έρη Λαχανά, που είναι εργάζεται εκεί, στο κτηνιατρείο του Νίκου Ρώσσου στην Πρέβεζα και η διάγνωση ήταν η εξής: διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στη θωρακική κοιλότητα, δύο σπασμένα πλευρά και διάτρηση πνεύμονα......



Τα θραύσματα όπως φαίνονται στην ακτινογραφία:

      Η κα Λαχανά μιλώντας στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι ο χώρος του εργοταξίου είναι περιφραγμένος και το σκυλί ζούσε τις περισσότερες μέρες διαρκώς δεμένο όμως πριν από μερικές ημέρες ένας κάτοικος της περιοχής διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι του έπνιξε τρεις κότες.
      Σύμφωνα με την κα Λαχανά: «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι το ζώο το έκανε ή δεν το έκανε. Το σκυλί ο ιδιοκτήτης του κάποιες φορές το λύνει και παρά το γεγονός ότι υπάρχει περίφραξη στο εργοτάξιο ο Οσάμα μπορεί να βγει εκτός των εγκαταστάσεων από την περιοχή της παραλίας. Γι’ αυτό και ψάχνουμε τον καλύτερο τρόπο ώστε να σώσουμε τον σκύλο καθώς και η Ζέτα ένα ακόμα σκυλί που ζούσε το εργοτάξιο και ανήκε και αυτή σ’ έναν φύλακα που εργάζεται εκεί πέθανε πριν από έναν μήνα από φόλα που κάποιος της έριξε για τρίτη φορά.
     Ο Οσάμα είναι ένα ζώο πολύ φιλικό με τους ανθρώπους που εξαιτίας της μη κατάλληλης φροντίδας που λαμβάνει κινδυνεύει. Εγώ κάλυψα όλα τα έξοδα νοσηλείας και φροντίδας του που ήδη φτάνουν τα 500 ευρώ αλλά απαιτείται να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος γι’ αυτό το πλάσμα και εγώ δεν μπορώ να τον αναλάβω γιατί το διαμέρισμα μου είναι μόλις 45 τετραγωνικά».
        Ο σκύλος την επόμενη μέρα από τον πυροβολισμό του και αφού χειρουργήθηκε επέστρεψε και πάλι στο εργοτάξιο και η κατάσταση του παραμένει σοβαρή παρά τις προσπάθειες της κας Λαχανά που του δίνει τα φάρμακα του.
      Ο Οσάμα είναι 10 μηνών είναι ελληνικός ποιμενικός, ένας φύλακας που έχει καταπληκτική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους ο οποίος όμως ατύχησε αφού εκείνος ο οποίος τον έκανε κτήμα του δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό το ζώο κινδυνεύει.
      Αν μπορείτε να βοηθήσετε στη σωτηρία του καθώς είναι σημαντικό να φύγει από το εργοτάξιο και για να αναρρώσει αλλά και για να μην γίνει στόχος κανενός ξανά παρακαλείται να επικοινωνήσει με την κα Λαχανά στο τηλέφωνο: 6973303107.


Πηγή: http://www.zoosos.gr/
http://www.agriniotimes.gr/

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο