Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ανοιχτά από αύριο 1.000 υποκαταστήματα για συνταξιούχους-Ανάληψη 120 ευρώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΛΙΣΤΑ-ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

      Ανοιχτά, από αύριο Τετάρτη, 1η Ιουλίου και για τρεις συναπτές ημέρες, θα είναι περίπου 1.000 τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες. 
     Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα μπορούν, για να μην ταλαιπωρούνται και τις τρεις ημέρες, να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά συνολικά με τη μία φορά. Αυτό το δικαίωμα της ανάληψης πάνω από το όριο των 60 ευρώ, θα το έχουν μόνον κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.......



   Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με τους εκπροσώπους των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας και σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος.
    Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως. Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν αύριο, θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.
    Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει σε όλους τους καταθέτες ότι «οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα, το οποίο δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις- ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει τη δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα».

http://www.ethnos.gr/

4 σχόλια:

  1. Οι ερθνοπατερες Και οι εθνοσωτηρες του τόπου που είναι δεν έχουν τα κότσια να βγάλουν ούτε μια ανακοίνωση;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10.55
    Στρωνει σιγα- σιγα το ζητημα αυτο , που δεν φταιει η κυβερνηση γι αυτο.
    1000 τραπεζες σημερα , ανοιξαν κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poso akomi den ntreponte ligo aytoi toy siriza na blepoyn ilikiomenous na klene kai na taleporoynte exo apo ta atm gia ti sintaxi tous . naq na nin mporoun na paroun oute ena pagoto sta eggonia tous. sikothite figete tvra ntropi sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι πρωτα ειχανε να παρουν παγωτο στα εγγονια τους?με 300 κ 400 ευρο?τι να πω?αξιει της μοιρας μας οπως παντα...α ρε ελλαδα ποτε θα σηκωσεις το κεφαλι ψιλα ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο