Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η Πάλαιρος θα δεχθεί και τα σκουπίδια του Πύργου

-Πάρθηκε και σχετική απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο Ακτίου - Βόνιτσας
-Παρενέβη και ο Περιφερειάρχης

    Στο ΧΥΤΑ Παλαίρου αποφασίστηκε να μεταφερθούν 5.000 τόνοι σκουπιδιών από δήμους της Αχαΐας, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εναπόθεσή τους.
     Από τις 25 Μαΐου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε αποφασίσει τη μεταφορά 1.000 τόνων σκουπιδιών από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, κατά παρέκκλιση του ισχύοντος περιφερειακού σχεδιασμού, θεωρώντας ότι είναι η μοναδική λύση για να πάψει ο δήμος να πνίγεται στα σκουπίδια. 
     Αν και υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, η δημοτική αρχή συμφώνησε τόσο σε αυτό όσο και στην μεταφορά άλλων 4.000 τόνων σκουπιδιών από το δήμο Πύργου. 
       Επειδή η αντιπολίτευση είχε την υποψία ότι ο δήμαρχος είχε κάνει ήδη συμφωνία αποφάσισε να προκαλέσει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. Εκεί ο δήμαρχος Γ. Αποστολάκης ενημέρωσε ότι όντως θα γίνει μεταφορά 5.000 τόνων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, παίρνοντας και σχετική απόφαση...........



       Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Πύργου είναι έτοιμος να υπογράψει τη σύμβαση, ενώ παρενέβη και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνει δεκτό το αίτημα από το δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. 
      Η αντιπολίτευση εξέφρασε τις αντιρρήσεις της τόσο επί της ουσίας όσο και διαδικαστικά καθώς δεν προηγήθηκε απόφαση του Συνδέσμου Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Παλαίρου. Όμως φαίνεται ότι η απόφαση για την μεταφορά των σκουπιδιών είναι τετελεσμένο γεγονός.  
B.B.
http://www.aixmi-news.gr/

5 σχόλια:

  1. πεντε πεντε δέκα φέρνω τα σκατα.
    αυτοί που ψήφησαν με επιφυλάξεις ήταν για πέντε τόννους ή για δεκα ή για εκατό;
    οταν η συνείδηση γινεται ελατήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗ ΖΑΒΕΡΤΑ ΧΕΣΕ ΚΑΙ ΦΕΡΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψήφισαν όλοι εκτός από έναν που έλειπε αλλα ψήφισαν όλοι για δυο όμως στην κυριολεξία ....20000 τόνοι θα έρθουν τελικά θα γίνουμε χωματερή δυτικής Ελλάδας κ ιόνιων νήσων ...μόνο κ μόνο για τα λεφτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αρχή έγινε. Και όσο κι αν είχε δίκιο ο δήμαρχος να δεχθεί 1 τόνο, το κακό παράγινε.
    Ο ΧΥΤΑ δεν αντέχει πλέον περισσότερα.
    Η υπόθεση πλέον στα χέρια των δημοτών να μην επιτρέψουν να έρθουν άλλα απόβλητα.
    Κινητοποιήσεις τώρα, στην αυθαιρεσία του περιφερειάρχη και τις κατ' εξαίρεση του νόμου παρεμβάσεις του.
    Να λυθούν και τα χέρια του δήμαρχου έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ελληνικός λαός είναι παντοδύναμος. Έχει το δικαίωμα να αυτοκτονήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο