Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Επίσκεψη στην Κωνωπίνα του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκου Σολδάτου


Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 επισκέφθηκε την Κωνωπίνα ο Δήμαρχός Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Χωριού Νώντα Τσαμποδήμου, συνοδευμένος από τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Θεμάτων Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Παναγιώτη Κομποτιάτη...



Η επίσκεψη αυτή είχε ενημερωτικό χαρακτήρα.
Τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νώντας Τσαμποδήμος, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που απασχολούν το Χωριό και ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου.
Συγκεκριμένα τα θέματα που ετέθησαν είναι:
Έλλειψη Ανταποκριτή του Ο.Γ.Α για τους κατοίκους.
Η ενδεχόμενη αποχώρηση της Αγροτικής Ιατρού από την Κωνωπίνα, μετά την εξάμηνη παράταση παραμονής της (ως γνωστόν επισκέπτεται το χωριό κάθε Τετάρτη).
Η καθαριότητα του Χωριού κατά τις γιορτές του Πάσχα.
Επί μέρους θέματα που αναφέρονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα που εκπονήθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο και ήδη έχει αποσταλεί στον Δήμο.
Στη συνέχεια συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Χωριού, έκαναν επίσκεψη σε ενδιαφέροντα σημεία .
Εκείνο που τους εντυπωσίασε ήταν η Πλατεία του χωριού, με τα μεγαλοπρεπέστατα πλατάνια της και η δεξαμενή άρδευσης, αυτό το μεγάλο έργο που παραμένει αναξιοποίητο και θα μπορούσε να αναζωογονήσει ένα μεγάλο τμήμα του βορειοανατολικού τμήματος της Κωνωπίνας.
Υποσχέθηκαν, να κάνουν ακόμη πιο καλαίσθητη την όμορφη πλατεία και θα αναζητήσουν άμεσα, τρόπους ένταξης σε εγγειοβελτιωτικά προγράμματα για την αξιοποίηση της δεξαμενής, προς όφελος των κατοίκων.
Για το πρόβλημα του ανταποκριτή του Ο.Γ.Α και προκειμένου δρομολογηθεί λύση, προτάθηκε εγγράφως από τον Δήμο στις αρμόδιες υπηρεσίες, να αναλάβει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ο.Γ.Α, ο συγχωριανός τους Δημήτρης Ράππος.
Από τον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, έχουν δρομολογηθεί να πιστωθούν εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, στην Τοπική Κοινότητα, για αναγκαία έργα (υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος) και λειτουργικές ανάγκες του Χωριού, συνδεδεμένα άμεσα και σε συνάρτηση με τους πόρους που θα εκταμιευθούν στον Δήμο, από πιστώσεις της Περιφέρειας.
Η επίσκεψη αυτή του Δημάρχου  καθώς και άλλες προγενέστερες του ιδίου ή συνεργατών του, αξιολογούνται από τους κατοίκους της Κωνωπίνας θετικότατες και υποδηλώνει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον και μία διαφορετική προσέγγιση που έχει η σημερινή Δημοτική Αρχή, για σειρά θεμάτων που αφορούν τα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου, με την επιτόπια παρουσία της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο