Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Γιατροί στη Λευκάδα με τη χορηγία μεγαλοεπιχειρηματία!

Νέο συλλαλητήριο ετοιμάζουν σωματεία και φορείς το επόμενο διάστημα

   Γιατροί για λίγους μήνες, για να καλυφτεί στην ουσία η καλοκαιρινή σεζόν, και μάλιστα με τη «χορηγία» μεγιστάνα επιχειρηματία: Αυτά είναι τα σχέδια της πλειοψηφίας του Ιατρικού Συλλόγου της Λευκάδας, αλλά όπως φαίνεται και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για τη λειτουργία του νοσοκομείου του νησιού.
    Μοιάζει με κακόγουστο αστείο, είναι όμως πραγματικότητα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας, με επιστολή του στο Ρώσο μεγιστάνα, ιδιοκτήτη του γειτονικού νησιού του Σκορπιού, Ριμπολόβλεφ, του ζητά να συνεισφέρει, ώστε να καλυφτεί το κόστος μισθοδοσίας γιατρών που θα κληθούν να εργαστούν στο νοσοκομείο από τρεις έως έξι μήνες. Η απάντηση του μεγαλοεπιχειρηματία έχει ήδη δοθεί, εκφράζοντας την πρόθεσή του να διαθέσει το ποσό των 20.000 ευρώ.
    «Τα προβλήματα λειτουργίας δε θα λυθούν με "ιατρούς - βοηθούς", βάζοντας μάλιστα από το παράθυρο τους ιδιώτες μέσα στο νοσοκομείο» και παράλληλα «απαλλάσσοντας το κράτος από την ευθύνη που έχει να προσφέρει σύγχρονες ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας..........



    Σύμφωνα με το Σύλλογο, τα κενά όσον αφορά τους ειδικευμένους γιατρούς είναι τεράστια, καθώς υπηρετούν μόλις 16 σε σύνολο 42 οργανικών θέσεων. Οσον αφορά το υπόλοιπο προσωπικό (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό), υπηρετούν 116 σε σύνολο 183 θέσεων. Μάλιστα, για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου, ο Σύλλογος έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση μιας σειράς κινητοποιήσεων τους προηγούμενους μήνες, μαζί με άλλους φορείς και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού.
    «Δε θα ζήσουμε με επαιτείες και φιλανθρωπίες, για να περισσεύουν χρήματα για τις μπίζνες των μεγαλοεπιχειρηματιών (...) Εχουμε χρυσοπληρώσει τις παροχές Υγείας διπλά και τριπλά και οφείλει το κράτος να μας τις παρέχει εντελώς δωρεάν σε υψηλό επίπεδο και σύμφωνα με τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες μας», τονίζει ο Σύλλογος.
    Οπως εξηγεί, Ιατρικός Σύλλογος και Υγειονομική Περιφέρεια στρώνουν το δρόμο για την είσοδο ιδιωτών στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, δίπλα στην απόσπαση προσωπικού από άλλες δομές της 6ης ΥΠΕ, με ένα οικονομικό «μπόνους» ως κίνητρο, προτείνουν και την ύπαρξη γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών, το γνωστό «μπλοκάκι», μέσω του Ιατρικού Συλλόγου.
     Ο Σύλλογος στηλιτεύει τη στάση της πλειοψηφίας του Ιατρικού Συλλόγου και ιδιαίτερα του μέλους του και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Γρηγόρη. Οπως υπενθυμίζει, ο βουλευτής, σε πρόσφατη εκδήλωση της Περιφέρειας, δήλωνε πως ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας στα νοσοκομεία με μπλοκάκι, «δε θα εφαρμοστεί». «Δεν ήξερε τι μεθοδεύει ο Ιατρικός Σύλλογος; `Η απλά μας καθησύχαζε;», σχολιάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Προετοιμάζουν νέα κινητοποίηση
    Στο μεταξύ, νέο συλλαλητήριο για την Υγεία προετοιμάζουν σωματεία και φορείς της Λευκάδας, σε ημερομηνία που θα οριστεί τις επόμενες μέρες. Για την κινητοποίηση συντονίζονται ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Εν. Λευκάδας, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, η Ενωση Επαγγελματιών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας - Βόνιτσας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας.
     «Καμιά "άσπρη μπλούζα" (μόνιμου προσωπικού) δε θα μπει στα νοσοκομεία μέσα στο 2015, ούτε από τις 4.500 προσλήψεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά ούτε από τους 1.097 που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση», καταγγέλλουν στην κοινή τους ανακοίνωση και προσθέτουν: «Δέσμευση υπάρχει μόνο για κάποια μπαλώματα επικουρικού προσωπικού, καθώς και αόριστες υποσχέσεις για προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας ή ακόμα και με εθελοντές».
     Μεταξύ άλλων, διεκδικούν άμεση ασφαλή επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, στελέχωση της Παιδιατρικής, Ορθοπεδικής, Καρδιολογικής και των άλλων κλινικών, καθώς και του Κέντρου Υγείας της Βασιλικής και των Περιφερειακών Ιατρείων. Αμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

http://www.rizospastis.gr/

1 σχόλιο:

  1. Μονο το καλοκαιρι υπαρχει κοσμος? τις αλλες εποχες τη γινετε? Αλλα μαλλον θα ειναι κι αυτοι απο το ρωσο μεγιστανα τους στελνουν .Αλλου δεν εχουμε ουτε τα φαρμακα να μας γραψουν κι εκει εχουν και περισευμα.... ΜΠΡΑΒΟ ωραια πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο