Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Εστειλα ξανά το αίτημα ολιγοήμερης παράτασης

ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ
     Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ασφάλειας για επιβολή capital controls και κλείσιμο των τραπεζών από αύριο.

      Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, η χθεσινή απόφαση του Eurogroup να μην εγκρίνει την απόφαση, οδήγησε σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες και κατ' επέκταση την Τράπεζα της Ελλάδος να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα.
    «Είναι περισσότερο από σαφές ότι η απόφαση αυτή είναι να εκβιάσει τη βούληση του λαού (...). Δεν θα τα καταφέρουν. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι το αντίθετο. Οι κινήσεις αυτές θα πεισμώσουν τον ελληνικό λαό», σημείωσε.........



   Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έστειλε εκ νέου το αίτημα ολιγοήμερης παράτασης του προγράμματος στους Ευρωπαίους εταίρους, τονίζοντας ότι αναμένει την αντίδρασή τους. «Είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση του Eurogroup και η ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ρευστότητα», πρόσθεσε.
   Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες, όπως και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων, ενώ συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα.
«Όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες, πρέπει να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία. Όσο πιο ψύχραιμα, τόσο πιο σύντομα θα τις ξεπεράσουμε», τόνισε.

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο