Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αιτωλοακαρνανία: Πρώτη στην παραγωγή χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα

Το 12% της χοιροτροφικής παραγωγής στην Ελλάδα προέρχεται από τον νομό, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χοιροτρόφοι της περιοχής είναι πολλά.

Σημαντική θέση στην εγχώρια αγορά παραγωγής χοιρινού κρέατος κατέχει η Αιτωλοακαρνανία.
Το 12% της χοιροτροφικής παραγωγής στην Ελλάδα προέρχεται από τον νομό, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χοιροτρόφοι της περιοχής είναι πολλά.
Ένα από τα βασικότερα είναι...

 οι παράνομες «ελληνοποιήσεις» κρεάτων που προέρχονται από το εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό, τις προσεχείς ημέρες θα εξελιχθεί, σε συνεργασία με τον Ε.Φ.Ε.Τ. και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, πρωτοβουλία για εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει και του Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά στις παράνομες «ελληνοποιήσεις», η περιφέρεια δρομολογεί ήδη τις διαδικασίες για αυστηρότερους κανόνες ελέγχου στην αγορά, μια και το φαινόμενο αυτό λειτουργεί εις βάρος της ελληνικής κτηνοτροφίας εν γένει, με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το θέμα αυτό στην Πάτρα, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργο Αγγελόπουλο.
Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο