Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μόλις Κυκλοφόρησαν τέσσερα νέα βιβλία και ένα λεύκωμα για την Μπαμπίνη του Άρη Μπιτσώρη

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τέσσερα νέα βιβλία και ένα λεύκωμα για τη Μπαμπίνη του Άρη Μπιτσώρη. Πρόκειται για τέσσερα βιβλία – ποιήματα με τίτλους: «Σατιρική αδεία», «Ο χορός της ουτοπίας», «Δούρειος Στίχος» και «Το Πατάρι του Ιορδάνη». Επίσης κυκλοφόρησε το εξαίρετο λεύκωμα «ΜΠΑΜΠΙΝΗ μνήμες σε άσπρο μαύρο»...

 με φωτογραφίες που αναφέρονται στη Μπαμπίνη και καλύπτουν τον 20ο αιώνα…

«ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΑΔΕΙΑ», το πέμπτο βιβλιαράκι της σατιρικής σειράς με σχόλια και σχολιανά που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Έμμετροι αυτοσαρκασμοί, σχολιασμοί για τους φίλους του, για τους συναδέλφους του, για την καθημερινότητα. Οι στίχοι αυτοί είναι ακατάλληλοι για σοβαρούς και σοβαροφανείς, για υποκριτές, ωτακουστές, ραδιούργους, συκοφάντες, Γραμματείς, Φαρισαίους κ.λ.π.

«Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ»: Ποιήματα γραμμένα από καρδιάς. Προσωπικά βιώματα, ιστορίες φίλων, σχολιασμός της καθημερινότητας, πικρό χιούμορ, τραγούδια λαϊκά. Στο τέλος του βιβλίου ο συγγραφέας περιέλαβε -ως συμπλήρωμα- έμμετρες διασκευές ποιημάτων της Παλατινής Ανθολογίας, το περιεχόμενο των οποίων, όπως σημειώνει ο ίδιος, είναι διαχρονικό. Στίχοι αφιερωμένοι σε εκείνους που έστω και μια φορά στη ζωή τους χόρεψαν το ζεϊμπέκικο της ουτοπίας.

«ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΣΤΙΧΟΣ»: Στίχοι που όπως στα «ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ», «ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΟΚΙΑΣ» και στα «ΓΟΥΡΜΑ ΚΟΥΜΑΡΑ», που ανήκουν στην ίδια ενότητα, σατιρίζουν τύπους και χαρακτήρες του τόπου καταγωγής του ποιητή, περιστατικά και συμπεριφορές. Επαινούν θετικές ενέργειες και στιγματίζουν τα αρνητικά φαινόμενα που δυστυχώς υπερτερούν. Στίχοι που σπάνε κόκαλα, όπως λένε κάποιοι φίλοι του, όμως δεν περιέχουν ίχνος εμπάθειας, είναι φορτωμένοι με πόνο και αγάπη για τον τόπο. Προδίδουν την αγωνία για το παρόν και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας και έχουν σκοπό να αφυπνίσουν το φιλότιμο και τις αδρανείς συνειδήσεις. Ποίηση αντιεξουσιαστική, ασυμβίβαστη, ένα λιθάρι που ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της κοινωνικής παραίτησης και της συλλογικής απαξίωσης .

«ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ»: Σάτιρες γραμμένες για τους θαμώνες που συχνάζουν κάθε Σάββατο στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Π. Κυριακίδης» στη Θεσσαλονίκη. Κριτική για αυτό το βιβλίο δημοσίευσε στο «XIROMERONEWS» η λογοτέχνης και θεατρική συγγραφέας Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδου



«ΜΠΑΜΠΙΝΗ μνήμες σε άσπρο μαύρο»: Ένα λεύκωμα με φωτογραφίες που αναφέρονται στη Μπαμπίνη και καλύπτουν τον 20ο αιώνα. Μια επίπονη εργασία με χρονολόγηση, πιστοποίηση προσώπων και σύντομα ιστορικά σημειώματα. Ένα έργο -κατάθεση ψυχής- που αποδεικνύει την αγάπη του Άρη για τον τόπο καταγωγής του. Στο λεύκωμα περιέχεται, ως εισαγωγή, η σύντομη ιστορία της Μπαμπίνης γραμμένη από τον Μπαμπινιώτη ιστορικό Γιώργο Μπαρμπαρούση.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τα βιβλία να επικοινωνήσουν με το ποιητή στο κινητό τηλέφωνο 6938552382 ή με το ταχυδρομείο στη διεύθυνση:

ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 20 Ν. ΚΟΡΔΕΛΙΟ
56334 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο