Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ποιοι εκλέγονται στην Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)




     Χθες το απόγευμα Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)
Εκλέχτηκαν οι:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 
Δημήτριος Στεργίου(Παπαδάτου), Βασίλης Μπουρνάζος (Φυτείες), Αθανάσιος Γεροδημήτρης (Ρίγανη), Μαρία Μαντζάνα (Μοναστηράκι), Δημήτρης Κοθρούλας (Κωνωπίνα), Διονύσης Χόρτης (Βόνιτσα), Γιώργος Μπόνης (Αστακός), Περικλής Μωραίτης (Θύρρειο), Νίκος Τρυφιάτης (Αετός), Γεωργούλας Κωνσταντίνος (Χρυσοβίτσα) και Δημήτριος Κατσαρομήτσος (Πρόδρομος).......

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Βενέτης Σπύρος (Θύρρειο), Κουτσομπίνας Δημοσθένης (Φυτείες), Σπύρος Φυσελιάς (Σκουρτού), Στέφανος Σουφλέρης (Τρύφου) και Γιώργος Χαραλάμπους (Παπαδάτου).

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝ.ΣΥ: 
Χολής Παναγιώτης (Βασιλόπουλο), Κώστας Νικάκης (Τρύφου), Γεράσιμος Ζορμπάς (Χρυσοβίτσα), Ευάγγελος Κουτσομπίνας (Φυτείες), Παναγιώτης Καλός (Δρυμός), Λάμπρος Τσαμποδήμος (Κωνωπίνα), Πηγή Χαντζή (Στρογγυλοβούνι),  Γιώργος Μπρούμος (Βόνιτσα).
























19 σχόλια:

  1. 3 και ο κουκος...
    Πραγματικα κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάποτε , στις καλές εποχές , η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου έκανε εκλογές με 300 και βάλε άτομα - αντιπροσώπους στη συνέλευση, πάντα σε αίθουσα Ξενοδοχείου ΗΝΙΟΧΟΣ ; , με 40-45 υποψηφίους σε τυπωμένο ψηφοδέλτιο , αλλά και με 2 και 3 υποψηφίους από κάθε χωριό. Και φυσικά και με προσφορά γνωστή σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε στεργιου μιας κ εχετε κανει προεδρος μπορειτε να μας πειτε ποιο ειναι το εργο σας σαν ομοσπονδια;ποιος ο λογος να υπαρχει;ρωταω εσας μιας κ ειμαστε απο το ιδιο χωριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΡΊΜΑ. ΚΑΤΑΝΤΉΣΑΜΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ,ΤΑΚΗ ΚΡΙΜΑ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκλογες στα μουτα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ιδιοι οι ιδιοι και ξανα οι ιδιοι....
    Παρατηστε τα αφου δεν σας θελει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στις φωτογραφίες μετριούνται 15 άτομα. Εκλέχθηκαν 16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντι να καθεσται και να κατηγοριτε συνεχεια.που ειστε ελατε και εσεις.....αλλα ξεχασα μονο γιαυτα ειστε πισω απι την κουρτινα ξερουμε ολοι να λεμε.ντροπισας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειναι αληθεια οτι οι εκλογες εγιναν σιωπηρα χωρις να τηρηθουν τα βασικα του καταστατικου.(Δεν εσταλησαν επιστολες στα μελη της συνελευσης 10 ημερες πριν ,δεν υπηρξε ενδιαφερον για υποψηφιοτητες κλπ)Επισης αποτι διαβαζουμε δεν υπαρχουν αναπληρωματικοι.Τοτε τι εκλογες εγιναν αφου οσοι τοποθετηθηκαν !!! εκλεχθηκαν;Αγαπητε Στεργιου παλι προεδρος με αυτο τον τροπο θα επιβαλεις να γινεις; Το κεντρικο συμβουλιο που τοποθετησες ειναι το ιδιο εδω και 10 χρονια, η ομοσπονδια δεν υπαρχει πουθενα ,οι μισοι συλλογοι δεν συμμετεχουν στην ομοσπονδια ενω ειναι ενεργοι,, εχεις χρεος ως οπσυξ,σε τριτους, τεραστιο και ερωτω γιατι συνεχιζεις και δεν μενεις πισω να αναλαβουν αλλοι πιο ικανοι και ποιο φρεσκοι;Παντως οι εκλογες που στηθηκαν ειναι παρανομες και δεν θα επρεπε να τις κανετε.Αν αγαπατε την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και θελετε την προοδο της επαναπροκυρηξτε την Γενικη συνελευση καλεστε εγκαιρα ολους τους συλλογους και τα παλια στελεχοι που εχουν αποσυρθει, σε συζητηση για τον μελλον της ,μαζι παρτε τις αποφασεις και μετα με πιστη τηρηση του καταστατικου καντε ελευθερες εκλογες. Τοτε ισως να υπαρξει ανασταση για την ΟΠΣΥΞ. ΥΓ. Προστατευοντας την ΟΠΣΥΞ προστετευετε και τον εαυτο σας,σεβομενοι την ιστορια της ΟΠΣΥΞ σεβομαστε και τους εαυτους μας.Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕς ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΣ.Μαλλον θελετε την ΟΠΣΥΞ οικογενειακη υποθεση εσας και δυο ακομα προσωπων. ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστα φιλε τα λες αλλα η συλλογοι που κληθηκαν να ερθουν γιατι δεν ηρθαν.αφηστε το παραμυθι σας για τον εαυτο σας καλητερα μην λετε αλλα.αν ηθελαν μερικοι οπως λες να παρουν την ΟΠΣΥΞ,γιατι δεν ηρθαν η ιδιοι.....εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερουμε.καλο βραδυ φιλε 7:25αξιος να εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν τους καλεσατε κυριε ,δεν στειλατε επιστολες -προσκληση ,δεν τηρησατε το καταστατικοκαι με τους μισους συλλογους δεν εχετε καλες σχεσεις και επιτελους ενα συμβουλιο που επι 8 χρονια διοικει χωρις αποτελεσμα και εχει παει στο πατο την ομοσπονδια τι καλυτερο θα κανει σε αλλη μια θητεια; και γιατι δεν τα εκανε επι 8 χρονια ;Αφηστε που οι μισοι, που βαλατε υποψηφιοι, τους βαλατε με το ζορι για να καλυψετε τον αριθμο και καποιος αλλος δεν μενει στην Αθηνα αφου ειναιΔημοτικος Συμβουλος -και αυτο απαραδεκτο.Οι συλλογοι που δεν ηρθαν αυτα βλεπουν ,βλεπουν οτι την θεση δεν την αφηνετε με τιποτα και ,σωστα πολυ σωστα δεν μπαινουν στη λογικη της συγκρουσης .Αφου εσεις οι ιδιοι δεν το καταλαβαινετε κρατηστε την θεσουλα για να εχετε λογο υπαρξης και να σας προσφωνουν σε καμια εκδηλωση .Μεχρι εκει φτανει το ενδιαφερον σας για την ΟΠΣΥΞ .κριμα... Η ΟΠΣΥΞ παντως υπο αλλες συνθηκες εχει πολυ μεγαλο ρολο να παιξει στην μικρη μας κοινωνια οπως το εκανε με μεγαλη επιτυχια στο παρελθον.Ακυρωστε τηνστημενη συνελευση μιληστε με τους συλλογους και καντε ελευθερες εκλογες και βαλτε και εσεις υποψηφιοι ,κανενα προβλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τακη ξερεις τι κανεις,εισαι ο επικεφαλης του πολιτιστικου κινηματος στο Ξηρομερο ,γιατι απαξιωνεις πρωτον τον ευατον σου και δευτερον το πολιτιστικο κινημα.Ο προεδρος της ΠΑΝΣΥ που ηταν παρων στις εκλογες εκρινει της ενεργεις που γινονται τελευταια στην ΟΠΣΥΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κανενας δεν ρωτησε εαν υπαρχει απαρτια,εχω μια απορια ποιος ηταν προεδρος της γενικης συνελευσης να του στειλω συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όσο υπήρχαν οι χρηματικές ενισχύσεις από "τα πράσινα και τα γαλάζια ταμεία" και το πάρε δώσε με τους βουλευτές ή υπουργούς.... υπήρχε και πολιτιστικό κίνημα. Υπήρχαν ιδέες και δράσεις. Υπήρχε συμμετοχή συλλόγων και μελών...Υπήρχε και τι δεν υπήρχε!!!!! Τώρα που αυτές κόπηκαν και οι πολιτικοί εξαφανίστηκαν στέρεψαν τα μυαλά μας από ιδέες και η ψυχή μας από διάθεση...!!!! Έμειναν ελάχιστοι, για να κόβουν καμιά πίτα, να στέλνουν καμιά ευχή, να δίνουν το παρόν σε καμιά εκδήλωση, να ...Εάν αυτό μας αρέσει ας το συνεχίσουμε.
    Αν όχι, καιρός να σταματήσουμε να λειτουργούμε υπόγεια και αντιδημοκρατικά, προκειμένου να κρατήσουμε το μαγαζί όρθιο, και να αναζητήσουμε λύσεις μέσα από ένα -εκλογικό-συνέδριο.
    Τώρα, οι καιροί ου μενετοί!
    σ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσο υπήρχαν οι χρηματικές ενισχύσεις από "τα πράσινα και τα γαλάζια ταμεία" και το πάρε δώσε με τους βουλευτές ή υπουργούς.... υπήρχε και πολιτιστικό κίνημα. Υπήρχαν ιδέες και δράσεις. Υπήρχε συμμετοχή συλλόγων και μελών...Υπήρχε και τι δεν υπήρχε!!!!! Τώρα που αυτές κόπηκαν και οι πολιτικοί εξαφανίστηκαν στέρεψαν τα μυαλά μας από ιδέες και η ψυχή μας από διάθεση...!!!! Έμειναν ελάχιστοι, για να κόβουν καμιά πίτα, να στέλνουν καμιά ευχή, να δίνουν το παρόν σε καμιά εκδήλωση, να ...Εάν αυτό μας αρέσει ας το συνεχίσουμε.
    Αν όχι, καιρός να σταματήσουμε να λειτουργούμε υπόγεια και αντιδημοκρατικά, προκειμένου να κρατήσουμε το μαγαζί όρθιο, και να αναζητήσουμε λύσεις μέσα από ένα -εκλογικό-συνέδριο.
    Τώρα, οι καιροί ου μενετοί!
    σ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν και βλέπω στις φωτογραφίες τον πρόεδρο του ιστορικού πολιτιστικού συλλόγου "Η Ζωοδόχος Πηγή" Αρχοντοχωρίου, εν τούτοις δεν βλέπω κανένα μέλος του συλλόγου που εκπροσωπεί στα διάφορα όργανα της ομοσπονδίας. Τι συμβαίνει; Δεν ήθελαν τα μέλη να συμμετάσχουν..... ή δεν ήταν τα μέλη του εν λόγω συλλόγου στα πλάνα του νέου Δ.Σ.;
    Νομίζω ότι κακώς είναι έξω από το δευτεροβάθμιο πολιτιστικό κίνημα ο πολύ δραστήριος σύλλογος του Αρχοντοχωρίου. Ελπίζω και εύχομαι οι υπεύθυνοι των εκλογικών παρασκηνίων να διορθώσουν σύντομα το λάθος και τιμής ένεκεν να δώσουν την ευκαιρία στους Αρχοντοχωρίτες νέους(αντί των κάποιων γερασμένων μυαλών)να προσφέρουν το πνεύμα και την ψυχή τους για την ανάπτυξη του πολιτιστικού κινήματος του Ξηρομέρου, που βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο.
    ΑΡΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλοι , έξω απ΄ το χορό ξέρετε πολλά τραγούδια. Η Ο.Π.ΣΥ.Ξ δεν λειτουργούσε , στις δόξες της , επειδή έπαιρνε - κι όχι πάντα - 500.000 δραχ ή στην καλύτερη 1.000.000 ΕΠΙΧΟΡΉΓΗΣΗ κι όχι κάθε χρόνο , αλλά γιατί υπήρχε π ά ν δ η μ η συμμετοχή στις εκδηλώσεις που έκανε ( Χορευτικά, Εφημερίδα, Ανταμώματα, Συνέδρια κ.λπ) . Έδιναν ΜΟΝΟΙ τους συνδρομή οι Ξηρομερίτες για την εφημερίδα , ΄μάλιστα έστελναν και ταχυδρομικές επιταγές και γενικά είχε ΕΣΟΔΑ από συνδρομές μελών , κάθε χρόνο , πάνω από 1.000.000 με τις συνδρομές των Συλλόγων μελών. Στα Ανταμώματα στη θέση ΜΠΑΧΟΥΝΙΑ είχαμε συνδρομές πάντα γύρω στις 300 με 350.000 δρχ. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι υποτονικά πανελλαδικά .Δεν φταίνε τα παιδιά που έχουν μεράκι και εξακολουθούν να ασχολούνται . Κάποτε η ΠΑΝΕΙΠΕΙΡΩΤΙΚΗ έκοβε πίτα στο Ολυμπιακό στάδιο με 20.000 και πλέον Ηπειρώτες και τώρα κόβει πίτα το πολύ με 1.000-1.500 άτομα. Μην πυροβολείτε τόσο άδικα , αυτούς που παρέμειναν και κρατάνε , έτσι όπως κρατάνε αυτούς τους Συλλόγους που υπάρχουν , όπως υπάρχουν....
    ΜΕΜΟΣ Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο